X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Trochę mnie tu nie było, trochę chciałam wyluzować, ale i tak podczytywałam Was praktycznie codziennie.

Dziś mam 9 dzień cyklu, byłam na monitoringu. Jestem mega zaskoczona, bo na lewym jajniku pęcherzyk dominujący 18mm a na prawym kilka małych, skąd moje zaskoczenie? Stąd, że do tej pory nigdy nie miałam tak, że pęcherzyki były na obu jajnikach... zawsze jeden duzy naprzemiennie albo na lewym albo na prawym jajniku... Czy myślicie, że HSG coś ma z tym wspólnego?

Apropos HSG to dziś właśnie lekarz dał mi dokumenty i jest tam takie piękne zdanie "jajowody drożne" :)

A po jutrze jedziemy z mężem na 4 dni nad morze w ramach mojego prezentu urodzinowego :) :)

Rosax - wszystkiego co najlepsze!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 22:28

beatum, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak Wam jeszcze powiem, liczyłam, czułam, że się udało w tym cyklu. Teraz mi tak smutno. Okres mam taki obfity jak nigdy. Chyba gin miał rację i trzeba wspomóc moja fl.

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wow, to teraz się uda. Wszystko zgrane w czasie. Zaciskam kciuki. A powiedz hsg robiliscie na kasę chorych? Jakieś badania musieliscie robić?

szczęśliwa łac. beatum
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum, ja dostałam skierowanie na NFZ od swojego lekarza, sam mi je robił w szpitalu. Ja żadnych badań wcześniej nie robiłam, ale słyszałam, że z tym różnie. Dużo dziewczyn robi badanie na czystość pochwy, ale ja nie robiłam nic.

beatum lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz. A nasienie męża mieliście? Bo my jeszcze tego nie robiliśmy.

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje. Szarlotka nie denerwuj się za bardzo wiem ze sytuacja zła ale dzidziuś najważniejszy!!!
    Ukija kuruj się kochana bo rozmawiałam chyba wirus taki ja nie miałam temperatury ale też mnie bolały krzyże i czułam się do dupy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa super podejście do sytuacji trzymam kciuki żeby się wkoncu udało!!!
    Aurellka działaj działaj!!!
    Madzia uda się wież w to z całego serca!!
    Beatum rozczarowanie jest najgorsze ale jest plusem to ze można starać się dalej...
    Za wszystkie dziewczyny trzymam mocno mocno kciuki żeby w ta piękna wiosnę bocian każdej podrzucil fasolkę pod serducho!!!

beatum lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja wczoraj zasnęłam jak kamień po tym paracetamolu. Obudziłam się na chwile o 1 i mierzę temp w buzi a tam 36.7 i zero bólu gorąca itp. Dziś wstaje a tutaj 37.9 w buzi i tak jak widzicoe na wykresie wyższa dowcipnie. Chyba bez lekarza się nie obejdzie :( gadło i głowa mnie tak bolą że płakać mi się chce :(

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija koniecznie trzeba się wybrać do lekarza idź idź kochana bo jeżeli jest fasolka to taka temperatura nie jest dobra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 07:29

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    O widzisz. A nasienie męża mieliście? Bo my jeszcze tego nie robiliśmy.

Tak, mąż badał nasienie. Na szczęście wyniki ma bardzo dobre :)

Magduullina lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki w ten deszczowy (u mnie) poranek.

Dzięki Madziara. No to teraz to będzie mój następny krok. Oby nie było potrzeby robić hsg ;)

Magdullina a dzisiaj jakieś dolegliwości?

Ukija to wolne bierzesz? Ale wykres gdybyś nie dała zaburzonej, to wystrzelilby. Oby tak było i w rzeczywistości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 07:45

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum nie ma żadnych dolegliwości od owu wczoraj czułam jajniki ale po za tym nie dolega nic

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum szczerze to duszy się czuje. Jest mi gorąco. Każdy ruch głową mnie boli. Krzyż mi wysiada. Chyba idę na l4... póki co nawet się nie ogarniam aby iść do pracy ale ogarne się do lekarza :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• beatum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewno, koniecznie idz do lekarza, żebyś od innych nie podlapala czegoś gorszego :*

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mammtakie pytanie może i głupie ale jak się robi paskowy test ciążowy? Bo mam te z allegro i nie ma instrukcji. Włożyłam do moczu na 5 sekund i odłożyłam i... jedna kreska... dziwne :/ no trudno dobrze że się nie nakręcałam ;)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawiam się gdzie ten małpiszon :/

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moj paskowy z amazon mialam trzymac 10 sekund maksymalnie zanuzony do max lini nie dalej.

Dzien dobry ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija paskowy tak jak owu. Zanurzasz na 15 sek potem kładzie i wynik po 5 min

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak ukija daj zdjęcie

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Czyli źle zrobiłam? W ogóle te nawilżenie szło tak strasznie wolno :/

Magduullina lubi tę wiadomość

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ