X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Ukija, razem zajdziemy, mowilam Ci! I to juz niebawem :)
    Tempki w górę!
    Dobranoc Dziewczynki, bo i ja coś ziewam.

Ukija, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jest ciężko ale uwierz mi, ten cykl szybko zleci a w następnym daj sobie trochę czasu, odpoczynku psychicznego i powróć do starań ze zdwojoną siłą. Zawsze jest tak, ze jak się o tym najmniej myśli to zaskakuje- ja jestem tego najlepszym przykładem ;)

nadzieja_86, Ukija lubią tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija tylko wiara może pomóc! Nie poddawaj się :) kazda jest z nas inna, inną ma historię i doświadczenia ale jeden cel <3

szarlotka popieram ja też zmieniłam podejście a na wyjeździe cieszyliśmy się sobą i planowaliśmy dalsza budowę domu nie myśląc o dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:02

Szarlotka123, madziara0080, Ukija lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkrabiecie tyle że zanim kończę czytać ostatni post to już niewiem co było na początku :-P
    Ech no ja też 31 kończę za 3 miesiące i dalej uprawnionej cionszy ni widu ni słychu...
    Ale napięcie przed @ gdzieś się ulotnilo i mimo kiepskiej pogody mam pozytywne nastawienie do życia nie koniecznie do pozytywnego testu w sobotę bądź niedzielę ale czas pokaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:10

nadzieja_86, Aurellka, Ukija lubią tę wiadomość

1usaio4p21hbw2ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Szarlotka ten pos anrybiotykach będzie stracony na 100% już patrzę na mój dziwaczny śluz to wiem :(

Nadzieja moja przyjaciółka która wyleczyła na jakiś czas pco zaszła w pierwszym miesiàcu starań :( a ja już 4 cykl. Niby żadnych chorób stwierdzonych a jednak coś jest nie tak :( druga wpadła koleżanka wpadła. Wszędzie brzuchy :( cały czas wszyscy temat dzieci :(

Naprawdę pakać mi się chce ;(

Ukija za mną tych cykli starań jest ponad 40 !! A mam już 33 lata i tylko psa na stanie :) Więc nie możesz tak się załamywać i doszukiwać się niesprawiedliwości losu. Masz gorszy czas to wszystko, minie a i ciąża się pojawi lada moment :)
    Ja na początku wątku udzielałam się intensywniej ale stwierdziłam, że wszystkie zajdziecie w ciążę prędzej czy później, a ja zostanę tutaj sama... bo dlaczego miałoby się coś u mnie zmienić?! Dlatego też wycofałam się.

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane :*

Ukija lubi tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ukija kochana, dziewczyny pewnie, że jest ciężko jak wszyscy wkoło mają dzieci, a tu wiecznie rozczarowanie. Uda się każdej, uda się Tobie Ukija, uda się mi, mocno w to wierzę. Ja juz mam 34 lata, takze Elaria dinozaurem nie jestes.
    My najpierw nie chielismy dziecka, a nagle się pojawiło, za co dziękuję Bogu. Później perypetie małżeńskie sprawiły, że odwlekalam starania. Teraz juz czas nagli, ale mam przeczucie i wiarę, że się uda/udało.Dzięki Wam tej wiary mam więcej za co Wam ogromnie dziękuję :)
    Wiecie przez dlugi czas nie przyznawalam sie, ze chce kolejne dziecko i to byl błąd. To tak jakbym nie zapraszała Maleństwa do siebie i wydaje mi się, że psychicznie blokowałam swoją płodność. Ale koniec, jestem w ciąży, będę miała kolejne dziecko i tego się trzymam. Tego Wam życzę.

Makowa ja też miałam jedynie poczucie ze śluz jest wodnisty, nie czułam, że się jest go dużo, a gin mi powiedział, że właśnie leje. Także głową do góry, działajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 23:29

nadzieja_86, Ukija, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie, jak to jest u Was. Przeczytałam wskazówki Ojca Sroki, że po owulacji nie powinno się współżyć przez 8 dni. Slyszalyscie o tym, robilyscie przerwę? Nadzieja widziałam u Ciebie kilka dni przerwy, było to celowe, czy po prostu tak wyszło? Przepraszam, że tak pytam, ale wg mnie jesteście skarbnica wiedzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 23:28

szczęśliwa łac. beatum
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ;)
    Pobilam rekord swoich najnizszych temperatur.. 36,09 :D

Magduullina, Ukija, borsuk lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)
    Rosax o tak ;) królowa lodu :) sle o innej godz. Mierzylas moze dlatego
    Beatum nie ma problemu nie slyszalam o tych wskazowkach o. Sorki u nas tak wyszło po prosfu mąż dużo pracował i był zmęczony a że było już po owu to co nie naciskalam musi być przyjemność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 06:29

Magduullina lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :* dzięki wczoraj za wsparcie :) wracam dziś już z o wiele wiele lepszym humorem :D

Rosax ja od kilku dni pobijam rekordy niskich temperaturm zamarzam. Pewnie jutro będzie niższa niż najniższa :D ale to fakt mierzyłaś o godzinę wcześniej więc to dlatego jest jeszcze niższa niż zawsze :P

Magduullina, Aurellka, nadzieja_86, borsuk, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane no to każda z nas cieszy się ze z humorem lepiej ;)

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja co do przeznaczenia czy zbieżności liczb to mnie poprostu rozumiesza tylko jedno ze nasza rodzina tzn ja mąż syn nasze dni urodzin 22.02,24.05,25.01- a teraz niby termin na 21.12. Wszystko powyżej 20. to jest takie fajne ;) ja nie mogę się doczekać 6 mają!!! Normalnie aż bym poszła spać i chciałabym się 6 rano obudzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:27

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 mają będzie 7t 2dni to już pewnie będzie widać maleństwo w całej okazałości.

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina same dwudziestki :D szczęśliwe :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Nie chciało mi się dziś wstać do pracy... tak dobrze mi się spało :)
    Wczoraj troszkę porobiłam porządków na ogrodzie i od razu spało się lepiej :)
    Męża coś łamie, głos ma jakby mutacje przechodził :/
    Miałam jakiś głupi sen, pamiętam, że zbliżał mi się okres, że brzuch mnie bolał itd... no w sumie termin małpy się zbliża, coraz częściej zaczynam myśleć czy przyjdzie czy nie, więc pewnie stąd te sny... ogólnie objawów ciąży nie mam, więc pewnie sen się spełni... :( Teraz kończę 19 cykl starań, powiem Wam dziewczynki, że jestem już tym dobita... takie czekanie w nieskończoność działa bardzo źle na moją psyche... ale jak tu NIE myśleć...

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ukija kochana ;) Madziu co wy tak smutno? Kochana uda wam się nie teraz to za jakiś czas nie załamuj się popatrz w lustro w swoje oczy i powiedz ze musi wam się udać za wszelką cenę kochana naprawdę wiem co Czujesz ale musi być dobrze. Kto będzie walczył jąk nie Ty! Przecież to ty będziesz nosić w sobie mała istotke ale organizm podlamany smutny tez poddaje się razem z tobą kochana dlatego trzeba WIEŻYC!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:42

madziara0080, nadzieja_86, beatum lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz kochana, ja cały czas staram się myśleć pozytywnie, ale miewam czasami chwile zwątpienia, tym bardziej, że staramy się już tyle czasu....

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale cie rozumiem ale staracie się rok i najwyższy czas żeby nabrać oddechu i pełna para się starać żeby było ok dzidziuś wkoncu w tobie zamieszka wierze w to. Ja teraz w tym cyklu tez juz myślałam kurde Pms się zbliża nerwy mdłości źle samopoczucie a tu niespodzianka może i u was jest podobnie trzymam kciuki żeby się udało. ;) a musi być dobrze!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:48

beatum lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja również jestem królową lodu i czekam na @

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ