X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Ukija, razem zajdziemy, mowilam Ci! I to juz niebawem :)
    Tempki w górę!
    Dobranoc Dziewczynki, bo i ja coś ziewam.

Ukija, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jest ciężko ale uwierz mi, ten cykl szybko zleci a w następnym daj sobie trochę czasu, odpoczynku psychicznego i powróć do starań ze zdwojoną siłą. Zawsze jest tak, ze jak się o tym najmniej myśli to zaskakuje- ja jestem tego najlepszym przykładem ;)

nadzieja_86, Ukija lubią tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija tylko wiara może pomóc! Nie poddawaj się :) kazda jest z nas inna, inną ma historię i doświadczenia ale jeden cel <3

szarlotka popieram ja też zmieniłam podejście a na wyjeździe cieszyliśmy się sobą i planowaliśmy dalsza budowę domu nie myśląc o dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:02

Szarlotka123, madziara0080, Ukija lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkrabiecie tyle że zanim kończę czytać ostatni post to już niewiem co było na początku :-P
    Ech no ja też 31 kończę za 3 miesiące i dalej uprawnionej cionszy ni widu ni słychu...
    Ale napięcie przed @ gdzieś się ulotnilo i mimo kiepskiej pogody mam pozytywne nastawienie do życia nie koniecznie do pozytywnego testu w sobotę bądź niedzielę ale czas pokaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:10

nadzieja_86, Aurellka, Ukija lubią tę wiadomość

1usaio4p21hbw2ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Szarlotka ten pos anrybiotykach będzie stracony na 100% już patrzę na mój dziwaczny śluz to wiem :(

Nadzieja moja przyjaciółka która wyleczyła na jakiś czas pco zaszła w pierwszym miesiàcu starań :( a ja już 4 cykl. Niby żadnych chorób stwierdzonych a jednak coś jest nie tak :( druga wpadła koleżanka wpadła. Wszędzie brzuchy :( cały czas wszyscy temat dzieci :(

Naprawdę pakać mi się chce ;(

Ukija za mną tych cykli starań jest ponad 40 !! A mam już 33 lata i tylko psa na stanie :) Więc nie możesz tak się załamywać i doszukiwać się niesprawiedliwości losu. Masz gorszy czas to wszystko, minie a i ciąża się pojawi lada moment :)
    Ja na początku wątku udzielałam się intensywniej ale stwierdziłam, że wszystkie zajdziecie w ciążę prędzej czy później, a ja zostanę tutaj sama... bo dlaczego miałoby się coś u mnie zmienić?! Dlatego też wycofałam się.

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane :*

Ukija lubi tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ukija kochana, dziewczyny pewnie, że jest ciężko jak wszyscy wkoło mają dzieci, a tu wiecznie rozczarowanie. Uda się każdej, uda się Tobie Ukija, uda się mi, mocno w to wierzę. Ja juz mam 34 lata, takze Elaria dinozaurem nie jestes.
    My najpierw nie chielismy dziecka, a nagle się pojawiło, za co dziękuję Bogu. Później perypetie małżeńskie sprawiły, że odwlekalam starania. Teraz juz czas nagli, ale mam przeczucie i wiarę, że się uda/udało.Dzięki Wam tej wiary mam więcej za co Wam ogromnie dziękuję :)
    Wiecie przez dlugi czas nie przyznawalam sie, ze chce kolejne dziecko i to byl błąd. To tak jakbym nie zapraszała Maleństwa do siebie i wydaje mi się, że psychicznie blokowałam swoją płodność. Ale koniec, jestem w ciąży, będę miała kolejne dziecko i tego się trzymam. Tego Wam życzę.

Makowa ja też miałam jedynie poczucie ze śluz jest wodnisty, nie czułam, że się jest go dużo, a gin mi powiedział, że właśnie leje. Także głową do góry, działajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 23:29

nadzieja_86, Ukija, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie, jak to jest u Was. Przeczytałam wskazówki Ojca Sroki, że po owulacji nie powinno się współżyć przez 8 dni. Slyszalyscie o tym, robilyscie przerwę? Nadzieja widziałam u Ciebie kilka dni przerwy, było to celowe, czy po prostu tak wyszło? Przepraszam, że tak pytam, ale wg mnie jesteście skarbnica wiedzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 23:28

szczęśliwa łac. beatum
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ;)
    Pobilam rekord swoich najnizszych temperatur.. 36,09 :D

Magduullina, Ukija, borsuk lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)
    Rosax o tak ;) królowa lodu :) sle o innej godz. Mierzylas moze dlatego
    Beatum nie ma problemu nie slyszalam o tych wskazowkach o. Sorki u nas tak wyszło po prosfu mąż dużo pracował i był zmęczony a że było już po owu to co nie naciskalam musi być przyjemność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 06:29

Magduullina lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :* dzięki wczoraj za wsparcie :) wracam dziś już z o wiele wiele lepszym humorem :D

Rosax ja od kilku dni pobijam rekordy niskich temperaturm zamarzam. Pewnie jutro będzie niższa niż najniższa :D ale to fakt mierzyłaś o godzinę wcześniej więc to dlatego jest jeszcze niższa niż zawsze :P

Magduullina, Aurellka, nadzieja_86, borsuk, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane no to każda z nas cieszy się ze z humorem lepiej ;)

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja co do przeznaczenia czy zbieżności liczb to mnie poprostu rozumiesza tylko jedno ze nasza rodzina tzn ja mąż syn nasze dni urodzin 22.02,24.05,25.01- a teraz niby termin na 21.12. Wszystko powyżej 20. to jest takie fajne ;) ja nie mogę się doczekać 6 mają!!! Normalnie aż bym poszła spać i chciałabym się 6 rano obudzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:27

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 mają będzie 7t 2dni to już pewnie będzie widać maleństwo w całej okazałości.

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina same dwudziestki :D szczęśliwe :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Nie chciało mi się dziś wstać do pracy... tak dobrze mi się spało :)
    Wczoraj troszkę porobiłam porządków na ogrodzie i od razu spało się lepiej :)
    Męża coś łamie, głos ma jakby mutacje przechodził :/
    Miałam jakiś głupi sen, pamiętam, że zbliżał mi się okres, że brzuch mnie bolał itd... no w sumie termin małpy się zbliża, coraz częściej zaczynam myśleć czy przyjdzie czy nie, więc pewnie stąd te sny... ogólnie objawów ciąży nie mam, więc pewnie sen się spełni... :( Teraz kończę 19 cykl starań, powiem Wam dziewczynki, że jestem już tym dobita... takie czekanie w nieskończoność działa bardzo źle na moją psyche... ale jak tu NIE myśleć...

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ukija kochana ;) Madziu co wy tak smutno? Kochana uda wam się nie teraz to za jakiś czas nie załamuj się popatrz w lustro w swoje oczy i powiedz ze musi wam się udać za wszelką cenę kochana naprawdę wiem co Czujesz ale musi być dobrze. Kto będzie walczył jąk nie Ty! Przecież to ty będziesz nosić w sobie mała istotke ale organizm podlamany smutny tez poddaje się razem z tobą kochana dlatego trzeba WIEŻYC!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:42

madziara0080, nadzieja_86, beatum lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz kochana, ja cały czas staram się myśleć pozytywnie, ale miewam czasami chwile zwątpienia, tym bardziej, że staramy się już tyle czasu....

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale cie rozumiem ale staracie się rok i najwyższy czas żeby nabrać oddechu i pełna para się starać żeby było ok dzidziuś wkoncu w tobie zamieszka wierze w to. Ja teraz w tym cyklu tez juz myślałam kurde Pms się zbliża nerwy mdłości źle samopoczucie a tu niespodzianka może i u was jest podobnie trzymam kciuki żeby się udało. ;) a musi być dobrze!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:48

beatum lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja również jestem królową lodu i czekam na @

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ