X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, zazdroszczę. Ty masz jeszcze chwilę "rezerwy" :D
    Widzę, przechodzimy to samo.. Ah ten pierwszy trymestr <3
    magroz, miałaś przeżycia w pierwszej ciąży. Ja mam od zawsze problemy z pęcherzem, na razie mnie nie łapie (tfu, tfu) i mam nadzieję, ze tak zostanie bo jak jeszcze to dojdzie to już się chyba załamię po całości. Wczoraj mnie trochę pobolewał ale przeszło. Bardzo dziękuję :) Niestety, nic się nie zrobi. W następnym roku będzie bardziej romantycznie, mam nadzieję. ;)

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlotko mam nadzieje tylko ze nie bede wymiotowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci tego. Ja byłam głupia bo do pewnego momentu tylko mnie mdliło tak z dwa razy na dzień i się martwiłam, że coś nie tak i myślałam, ze chyba jednak wolałabym wymiotować.. Teraz tak się zastanawiam.. Co mi kur.. w tych samych mdłościach nie pasowało..

Magduullina, magroz26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :) no takie to juz jest :D szarlotko moze szybko ci przejdzie czego ci życzę.!

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :*
    Szarlorka wspołczuje tych wymiotów. Ale niestety takie uroki ciąży :) Wszystkiego najlepszego :* A która to rocznica? My niedlugo będziemy mieć 2.
    Nadzieja a powiedz mi gdzie kupiłaś ten niepokalanek?

Magduullina, magroz26 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka tak czytam i tak myślę że w sumie z drugiej strony to jednak dobrze że nie masz tej pracy :D wszystkiego dobrego dla Waszej trójki z okazji rocznicy i mniej spinek! :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wymioty i mdlosci to dobry objaw,wtedy wiadomo ze ciąża prawidlowa tak mi lekarka mowila..
    ja mdlosci i wymioty miałam do konca ciazy pamiętam ze przed samym porodem tez pare razy wymiotowalam.Tylko wszystko ładnie i pięknie do czasu 6miesiaca gdzie byla walka o to żeby Niki zostala jeszcze w brzuszku

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok 5 dni do owu i tak myślę czy zacząć już testy robić czy też bez sensu w tym cyklu ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czytać o Waszych objawach ciążowych, zmęczeniu, wymiotach, bólach, oglądaniu fasol i słuchaniu i czekaniu na kolejne wizyty :)

Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija zrób. Będziesz wiedziała przynajmniej jak Twój organizm reaguje na chorobę, gorączkę i antybiotyk - blokuje owu czy nie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Uwielbiam czytać o Waszych objawach ciążowych, zmęczeniu, wymiotach, bólach, oglądaniu fasol i słuchaniu i czekaniu na kolejne wizyty :)
    Ja też :) Niedługo i my Ukija będziemy takie relacje zdawać :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa się wie! Chociaż mam nadzieję że nie będziemy musiały słuchać szumu morza z porcelanowej muszli :D no chyba zrobie. Zobaczymy czy przypadkiem owu mi się przesunie itp. Chociaż mam tyle śluzu że masakra. Nie miałam aż tyle nigdy :D i jestem mega śliska i od wczoraj jak myślę o baraszkach z moim to aż mi sutki stają :D
    Masz śliczny awatar! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija to testy i do dzieła ;)samo sie nie zrobi ;)
    Makowa piękny awatar! ;)
    heh moze i fajnie sie czyta o objawach ciazy ale do przyjemnych nie nalezy mnie az momentami sie robi slabo taka chodze otepiala i strasznie chce mi sie spac jak tylko wstalam rano mialam spokoj do 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:05

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Magdulina ale Cię męczy... całusy :D hehe słyszałam, że wymioty i szarpanie na dziewczynkę są a ile w tym prawdy :D
    Szarlotka coż poradziś dobrze ze do wc zdążyłaś :D Wszystkiego miłosnego w tą rocznice Kochajcie sie i szanujcie ;)
    Ukija rób pewnie nie zaszkodzi tym bardziej ze ten cykl inaczej sie zaczął az sama jestem ciekawa :)
    Margoz ja mam sie normalnie o dziwo nic nie dolega tylko czasek brzuszek zakuje i zauważyłam że piersi ciut większe/nabrzmiałe się zrobiły. a to normalne ze nic nie dolega?
    Makowa ja polecam aptekę internetowa gemini ja zawsze spisuje sobie co chcem i tam zamawiam 3 dni i już jest u Ciebie zamówienie a poza tym dużo taniej nawet z przesyłką. Witaminki i nawet kosmetyki do pielegnacji twarzy bioliq mają w dobrych cenach a ostatnio wiesiołka tam kupiłam o połowe taniej niż w aptece:D Wyciąg z niepokalanka mnisiego to tabletki Castangus :D ogolnie słyszałam same dobre rzeczy o tym ziółku także stwierdziłam, że czemu nie skoro to zioła nie zaszkodza gin mi mówiła, ze PMS zwalcza min ale ogólnie ja na podwyżsszoną prolaktynę brałam. A to co słyszałam wysoka prolaktyna obniża progesteron i to by sie zgadzało u mnie od dnia wykrycia ciązy odstawić tabletki.

Dziewczyny dziś miała wynki progesteronu 42, 51 mIU/ml, takie są normy : f.pęcherzykowa 0,2-1,5
    f.owulacyjna 0,8-3,0
    f.lutealna 1,7-27
    po przekwitaniu 0,1-0,8
    a nie ma od ilu kobieta w ciąży? To ok ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:21

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina ja tak chodze codziennie. Chce mi się spać, nie moge się często skupić, czuje się jak we śnie. Mam bardzo niskie ciśnienie. Norma u mnie to 90/50 :P

Nadzieja no cykl zaczął się od bardzo wysokiej gorączki :P szczerze Ci powiem że sama nie wiem jak się do wszystkiego odnieść :P

nadzieja_86, Magduullina lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja no wygląda to ciążowo :D tak szczerze. Ja coś czuje że w tym dziwacznym cyklu zafasolkujesz :D

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieją faktycznie dobre ceny w tej aptece :) W innej znalazłam za 17 a tu 14. kupię na nowy cykl, bo chyba nie ma sensu zaczynać w połowie.
    Hehe dzieki. Jak zobaczyłam tą niebieską kokardę to nie mogłam się oprzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:35

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Makowa wy teraz bedziecie mieć inne leczenie a pamiętasz wyniki nasienia naszych były podobne w czymś tam juz nie pamiętam :D Mojemu tez dawalam witaminki w tym cyklu może jeszcze polepszyły nasienie kto wie a było to: D-vitum, magnez+b6 oraz salfazin. Skoro ja łykam to i on może :D
    Makowa o tak piękny widok!
    Kiedyś nie byłam przekonana co do aptek internetowych ale gemini jest super :) od kolezanki wiem bo dla maluszków kupuje tam bardzo dużo :D

ukija właśnie takie niewiadome sa najlepsze :D

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja chodziło chyba o ilość prawidłowych plemników mieli po 6% ;) Teraz dodatkowo miał zdobioną fragmentację dna plemników wynik 12%
    0- 15% oznacza WYNIK PRAWIDŁOWY, czyli bardzo dobry potencjał plemników do zapłodnienia.

Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Nadzieja co ja piszę do Ciebie. Czemu sobie wmówiłam że Ty to Aurellka. Przepraszam :D przeciez Ty jesteś w ciąży. No zakręcona jak sprężynka jestem :P ten wynik to bardzo dobry. W ciąży powinien być jak najbliżej 50 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:56

nadzieja_86, Magduullina lubią tę wiadomość

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ