X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Magduullina facet przyjechał po ciężkim dniu z pracy, a Ty torby nie rozpakowalas? To co Ty dziewczyno cały dzień robiłaś? :) Ma dwie ręce? Ma! I bardzo dobrze jemu odpowiedzialas :) Kto tu jest w ciąży? Ty czy on?

Obiecałam sobie, że będę miała męża któremu nie trzeba podstawiac wszystkiego pod nos, który posprzata w domu, takie przeciwieństwo mojego ojca. Kiedy poznałam swojego męża miał 20 lat wiec dało się Go jeszcze wychować :) ufff

Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina no co Ty mówisz!! :D hahah dobry typ :) Dobrze mu powiedziałaś!! Brawo. Co Ty jesteś służba?! Oj mnie też by się ciśnienie podniosło na Twoim miejscu.

Dziewczyny wczoraj podziałałam z moim <3
    Przed chwila znów zrobiłam test owu. Oto wynik..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/190182d21591.jpg

Mój wraca dopiero w piątek późno w nocy (jeśli dobrze pójdzie). Oby to jedno serduszkowanie wystarczyło ;)

Miłego i słoneczne dnia Wam życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:55

Magduullina, beatum, Aurellka lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Magdulina nie denerwuj się nie warto ;)
    Anka aj @ jedna. Ale głowa do góry zaciskam kciuki !
    Elaria tak to jest z facetami jak oni chce to zawsze ma być a jak my to już inna sprawa. Ja kiedyś też miałam podobna sytuacje to rozmawiałam z moim po tym że to działa we dwie strony to już więcej tak nie zrobił.

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk ładnie :) kciuki za Ciebie trzymam :)

borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk życzę Tobie takich samych dwóch pięknych kresek na kolejnym teście, ale już ciazowym :)

borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim.. a ja czekam na 11.45 sama jestem ciekawa co mi lekarz powie. Powiedzcie mi kochane jakie robiłyście badania odnośnie ciąż?

Magduullina, borsuk, beatum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dobrze ze jesteście! Idę sprzątać gotowac odezwę się w chwili spokoju a później wieczorem

• beatum Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Magdullina, skąd ja to znam. Najpierw całą rodzinę i znajomych, również tych z pracy przyzwyczaiłam, że ja to umiem, dam rade zrobić, pomoge. Ale ludzie zaczęli to wykorzystywać. Chodziłam spać o 2 w nocy, wstawałam o 6 i tak dzień w dzień. Przekladalo się to na atmosferę w domu , na moje samopoczucie. Później pojawiły się częste choroby, bo ile lat można jechać na wysokich obrotach? Zaczynałam popadać w depresję i gdyby nie samoświadomość jakie są mechanizmy, to pewnie wyladowalabym z antydepresantami. Ale powiedziałam stop. Wzięłam dluuugie wolne zdrowotne, stwierdziłam, że świat się nie zawali, jak troszkę mniej kasy będzie (kiedyś z jednej pensji-mojej się utrzymyealismy i dawalismy rade). Jestem szczęśliwa, że podjęłam taka decyzję.
    Najtrudniejsze były jednak zmiany. Próbowałam je wprowadzić wcześniej, tzn podobno dobrze znam rodzinę męża, mam intuicję co do wyboru prezentów pod choinke, tak mi mówili. Owszem, zgadzam się, bo jestem dobrym obserwatorem, słuchaczem również. Ale to nie sztuka wyręczać wszystkich. Stwierdziłam, że zrobiłam im krzywdę, bo oni odpuścili sobie słuchanie siebie nawzajem, wyłapywania tego co w życiu ważne. Ja miałam więcej roboty, bo wynalezienie tego czego chciałam, zakupienie, zapakowane itp.zajmowało mi ogrom czasu. Powiedziałam stop. Zrobiłam podział, co kto komu i co, nie wyrobił się, latali jak oparzeni dzień przed Wigilią. Zrozumieli, nie wiem, ale czy musze? Podobnie było z mężem, którego mama przyzwyczaiła, że po treningu wyciąga mu strój i go pierze. A ja głupia, chcąc być przykładna żona robiłam tak samo. Kiedyś zapomniałam i robił mi wyrzuty. Kłótnia była ostra, ale to znów była moja wina. Przecież on nie wiedział, że może być inaczej. Następnym razem po powrocie z meczu, uprzedziłam jego prośbę i poprosiłam, że jak będzie prał swój strój, to niech inne rzeczy wrzuci do pralki. I tak pranie teraz to nie problem. Z synem było podobnie, ale nie będę Was zanudzac. Zmierzam do tego, że nikogo nie wolno wyreczac i trzeba mieć podział obowiązków. Ja to swoich mężczyzn posadziłam i zrobiliśmy burze mózgów, każdy wybrał jedna rzecz która lubi i której nie lubi robić w domu i jest sprawiedliwie :) Oczywiście nie trwało to tydzień, tylko z pół roku, bo oduczenie od złego jest gorsze, ale dało się :) A jak któreś zawali, to z pokorą przeprasza resztę :) Także Magdullina, będzie drugie dziecko, wszystko na nowo trzeba będzie rozdzielić, to jest dobry czas. A jak będzie porządek i harmonia, to i Wy się do siebie zblizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:33

borsuk lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim postanowieniem kiedyś było urodzić w 2016 roku... życie to skorygowało na 'zajść w ciążę w 2016 roku" :) Tak więc czekamy...

Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota juz niedługo, daj znać.

Borsuczku to wczoraj <3 tak?

Aniu, ale przyszła, czy tak założyłaś po sikancu?

#Dorotka#, Magduullina lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki troszkę już napisałyscie, nadrobie Was później. Tymczasem u mnie plamienie niestety nie ustało.. trochę się nasiliło, więc raczej na pewno małpisko się rozkręca.. :( boli mnie brzuch tak okresowo właśnie więc nie mam co się łudzić. Testu nie robiłam bo to bez sensu.
    Ręce mi już opadają, bo gdyby mi coś było lub mojemu to przynajmniej wiedziałabym co naprawiać i gdzie szukać a w takiej sytuacji jestem zupełnie bezsilna..

Magduullina lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he kuźwa brzuch mnie boli chyba ze stresu przed gin :P

Magduullina, beatum, Ulcia83, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum tak, wczoraj podziałaliśmy.
    Lewy jajnik od wczoraj kłuje. Takie ataki kilku sekundowe. teraz wiem z czym mam to połączyć ;)
    #Dorotka# nie stresuj się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:36

Magduullina, beatum, #Dorotka# lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum kochana tak jest powiem Ci ze teraz to poczułam kiedy nie najlepiej się czuje i ciągłe w 4 ścianach dzień na dzień to samo szczerze zaczynam wariowac :( a on twierdzi ze co ja mam do roboty przecież to on zarabia na życie. Nosz kurwa to se mógł baby tytana poszukać co by jebala od rana do nocy uslugiwala mu urodziła za jednym razem trojaczki i na dodatek znosiła jego charakter

beatum lubi tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara a myślałaś o duphastonie? Pomoze jezeli to ciaza, to nie ma na co czekać. Plamienie przed @ podobno jest niedoborem progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:37

Magduullina lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk to dobrze ze kluje ;) tzn że pięknie pracuje.

beatum lubi tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Borsuczku wstrzeliliscie ulala :D

Mnie ciagnie, czasem parzy, innym razem jakby skurcz, ale nic, niech moja dzidzia się przysysa do mamusi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:04

Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia Dziewczynki spalila suszarkę do włosów. ..normalnie dymek poszedł :/ ehh trzeba sobie kupić coś nowego ;)
    Brzuch cmi, w ogóle czuje jakbym miała balonik. I ciągnie trochę z prawej strony, ale nie wiem czy to jajnik czy to co to..
    Każdy dzień jak na bombie hahaha 43 dc ;)

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka po wizycie pisz koniecznie !
    Beatum ale lektury mam ale to po pracy was poczytam na spokojnie ;)

beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu wchodzę z nadzieją, że zobaczę same dwie krechy a Wy mi się tu obijacie.
    Madzia, Ania przykro mi. Jestem pewna, że w następnym cyklu będzie ukochana kropka :*
    Aurelka, a Ty co? testuj!
    Elaria, znam Twój ból. Miałam tak też z dwa razy z moim. Ja się przebierałam, malowałam a on wracał ze spektaklu i twierdził, że jest zmęczony.. Z jednej strony wiedziałam, ze faktycznie pada bo szedł od razu spać ale z drugiej strony było mi mega przykro. Może dopadło go przesilenie wiosenne? Może ma dużo obowiązków w pracy? Porozmawiaj z nim od serca, to na pewno pomoże.
    borsuk, super, teraz czekamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:57

beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ