Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Mam pytanie,może Wy mi pomożecie. Dopiero zaglebiam się w temat dotyczący monitoringu cyklu. Mieszkam w Niemczech, tutaj gdzie mieszkam nie ma żadnego ginekologa polskiego. Czy jest sens iść na monitoring w 11 dc wtedy będę w Polsce skoro cykle mam 34dniowe czasem 39(!!) I w dodatku będzie to jednorazowa wizyta ponieważ będę tylko na dwa dni w polsce. Może głupie pytanie ale dopiero niedawno zaczęłam interesować się tematem monitoringu, tak moje kroki to DESPERACJA, POZDRAWIAM CIEPLUTKO KOCHANE.
-
Agatka a udostępnisz nam swój wykres? no u Aurellki też był "cykl bezowulacyjny" według gina a zaszła w nim w ciążę. Po prostu jest możliwe że owulacja bardzo bardzo się przesunie nie ma co się za dużo zastanawiać no faktycznie problem z psem. Albo postarasz się i go jakoś oduczysz albo zaburzone temp będą
Czekoladowa Mama hej! Ja Ci niestety nie pomogę ale zaglądnij później bo dziewczyny robiły monitoringi i Ci odpowiedzą zapewna"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Hej Czekoladowa - mi gin kazała przyjść w 13 dniu cyklu... najlepiej zrobić to w odstepach 2-3 dniowych - żeby pecherzyk była a potem zeby zmonitorowac ze pękł... tak robila moja kumpela która 8 msc zajsc nie mogla a przy pierwszym monitoringu i duphastonie załapała z miejsca.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Agatka_46 wrote:A jeśli są podwyższone tempki to znaczy że owulacja się odbyła? - tak gdzieś kiedyś wyczytałam?? Że właśnie na podstawie temp. można określić czy była owu czy nie ... bo monitoring daje 100 procent pewności.
Ps. Jesli mierzysz w buzi to pamietaj ze zawsze po tej samej stronie i tym samym miejscu.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Właśnie zgadzam się z Rosax. Widać że początki mierzenia. Zdaje mi się że musisz się ustsytematycznić. Mierz nawet jak masz zaburzoną i zaznaczaj żeby nie brało tej temp pod uwagę. To da mniej więcej jakiś obraz"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Hej Anka no chyba nie było żadnego skoku ale spokojnie owu będzie i wtedy działajcie ostro bo ma być zielono!"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Dla mnie to chyba zbyt skomplikowane. Z pierwszym dzieckiem drugi cykl podczas śluzu płodnego i bach... bo w pierwszym cyklu nawet nie celowaliśmy w płodne. Szkoda że teraz tak nie może być... życie było by o wiele prostsze.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
czekoladowa_mama wrote:Cześć dziewczyny! Mam pytanie,może Wy mi pomożecie. Dopiero zaglebiam się w temat dotyczący monitoringu cyklu. Mieszkam w Niemczech, tutaj gdzie mieszkam nie ma żadnego ginekologa polskiego. Czy jest sens iść na monitoring w 11 dc wtedy będę w Polsce skoro cykle mam 34dniowe czasem 39(!!) I w dodatku będzie to jednorazowa wizyta ponieważ będę tylko na dwa dni w polsce. Może głupie pytanie ale dopiero niedawno zaczęłam interesować się tematem monitoringu, tak moje kroki to DESPERACJA, POZDRAWIAM CIEPLUTKO KOCHANE.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Agata ja też myślałam że mi nie starczy cierpliwości. Często zaraz po @ mam problem z mierzeniem i wstawaniem. A po owu mam syndrom 6 rano. Codziennie po mierzeniu wstaje"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Rosax tak myślałam wczoraj o Tobie. Czemu suwaczek usunęłaś? Stałaś się przesądna?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
rosax3 wrote:Kochana nie potrzebujesz polaka. Umow sie na normalna kontrolna wizyte przed ovu on ci wszystko opowie jak chcesz sprawdzic czy pekl a nie potrafisz sie dogadac umow sie do drugiego po ovu tez niby na kontrole i on ci powie czy peklo. tez w Niemczech mieszkam trzeba czasem pokombinowac a sprawdzalas czy na pewno nie ma polaka? Jaka miejscowosc jestes jak mozna zapytac?
-
Hej Dziewczynki,ale z Was ranne ptaszki
Jednorazowy monitoring nic nie da, szczególnie w 11dc przy takich długich cyklach...najlepiej pójść 2-3 razy...
Ja miałam owu w 33-34 dc najprawdopodobniej, więc wcześniej gin nic nie widział i miało owu nie być...
Właśnie Rosax, jesteś w ciąży a suwaka brak
Ukija ja juz wiem czemu się niepokoisz, coś przeczuwasz
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
czekoladowa_mama wrote:Język niemiecki u mnie jak na razie leży. Mieszkam w Sedelsberg. Najbliższe miasto to Friesoythe.
Ja do polaka jezdze zalezy czy ode mnie czy od mamy to 40-60 km. Musialbys sprobowac zrobic sobie dwa terminy u dwoch roznych ginow albo u jednego i z kartka do niego idz gdzie napiszesz ze chcesz sprawdzic czy jest ovulacja.
07.11.2012 Julian
Ah ukija zupelnie zapomialam o suwaku. Pozniej go zrobie
A puki co mata tu moje uzaleznienie. Mam nadzieje ze wczorajsze serduszko starczylo bo test jak nic robi sie blady..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee932d10c7a.jpg
Jestem w ciazy pecherzyki popekaly oczywiscie dwa hihi
07.11.2012 Julian
Aurellka no nie wiem tylko co przeczuwam. Stresuje mnie to rośnięcie temp. A cycki mnie bolą jakby zaraz miaĺy odpaść
Rosax no właśnie! Ustawiaj dziś suwak! Jesteś w ciąży więc Ci się należy!Aurellka lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"