X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówie do Mojego że dziś trzeba jechać po test bo ja się stresuje i już nie wytrzymam. A on tak? To ja Ci pomogę i nie pojedziemy :D haha wredna małpa. Ale i tak pojedziemy bo też chce wiedzieć na czym stoimy :P

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z synem w ciąży to potrafiłam się skupić wszystko pamiętalam i rozmawiałam z kimś wiedziałam co ktoś obok robi czy mówi nic mi nie dolegalo a teraz to jakaś tragedia gadam z kimś yhym yhym a poprostu się wyłączamy i nie wiem co ktoś do mnie powiedział

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka stanowczo musisz się wyluzować bo zwariujesz do reszty :P

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no dziewczyny powiem wam że to chyba ma w sobie każda z nas takie obawy przed wszystkim co złe to jest raczej normalne...

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax dobre pytanie mi zadalas w sumie to nie wiem jakiej czułości są te testy kupowałam je na allegro dostałam bez opakowań zewnętrznych tylko w folijkach ale poszukam informacji bo pewnie masz rację :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, zobaczysz w tym cyklu jak to jest, wtedy ja Ci powiem , ze wariujesz :D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka no mam nadzieję że to poczuje w tym cyklu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:12

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija o której kupujesz tego testa :)!
    Szarlotka dobrze idź na wizytę będziesz wszystko wiedziała i przede wszystkim spokojniejsza ;)
    Magdulina hehe ja aż jutro boję iść do pracy bo nie wiem jak po Ty wolnym tak to mogłam się położyć i wyjść na dwór kiedy chce a tak 8h komp i biurko :/

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Dziewczyny coś nademna czuwa.... Mój pozyczly moje auto i hamulce przestały działać jeszcze przed wczoraj jechałam i było wszystko ok on już wie jak się zachować w takiej sytuacji a ja pewnie gdzieś bym na drzewie wylądowała...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Pisałam do mojego gina teraz czekam na odpowiedź. Czy zwiększyć dawkę duphastonu czy nie .
    ja zachodzę w głowę co ty mu piszesz do tego gina, ze robisz testy i ci wylewaja ze moze jestes w ciazy bo maz cos widzi, i on na tej podstawie kaze ci brac duphatoni luteine w wiekszych ilosciach, zastanawiam sie czy ty jestes blondynką mało dojrzałą czy twój lekarz konczył medycynę w azerbejdzanie ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Hej ja jutro idę na usg ponieważ zaczynam plamić jednak uważamy z mężem że jeśli to jest jednak ciąża to nie chcemy podtrzymywać na siłę chcemy by było silne by nie było chore.
    usg ? pewnie juz pecherzyk bedzie i dziecko w srodku i pewnie z serduszkiem, masakra nie moge czytac co ty dziewczyno wypisujesz juz od dobrych paru miesiecy , co miesiać jesteś w ciąży , ale chyba urojonej

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja zachodzę w głowę co ty mu piszesz do tego gina, ze robisz testy i ci wylewaja ze moze jestes w ciazy bo maz cos widzi, i on na tej podstawie kaze ci brac duphatoni luteine w wiekszych ilosciach, zastanawiam sie czy ty jestes blondynką mało dojrzałą czy twój lekarz konczył medycynę w azerbejdzanie ;/

Nie jestem blondynka a mój lekarz kończył medycyne w Polsce i ma wiele lat praktyki.

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    usg ? pewnie juz pecherzyk bedzie i dziecko w srodku i pewnie z serduszkiem, masakra nie moge czytac co ty dziewczyno wypisujesz juz od dobrych paru miesiecy , co miesiać jesteś w ciąży , ale chyba urojonej

Hej ale to nie jest forum na którym się obrazamy...
    Dziewczyna pragnie dziecka i jest to normalna reakcjaca na takie testy...moze za bardzo bierze sobie pewne rzeczy do siebie ale jesteśmy tolerancyjne .
    Jutro poprostu skorpionek idź na betę i wszystko się wyjaśni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:51

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziewczyna pragnie dziecka i jest to normalna reakcjaca na takie testy....

Ja się nie obraziłam tylko denerwuje mnie takie podejście. Nie chce na siłę ciąży ponieważ jestem szczęśliwą mama 2 letniego synka i nie chce by musiał się kiedyś opiekować rodzeństwem przez to że na siłę chciałam dla niego rodzeństwa. Będę szczęśliwa jeżeli okaże się że jest ciąża a jak nie to po prostu będziemy się starać na jakiś czas bez żadnych leków itp.może się ewentualnie na wakacjach uda. Kto to wie.

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to skorpionek idź jutro na betę... Na usg i tak nie będzie nic widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ma tu nawet co iść na betę.
    Na prawdę, powinnaś sobie dać spokój Skorpionku na jakiś czas.
    Gdyby była ciąża, przy takim cyklu (jak zresztą pisałam powyżej) beta już wyszłaby dodatnia.
    testy wychodzą takie Ci co cykl, coś musisz robić nie tak i dlatego wychodzi Ci taka krecha a Ty niestety robisz sobie tym nadzieję.
    Trzymaj się Kochana i życzę Ci upragnionego dzieciątka ale daj sobie na luz ;)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziewczyna pragnie dziecka i jest to normalna reakcjaca na takie testy...moze za bardzo bierze sobie pewne rzeczy do siebie ale jesteśmy tolerancyjne .
    Przecież ona co miesiąc robi to samo, poczytajcie pod jej wykresami

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 my nie widzimy jej poprzednich wykresów bo nie jest bynajmniej jako moja przyjaciółka :P

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija to prawda co pisze s.
    Miesiac w miesiac zalane testy.. Albo zle sika albo no nie wiem, moze za duzo tych tabletek dupek i lutka...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Rosax dobre pytanie mi zadalas w sumie to nie wiem jakiej czułości są te testy kupowałam je na allegro dostałam bez opakowań zewnętrznych tylko w folijkach ale poszukam informacji bo pewnie masz rację :)
    Ja tez z neta kupuje w opakowaniach gdzie nie pisze ale sprzedajacy pisze w opisie jakiej czulosci jest

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ