X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super! Śliczna fasolka :)

nadzieja_86, Magduullina lubią tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja aż mnie ciepelko oblało. Cudne dziecię rośnie <3

Aniu, moja siostra tez tak załatwiala,aż się raz zebrała, to nawet obrączkę do Odry wyrzucila. A ja Ci życzę,żeby tak na przekór Fasolka się pojawiła i zmobilizowala Cię do porządków ;) I to juz teraz się tworzy ;)

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina tak to z rodziną jest. Mnie zawsze boli,ze ten najbliższy to jeszcze najwięcej obrywa. Takie smutne mam doświadczenia :( Moja ukochana babcia juz nie żyje. Została juz taka, która mnie nie kochała i mówiła mi to wprost, wolała moja starsza siostrę i kuzynke. Wiadomo wybaczylam jej,ale zapomnieć się nie da. Najśmieszniejsze jest to, że teraz to ja z nią rozmawiam, odwiedzam,a one nie. Modlę się tylko, żebym ja taka nie była i żeby moi bliscy mieli do mnie cierpliwość, bo jak to mówi mój tato "wyszczekana" to ja jestem :P

Magduullina lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowej Mamie :)

Nadzieja śliczna fota :) szybciutko bije serduszko :) ciesze się, że wszystko dobrze :)

Ukija...rób jutro test znów :)

Rosax ja nigdy nie jeździłam...pewnie fajna sprawa ? :)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja piękny widok aż się ciepło na sercu robi :)
    Szarlotka przypomniało mi się, że pytałaś o antybiotk. Nie już nie bierzemy. Mieliśmy tylko trzy dni po jednej tabletce tydzień przerwy i znowu trzy dni po jednej. Teraz musimy powtórzyć badania na ureaplasme czy sie wyleczylismy.
    Kupiłam wit b6 z magnezem i kwas foliowy zapas na 4 miesiące i castangus. A termometr taki najtańczy co mierzy z dokładnościa do dwóch miejsc po przecinku.
    Jeszcze tylko musze dokupić testy owu.
    Beatum co Ty mówisz babcia Ci tak prosto w oczy powiedziała?! Jestem w szoku..

nadzieja_86, beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ja też biorę magnez + b6 :) niby wspomaga fl :) dobry wybór :D

Aurellka jutro umówię się na prywatną opiekę medyczną do jakiegokolwiek gina i wezmę skiero na bete i polece w sobote (jak znajdę miejsce w kolejce w którejś przychodni) o ile @ nie zawita jutro do czasu aż zadzwonie tam :D taki mam plan. Mój kupił mi testa o czułości 10 ale nie wiem czy go zrobie :P

Aurellka, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija jak kupił to zrób :)

Nadzieja czemu chcesz dać zaświadczenie o ciąży? Co Ci ono daje?

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum a to faktycznie smutne i to babcia jeszcze a Ty jedyna pamietasz o niej.
    Rosax cudne zdjęcie szalejesz z małym ;)
    Aurellka przypomnij kiedy wizyta?
    Magduluna 3mam mocno kciuki za was :) I której ta wizyta?
    Borsuk przykro mi. Tyle mocno ;)

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa !
    Aaa założyła mi kartę ciazy i powiedziala jakie badania należy zrobić ale to jeszcze mam czas. Jutra innymi info się podzielę ;)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka z tego wzgledu jak powiem po weekendzie w pracy to moja jedna uprzejma znajoma może niedowierzac a tak zaswiadczenie i spokój a poza tym w kodeksie pracy jest wzmianka ze ciąża powinna być poświadczone przez lekarza to dla spokoju wzięłam Tam jest tc i termin porodu.
    A jeszcze sama pytała się czy potrzebuje zwolnienia ;)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie trzeba założyć karty ciąży do 10tc,żeby później ubiegać się o becikowe?

Makowa no tak powiedziała i to małemu dziecku :( Powtarzała to wielokrotnie, wyganiala mnie ze swojej altanki na działce. Niestety działo się tak, bo babcia wybrała inna żonę swojemu synowi. Moja starsza siostra tez nie miała lekko, bo babcia chciała ja odebrać mojej mamie. Powiedziała jej, żeby zostawiła dziecko i wypier. .. Ot taka babcia. Ale w końcu babcia to babcia.

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija dobrze robisz,oby jutro tempka podskoczyla, będę rano Cię wypatrywać :)

szczęśliwa łac. beatum
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum wspolczuje. Moje Babcie nir są mi bardzo bardzo bliskie, no ale nie żeby aż takie głupoty dziecku mówić...

Ja mam wizyte 9 maja na nfz a 12 maja u swojej wybranej gin prywatnie.

beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka jak da zaświadczenie w pracy to same plusy np nie może pracować więcej niż 8 godzin, nie moźe pracować w godzinach wieczornych, może w trakcie pracy iść do lekarza i nie będzie jej to odejowało wypłaty, nie może dźwigać, za długo stać i siedzieć przy komputerze i nie można jej zwolnić oczywiście. Tw wszystkie plusy w umowie o prace :P

Beatum tak karta ciąży do 10 tc to becikowe :P

beatum, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija no tak. Tzn z tymi badaniami to nikt nie korzysta u nas...a reszta to wiadomo. Ja chyba powiem jak będę układać grafik na czerwiec i poustawiam sobie po 8 godzin, bo ciężko mi 12h pracować...bo zasypiam ;)
    Z tym dźwiganiem i oszczędzaniem, to na razie zwalam, że padam bo przeprowadzka i strasznie ciężko...ale właśnie od czerwca chyba już trzeba będzie coś powiedzieć...i zacząć przygotowanie sklepu do przekazania na 1.5 roku ;)

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej, jak kobieta "miesiączkuje" przez pierwsze miesiące ciąży, albo ma mega nieregularne miesiączki, to może dowiedzieć się o ciąży i w 5 miesiącu, jak kuzynka mojego męża. Kiedyś kojarzyło mi się to z jakąś patologią społeczną, brakiem świadomości, pierwszą ciążą itd... Ale nie, to było jej 4 dziecko, a dowiedziała się o ciąży dopiero, jak poczuła ruchy! Babka normalna, po studiach, matka trojga i taka niespodzianka.

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...bywają takie przypadki...ciekawe jak to jest załatwione...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabawne w sumie, jedne doszukują się objawów ciąży zaraz po owulce, którą wyznaczają niemal z zegarkiem w ręku i w związku z tym oszczędzają się, nie piją alkoholu, nie dźwigają, rezygnują ze sportu (żeby się zagnieździło), a i tak często wychodzi wielkie NIC. A inne latają w błogiej nieświadomości z dzieckiem pod sercem, niczego sobie nie żałując, kwasu foliowego na oczy nie oglądając i rodzą zdrowe ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja wczoraj poprostu zasnęłam nawet nie wiem kiedy..

Beatum wiem kochana o czym mówisz bo ja też mam 2 babcie która dopiero teraz mówi o jacie taka mam wnuxzke a nigdy nie przepadala za mną a chociaż tyle ze ja do niej też nigdy jakoś sympatią nie palalam...
    Wizytę mam na 11.. Musze jechać busem myślałam że mojego poprostu zatluke za to bo rozebral mi kolo i cześći wymienia a swój samochód zostawił na firmie i zamiast zająć mi to godzinę czy półtora to zajmie o wiele więcej masakra jakaś normalnie...
    Ukija zrób ten testy jak nie ma dalej @,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:17

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Przy badaniu szyjki śluz kremowy zmieszany z krwia. A więc jednak @ się przypałęta dziś...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o prawa w ciąży to warati poczytać artykuły na necie. Prawo stoi po stronie kobiet i ja bym wszystko to wykorzystywała :)
    Czyli za 1.5 tygodnia polezę do gina i zobaczymy na co da mi skierowanie w związku z tym że nie mogę zajść już "9" miesięcy :D

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ