Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria moim zdaniem wychowujesz dziecko na inne od reszty. Teraz może to jest ok. Poźniej może to wpłynąć na jej pozycje wśród rówieśników. To moje zdanie, a to Twoje metody wychowania. Nie neguje ich bo to Twoje dziecko i Twój sposób ja osobiście mam inne spojrzenie, ale wiadomo życie może zweryfikować inaczej. Ty też nie powinnaś wszystkich zrzucać do jednego worka "źli rodzice" bo dokładnie tak to zrozumiałam w stosunku do Magduulliny i widząc jej reakcje odebrała to bardzo podobnie. Petshopy też są komerchą tak swoją drogą
Magduullina lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualnyNo wiem, że petshopy są komerchą, i my little pony też. Ale akurat nie sądzę, że zrobią dziecku krzywdę ma umyśle. Sądzę, że póki dziecko jest lubiane w klasie i ma koleżanki na podwórku, to nie wychowuję jej na odludka. Może nie będzie, jak reszta przyklejona do telewizora i smartfona, ale to chyba zaleta, nie wada. Wiem, że będzie np. czytać lektury i to nie będzie dla niej męka, tylko coś ciekawego, jak i dla mnie było. A czy teraz dzieci czytają lektury? Im starsze, tym mniej. W rocznikach gimnazjum biblioteka szkolna ma u nas jedno wypożyczenie na dzień Jeśli mam mieć córkę dziwaka, bo myśli samodzielnie i lubi czytać, to niech będzie dziwakiem
Wszystko zależy od życiowych wartości. U mnie wiedza, oczytanie, niepospolitość zawsze były w cenie. Zobaczcie, że w życiu nie wybijają się pospolici ludzie. No, chyba że ktoś mierzy w popularność w stylu Warsaw Shore. -
Elaria źle mnie zrozumiałaś. Ja tez jestem za tym, żeby dzieci czytały a nie ogladaly,bo skąd te wszystkie dysleksje i dysgrafie... lepiej zeby same wymyslaly zabawy a nie czekały na gotowe gry...ale też niech mają dzieciństwo pełne beztroski i radości
Magduullina, magroz26 lubią tę wiadomość
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
Aurellka właśnie ujęłaś to wszystko w jednym zdaniu. Dziecko musi spróbować. Musi sama wybrać czego chce. Nie rodzic usilnie od małego wybierający za nie bo później to się odbije. Fajnie że czyta i zdrowo się odżywia czy tam pije oby każde dziecko dziecko takie było byle by robiło to z własnej nie przymuszonej ani nie sugerowanej woli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 22:45
Magduullina, magroz26 lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Witajcie Kochane w słoneczny piękny dzień.jesli chodzi o dyskusje na temat zachowań to jak juz pisałam każdy ma racje.Niestety tak jest ze mimo tego ze dziecko jest uczone "dobrych rzeczy" to prędzej czy później może spróbować tych złych.Bo zakazany owoc najlepiej smakuje,a nie zapominajmy ze dziecko tez uczy sie zlych rzeczy z szkole patrząc na rówieśników i my nie mamy na to wpływu choćby niewiadomo jakbyśmy robili.To tak na zakończenie tematu.Kazdy ma inny punkt widzenia.
Magduullina, rosax3 lubią tę wiadomość
-
Magdulka biedactwo,to Cie wzięło teraz porządnie,ale jeszcze troszkę i te objawy pójdą w niepamięć -jakoś musisz przetrwać ten czas a pozniej będziesz cieszyla sie rosnący brzuszkiem i slodkimi kopniaczkami.A tak na marginesie ile cykl sie staracie o dzidziusia???? No i oczywiście przyszle mamusie po ilu cyklach Wam się udało???
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
W sprawie wychowania dziecka sie nie wypowiem bo jeszcze nie mam ale mam takie samo zdanie co Aurellka i tyle w temacie.
Szarlotka najlepiej porozmawiać o tym wszystkim i tyle Ty i dzidzia teraz najważniejsze sa.
Ja dzis mam wolne mąż obiadek robimagroz26, Magduullina lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Hej kochane. Co do wychowania to z każdą w jakimś stopniu się zgadzam. Chce żeby moje dziecko było szczęśliwe. Mowilam wam że w tym cyklu owu nie była przewidziana ale gdzieś w podświadomości miałam nadzieję ... okres około środy ale z ciekawości zrobilam test wiadomo negatywny - wiedziałam że taki będzie ale jednak zrobiła. Przedemną ciężki tydzień w pracy. Wtorek środa jestem w stolicy na szkoleniu a odemnie to ponad 200km.
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Dzien dobry
Szarlotka tesciowie potrafia sie z dnia na dzien zmienic.. Moja chwile tez byla kochana, a teraz wolalabym jej w ogole noe miec.
W sprawie wychowywania wiecej nie napisze. Moge sie starac wychowac go jak najlepiej ale on sam zdecyduje jaki bedzie. No noestety ale gdy bedzie nastolatkiem ja jako mama bede miala bardzo maly wplyw na niego ;/ przykre ale prawdziwe.
A ja dzis swietuje dzien mamy kwiatka dostalam, spacer byl, jazda konno byla i karuzela na zakonczenie. Teraz juz w donku. Jutro praca. Czas wracac do rzeczywistosci dzien ojca w czwartek byl dzis dzien matki a na koncie w banku plajta hihiMagduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Jeśli chodzi o teściową to dopuki nie było dziecka uwielbiałam ją ale ja się pojawiło dziecko znienawidzilam zresztą z wzajemnością. Ją ona mówiła D mojej przyjaciółki że ją i moja mama takie i owakie (nie będę pisać szczegółów) robiła na przekór jak ja mówiłam.noe dawać rocznemu dziecku słodyczy ona po kryjomu dawała... oj można by kilka tomów opowieści Pisac... wykrzyczla mojej mamie że mnie.moje dwu letnie dziecko nie nawidzi. Ahh szkoda slow ... kontakty swoje ograniczyła do minimum... niestety dziecku nie ograniczę . Roxax w tym cyklu było aby raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 17:48
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Jak niedziela mija wam
Dziś powiedzieliśmy rodzicom szczęśliwi jak nie wiem.rosax3, Aurellka, Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Witajcie kochane, wracam po chrzcinach. Mala niunia jest cudowna . No i na moich rekach sie uspojajala .
Ależ tu napięta atmosfera. A ja co do agresji mam inne zdanie. Uważam, że jest to kolejny etap rozwojow, co ujęte jest przez fachowców. Dzieci potrafią być sadystyczne co wynika z natury człowieka.
Co do kłótni w domu przy dzieciach, to uważam, że można pod warunkiem, że nie jest to kłótnia z przekleństwa i rekoczynem. Przecież naturalne jest, że mogę mieć zły humor, inne zdanie, coś mi nie poszło i czasem słowo drugiej osoby mnie wyprowadza z równowagi. Mam prawo mieć chwile słabości, mam prawo być zła ( i wiele innych), pytanie co ja z ta złością zrobię... Jak się rozzloszcze i palne coś, to później przepraszam i to głośno, żeby dziecko słyszało. Podobnie jak się pomyle, przyznaje się do tego i mówię, jak mogę to naprawić. Dzieci napięcie wyczuwają raz dwa. Mam prawo do wszystkich emocji, ale muszę z nich czerpać pozytyw ot i tak tłumacze synowi.
Co do kopania matki, tu też bym za szybko nie wyciągała wniosków. Może rodzice się rozeszli i tato cos na mamę mówi, a dziecko reaguje tak jak umie, jak zaobserwowal. A grupa rówieśnicza potrafi zniszczyć/wyciągnąć nawet najlepiej/najgorzej wychowane dziecko. Bo niestety nie jesteśmy w stanie ustrzec naszej latorośli przed wszystkim. Ważne żeby zbudować zaufanie, nie analizować zbytnio sytuacji (przeintelektualizowanie w dzisiejszych czasach jest nagminne), wspieranie, budowanie samooceny, a wszystko w oparciu o SZACUNEK Pewnie wielu innych nie ujęłam, a każdy ma swoją receptę i ok, każdy ma prawoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 18:44
rosax3, Magduullina, nadzieja_86, magroz26 lubią tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
Witajcie Kochane, jak leci niedziela?
Ja byłam w pracy- znowu dużo stresu itp.
Moje samopoczucie dziś jest bardziej niż złe.
Bolą mnie plecy, ciągnie mnie w pachwinie i kłuje w brzuchu- kolejne nowości przed @.
Dziś termin @- ale czasem lubi się spóźniać 1-2 dni.
Chciałam zatestować, ale tak bardzo się boję rozczarować.
Modle się by @ nie przyszła a z drugiej strony staram się uspokoić.
Temperatura z dziś 37,02.
3 majcie kciuki<3Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
Malinowa90
ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url] -
Hej u mnie niedziela mija leniwie mam do was pytanie wczoraj i dziś pojawiło sie u mnie plamienie w zasadzie brązowy śluz. Powinnam sie tym martwić? Poprzednio owszem mialam jakieś plamienie ale dużo popularniejsze i jednorazowe. Co to może być?