X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija powodzeNia w działaniu :d

Nadzieja1988!, Ukija lubią tę wiadomość

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis się mnie pytal kiedy mam te dni plodne. Nie wiedziałam co mu powiedzieć :/ Ach ten śluz. .. Mam nadzieje ze ziola mi nie rozlegulowaly cyklu.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz, dziś powtarzałam betę, wynik dopiero w poniedziałek po 13.00 :( to czekanie mnie wykończy :( jutro rano zrobię test,kupiłam w aptece bo w te z allegro do końca nie wierzę :(

Ukija, beatum lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja witam Cie oj to mialas doswiadczenia ;) musi byc w koncu dobrze wierze w to ;)
    Ukija to życzę samych <3
    Rosax i jak tam?

Oj a ja jestem zła sama na siebie jakoś mnie naszło bez podstaw i nakrzyczalam na mojego a on taki kochany nie wiem co mnie napadlo az mi teraz głupio :/

Nadzieja1988!, Szarlotka123, Ukija, beatum lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co mam o tym myslec. Powinnam miec juz sluz plodny, dzis 14dc. A mam bialy nierozciagliwy. Nie wiem co sie dzieje. Czy to moze byc cykl bezowulacyjny?
    Sandri tak jak smerfetka pisze owulacja mogła się przesunąć. A robiłaś może w tym cyklu testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Witaj Nadzieja1988 :) Ja okolice Poznania :) widzę, że sporo przeszłaś, będę trzymała mocno kciuki, żeby teraz się udało :*
    Dziękuję :-) no to jesteśmy prawie sąsiadkami :-)
    Gratuluję ciąży. Długo się starasz o dzidziusia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Ide w poniedziałek do gina. Zobaczymy co będzie widac na usg. Pije len, mam nadzieję ze pomoże.
    Len podobno wpływa na ilość śluzu więc działaj a on przetrzyma plemniczki w formie do dnia owulacji

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, udało się w 20 miesiącu starań, 3 miesiąc po zabiegu HSG ;)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dziewczyny no czuję że owu jest za rogiem. Niedziela albo poniedziałek. Czas zabrać się do roboty :P marzę o owu w 17dc :D zobaczymy zobaczymy :D

Rosax pisz tu do nas!
    Ukija działaj, działaj. Trzymam kciuki!

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Magroz, dziś powtarzałam betę, wynik dopiero w poniedziałek po 13.00 :( to czekanie mnie wykończy :( jutro rano zrobię test,kupiłam w aptece bo w te z allegro do końca nie wierzę :(
    A kiedy robiłaś ostatnią betę? I w którym dniu cyklu? Ilu dniowe masz cykle? Mi 5 dni przed terminem @ wyszło z bety 8,25 a dokładnie po 46 godzinach 45,22.
    Trzymam kciuki i za Ciebie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Nadzieja witam Cie oj to mialas doswiadczenia ;) musi byc w koncu dobrze wierze w to ;)
    Ukija to życzę samych <3
    Rosax i jak tam?

Oj a ja jestem zła sama na siebie jakoś mnie naszło bez podstaw i nakrzyczalam na mojego a on taki kochany nie wiem co mnie napadlo az mi teraz głupio :/
    Kochana nen krzyk to hormony które w ciąży wariują :-) mąż się przyzwyczai :-p
    Widzę, że nick mamy podobny :-)

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozsądnie. Co 2 dni :D nie ma co zamęczać Męża. Zresztą w tym cyklu to on o baraszkowaniu mówi :D ale chce Dzidziusia :P a jak się nie uda to w czerwcu ja zaczynam brać inofem a on idzie do lekarza :D pójdzie jakoś :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wszystko będzie w porządku :) jak się cieszę. Będzie pierwszy dzidziuś w domu :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dziewczyny, rozsądnie. Co 2 dni :D nie ma co zamęczać Męża. Zresztą w tym cyklu to on o baraszkowaniu mówi :D ale chce Dzidziusia :P a jak się nie uda to w czerwcu ja zaczynam brać inofem a on idzie do lekarza :D pójdzie jakoś :D
    Co 2 dni podobno najlepiej. U mnie to tylko raz się zbliżyliśmy bo ochoty nie było i odpuściliśmy ten cykl a tu proszę. A od 5 miesięcy non stop jak tylko test owulacyjny wychodził pozytywny i nic.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! Powiem Ci że mu też jakoś nie szalejemy aż tak bardzo i owu jest co miesiąc a lipa coś nie wychodzi :P ale w końcu się uda. Nie ma wyjścia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Nadzieja1988! Powiem Ci że mu też jakoś nie szalejemy aż tak bardzo i owu jest co miesiąc a lipa coś nie wychodzi :P ale w końcu się uda. Nie ma wyjścia :)
    Uda się uda!!!! Kciuki zaciśnięte!!!

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już uciekam. Do jutra! :-)

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Nadzieja, udało się w 20 miesiącu starań, 3 miesiąc po zabiegu HSG ;)

Madziara ja też 3 miesiące po HSG ;)

madziara0080 lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm ja tez tego nie rozumiem.. I nie jestem zla ze napisalas.. Denerwuje mnie to juz wszystko. Badania ksiazkowe czesc nawet idealnie idealna a ciaza nie wychodzi..
    Beta ponad 200 prawie 300. Jestem w szpitalu z podejrzeniem cp bo w jajowodzie cos widac a w macicy nic.. Mam juz dosc.. Rano bedzie powtorka krwi i wtedy diagnoza.. Podpisalam juz wszystkie papiery co do operacji w razie co jutro.. Placze z bezsilnosci. Nie mam sil juz na nic.. Smutne ze tak sie dzieje.. Ale wyglada na to ze kolejny zabieg usuwania cp przedemna.. A co najgorsze? Prosilam tych skorwysynow o badanie na droznosc.. Kazdy stwierdzil ze nie warto.. Jak kurwa nie warto skoro ja znow tu jestem? Lekarze to idioci. Co im szkodzi dac mi skierowanie na droznoac?? Nie musi kasa chorych pokrywac.. Sama bym sobie za to zaplacila.. Stoje w miejscu. Nic nie wiem.. Na korytarzu tyle brzuszkow i jeszcze wiecej bobaskow.. Slychac ich placz, bo sa przeciez za sciana.. Ahhh

Teraz nie wyjde z gabinetu lejarza puki nie zrobi WSZYYSTKICH WSZYSTKICH WSZYSTKICH badan. Niby zrobil ale jakies musial pominac skoro jest tak a nie inaczej.. :(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988, pierwszą betę robiłam w 27 dniu cyklu, 14 dni po owulacji, wyszło 107,8. Kolejną betę robiłam dzisiaj, czyli dokładnie po 48 godzinach, wynik w poniedziałek. Cykle mam 26-27 dniowe.

ug376iye929i107i.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ