X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax, blond najlepszy <3 Bez dwóch zdań!
    Ukija, taki spadek to nie spadek :P Kiedy testujesz?
    Makowa, u Ciebie jutro widzę zielonego kropka jak nic :D
    Nadzieja, nie wiem o co dokładnie chodzi bo Wy tu tyle piszecie, że nie nadążyłabym z byciem na bieżąco ale musisz myśleć pozytywnie. Pamiętaj, że złe rzeczy czepiają się tych pesymistycznie nastawionych!! Masz jakieś objawy, które zwiastują, że z maleństwem coś nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 11:26

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    rosax, blond najlepszy <3 Bez dwóch zdań!
    Ukija, taki spadek to nie spadek :P Kiedy testujesz?
    Makowa, u Ciebie jutro widzę zielonego kropka jak nic :D
    Nadzieja, nie wiem o co dokładnie chodzi bo Wy tu tyle piszecie, że nie nadążyłabym z byciem na bieżąco ale musisz myśleć pozytywnie. Pamiętaj, że złe rzeczy czepiają się tych pesymistycznie nastawionych!! Masz jakieś objawy, które zwiastują, że z maleństwem coś nie tak?
    Szarlotko jestem po stracie 5 ciąż. Wszystkie obumarły między 7 a 11 tygodniem ciąży a akurat teraz jestem w tym pułapie i strach mnie nie opuszcza :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, doskonale.
    Ja sama od 6-9 tc trzęsłam się ze strachu ale musisz myśleć pozytywnie.
    Masz jakieś plamienia? Jakieś dziwne bóle? Cokolwiek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Rozumiem, doskonale.
    Ja sama od 6-9 tc trzęsłam się ze strachu ale musisz myśleć pozytywnie.
    Masz jakieś plamienia? Jakieś dziwne bóle? Cokolwiek?
    Plamienia miałam od początku tzn. brązowy śluz. Teraz man raz na kilka dni. Zwykle poprzednich ciążach plamiłam i krwawiłam co jakiś czas. To teraz niby jest lepiej. Biorę sporo leków. Jestem po dużej ilości badań ale nic nie wykazały bo wszystkie wychodziły idealnie.
    Tylko martwi mnie, że piersi nie są już takie tkliwe jak na początku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ma się czym przejmować! Jeżeli śluz ma odcień jasnego brązu lub nawet takiego beżowego to jest to normalne, jeśli zaczną się plamienia śluzem krwistym, bardzo ciemno brązowym lub bordowym to wtedy trzeba jechać jak najszybciej do szpitala. Jesteś pod stał opieką lekarza, bierzesz leki, badania wyszły w porządku- jestem pewna, że ta ciąża zakończy się dobrze. Ja jak miałam dni zwątpienia to na chama starałam się łapać jakiś sygnałów z brzucha a moja podświadomość działała tak, że nic specjalnie ni czułam i co chwile musiałam latać do lekarza.. Za którymś razem powiedziałam sobie, ze tak się nie da żyć, że robię co mogę, żeby maleństwo było zdrowe więc nic już w moich rękach nie zostaje.. Zaczęłam mówić do brzucha (serio, może zaczniecie się śmiać ale mnie to pomagało), głaskać- przekonywałam tym samą siebie, że maleństwo tam jest i za niedługo będę je trzymać w ramionach a przy porodzie przypomni mi się, że jednak nienawidzę seksu i mojego ;) Beta Ci ładnie wzrastała, nie ma powodu do niepokoju, musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze bo jak nie Ty to kto? Nie wątp w to, że maleństwo bardzo chce z Tobą być!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    No to nie ma się czym przejmować! Jeżeli śluz ma odcień jasnego brązu lub nawet takiego beżowego to jest to normalne, jeśli zaczną się plamienia śluzem krwistym, bardzo ciemno brązowym lub bordowym to wtedy trzeba jechać jak najszybciej do szpitala. Jesteś pod stał opieką lekarza, bierzesz leki, badania wyszły w porządku- jestem pewna, że ta ciąża zakończy się dobrze. Ja jak miałam dni zwątpienia to na chama starałam się łapać jakiś sygnałów z brzucha a moja podświadomość działała tak, że nic specjalnie ni czułam i co chwile musiałam latać do lekarza.. Za którymś razem powiedziałam sobie, ze tak się nie da żyć, że robię co mogę, żeby maleństwo było zdrowe więc nic już w moich rękach nie zostaje.. Zaczęłam mówić do brzucha (serio, może zaczniecie się śmiać ale mnie to pomagało), głaskać- przekonywałam tym samą siebie, że maleństwo tam jest i za niedługo będę je trzymać w ramionach a przy porodzie przypomni mi się, że jednak nienawidzę seksu i mojego ;) Beta Ci ładnie wzrastała, nie ma powodu do niepokoju, musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze bo jak nie Ty to kto? Nie wątp w to, że maleństwo bardzo chce z Tobą być!
    Dziękuję za te słowa. Bardzo dużo wsparcia na tym forum dostaję. Szkoda że tak długo zwlekałam zanim postanowiłam przyłączyć się i założyć konto na ovufriend.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, maleństwo to wszystko czuje. Nie narażaj go na ciągły stres i smutek :) Głowa do góry, będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Uwierz, maleństwo to wszystko czuje. Nie narażaj go na ciągły stres i smutek :) Głowa do góry, będzie dobrze :)
    Staram się uwolnić umysł i do poniedziałku wieczór zając sobie czymś głowę żeby o tym nie rozmyślać za mocno a w poniedziałek wszystko się wyjaśni to już tylko 2 dni

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa zrobilam to!!!!!
    Fryzjer nie mial czasu wiec postanowilam robic sama hihi a co mi tam. To tylko wlosy ;D
    Fryzjerka nie jestem ale u nas w rodzinie kobiety strzyza, szyja na maszynie, pieka ciasta i takie tam. Iczymy sie z pokolenia na pokolenie. Kogos strzyze sie lepiej niz samemu siebie w lustrze ale jakos wyszlo ;D haha :D nie jest zle chyba.. :D

Poprawi mi fryzjer za tydzien ;D ale jestem taka osoba ze jak cos chce to musze miec. No i sie odwazylam nawet sama sciac ;D

Tak bylo https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b45a0633cd52.jpg

A takie cos jest teraz :p https://naforum.zapodaj.net/thumbs/471e4f98333f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e657377df1d.jpg

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Aaaaaaaaaa zrobilam to!!!!!
    Fryzjer nie mial czasu wiec postanowilam robic sama hihi a co mi tam. To tylko wlosy ;D
    Fryzjerka nie jestem ale u nas w rodzinie kobiety strzyza, szyja na maszynie, pieka ciasta i takie tam. Iczymy sie z pokolenia na pokolenie. Kogos strzyze sie lepiej niz samemu siebie w lustrze ale jakos wyszlo ;D haha :D nie jest zle chyba.. :D

Poprawi mi fryzjer za tydzien ;D ale jestem taka osoba ze jak cos chce to musze miec. No i sie odwazylam nawet sama sciac ;D

Tak bylo https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b45a0633cd52.jpg

A takie cos jest teraz :p https://naforum.zapodaj.net/thumbs/471e4f98333f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e657377df1d.jpg
    No i fajnie wyszło a wszelkie niedoskonałości to już fryzjer Ci poprawi jak takie odkryjesz ;-)
    Gratuluję odwagi bo ja to pod kątem włosów to mięczak jestem i nawet fryzjera się boję a co dopiero siebie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 12:34

rosax3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zjadła rosołu... Mmm...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Js dziś zabiegana, bi znajom mają wieczorkiem na grilla wpaść.
    Szarlotka ja nie wiem gdzie Ty to widzisz ;) Ja jakoś nie jestem zadowolona z mojej temp. A jak Ty się czujesz?
    Nadzieja1988 też bym na Twoim miejscu zabrała męża.
    Rosax agentka z Ciebie. Czesto obcinam sobie końcówki ale na takie spore cięcie bałabym się zdecywodać. Mam włosy do pasa i jaki kiedyś zachce mi się zmian do właśnie obetne się na długiego boba. Zawsze mi się podobał. A tak w ogóle to świetnie Ci w tej długości.

Nadzieja1988!, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej kochane!
    Js dziś zabiegana, bi znajom mają wieczorkiem na grilla wpaść.
    Szarlotka ja nie wiem gdzie Ty to widzisz ;) Ja jakoś nie jestem zadowolona z mojej temp. A jak Ty się czujesz?
    Nadzieja1988 też bym na Twoim miejscu zabrała męża.
    Rosax agentka z Ciebie. Czesto obcinam sobie końcówki ale na takie spore cięcie bałabym się zdecywodać. Mam włosy do pasa i jaki kiedyś zachce mi się zmian do właśnie obetne się na długiego boba. Zawsze mi się podobał. A tak w ogóle to świetnie Ci w tej długości.
    Tylko nie pij na tym grilu bo pamiętaj, że jesteś w ciąży <3

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wczoraj w sklepie nakupowaliśmy różnych dobroci i pakując to wszystko do auta sobie uświadomiłam, że sobie tylko popatrze na moje malibu... No nic będę pić kolorowe drinki bez alko.

Szarlotka123, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, widzę :D Moja tajemnica gdzie :D
    Zwymiotowałam śniadanie całe, kłócę się ostatnio ciągle z moim a tak to do przeżycia. Brzuchol rośnie coraz bardziej ;)
    Rosax, pięknie Ci to wyszło :D

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) Zobaczymy. Mam nadzieję, że wykraczesz ;)

Szarlotka123, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz śliczną tempkę, i spadek na zagnieżdżenie :D Nie ma opcji, musi się zadziać ;) Jutro testujesz?

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, pięknie Ci to wyszło, gratuluję odwagi. Ja w poniedziałek idę do fryzjera podciąć włosy i grzywkę, chciałam nałożyć świeżą farbę, ale teraz muszę trochę poczekać :)

Szarlotka, nareszcie do nas wpadłaś. Martwiłam się Twoją nieobecnością, ale cieszę się że jest dobrze :)

Makowa, miłego wieczorku życzę, tylko nie pij za dużo albo najlepiej wcale :) Ale mówią, że dopóki nie wiesz, że jesteś w ciąży to można :) Więc może ewentualnie jedno piwko z przymrużeniem oka :)

Ja sprzątam w domu. Mąż u kumpla na budowie, teraz trochę przysiadłam bo padam, jest tak duszno że masakra, a przy tym zaczyna mi ciążyć na żołądku, pewnie niedługo zacznę rzygać :(

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara u mnie się zaczęło w 6 tc ;)
    Ciesze się, że jeszcze ktoś o mnie pamięta <3
    A Ty musisz na siebie uważać, nie przemęczać mi się tu.

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, a u mnie się właśnie zaczął 6 tydzień więc wszystko przede mną :) Teraz muszę podskoczyć do sklepu po produkty i upiec jakieś ciasto bo jutro mam imieniny i rodzice wpadną :)

Nadzieja1988!, Tulipanowa lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ