X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ukija zartujesz!
    nie odchoodz od nas, ochlaniaj z nami.
    mi tez jest ciezko, serio. czasem nawet bardzo. ale kto jak nie my , kobiety z forum mamy sie wspierac ?

ps . udostepnij wykres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:34

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)
    U mnie odliczanie trwa i zostało 9 dni do wizyty :-P

rosax3, borsuk lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija zostań. Będziemy Cię mocnoooo wspierać:*

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ukija ja ostatnim razem jak się udało to już od samej owulacji czyłam, że będą II kreseczki. To dobry znak. Kobiety czasami to po prostu czują :)
    A my dziś między innymi tak spędzaliśmy czas
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9f0e931c936.jpg
    Łoooo... Ale fajnie :-) Kurcze pojechałabym sobie gdzieś nad wodę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Przykro mi ale przylazła jak w zgearku zgodnie nawet z godziną. A byłam pewna że to ten cykl. Kłócie jajników i uczucie... no cóż... mam nauczkę że lepiej się nie nakręcać ani nie wczuwać bo jednak bardzo boli. Pięć cykli za nami. Muszę nieco ochłonąć i wypłakać. Niestety nieco odłączę się od forum bo za bardzo zaczęłam to przeżywać. Wybaczcie dziewczyny... życzę powodzenia i fasolkowania :* <3
    Ukija dopiero przeczytałam Twój post. Nie dochodź. Kochana to tylko 5 cykli tak na to patrz. Kobiety starają się latami po 5, 6 lat ale się nie poddają i w końcu się udaje. Tu masz nas i wsparcie. Jesteś anonimowa i o wszystkim możesz dzięki temy tu napisać. My wszystkie mamy tu spore doświadczenia. Nie dochodź. Spójrz na mnie ja stram się od 2 lat i wciąż zachodzę a ciąże obumierały. Mąż chciał już odpuścić ale ja się nie poddałam a teraz jestem znów w ciąży pełna nadziei że się uda. A niedługo pobiję rekord mojego życia jeśli dotrwam do końca czerwca a ciąża się utrzyma. Każdy nowy dzień to nasz sukces. Uwierz w siebie i nie załamuj się. Jeśli chcesz płakać to płacz razem z nami tutaj.

borsuk lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax czuje się beznadziejnie... serio. W reszcie dziedzin życia idzie tak zajebiście w tej najważniejszej... szkoda gadać... jakiś mam żal do życia. Wszystkim znajomym się udaje, a ja nie mogę nawet jednego pierwszego maluszka. Boli, strasznie. Muszę się wypłakać. Już do końca pracy będę siedziała ze łzami w oczach... cholera! Jeden plus jest taki że Mój idzie do jakiegoś super dobrego urologa i może on mu podpowie żeby poszedł zbadać nasienie...

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija a może jednak ten inofem - fakt ja starałam się aby 3 cykle - ten jest 4 ale w połowie 3 zaczęłam brac inofem - i patrz udało się chociaż wcale w to nie wierzyłam.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja wiem że kobiety tyle się starają. Tylko że ile mogę optymistycznie na to patrzeć. Ile jeszcze będę testowana? Może właśnie powinnam sobie całkowicie odpuścić. Bez obrazy dla Was, zawistna nie jestem i uwielbiam Was ale troche boli jak czytam jak Wam idzie w ciąży i jakie objawy itp. A ja nie mogę tego poczuć :( cieszę się że udało Wam się z całego serca ale przykro mi że i ja nie jestem w tym. Nie wiem może potrzebuje kilku dni aby się ogarnąć. Może potrzebuje rozmowy z moim ale póki co jest mi przykro. Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak czy o co tutaj chodzi...

borsuk lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka tak zamówię dziś inofem na aptece gemini. Taki miałam zamiar w planie awaryjnym. Już mam w koszyku

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi dziewczyny czy w tej gemini moge zamowic za pobraniem czy tylko wchodzi w gre przelew do nich na konto?
    Nigdy tam jeszcze nie zamawialam a chcialabym niedlugo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:15

• beatum Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka widzę jeee :D Gratuluje:) Idziesz na betę?

Ukija przykro mi kochana. Wiem, że musisz zrobić tak, jak czujesz. Odpocznij, ale nie odcinaj się. Tule mocno :*

Rosax załatw sobie duphaston, jak będziesz w Polsce, tak na wszelki wypadek ;)

A ja się boję przed jutrem. Mąż ze mną pojedzie, ale stresik mam.

szczęśliwa łac. beatum
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 widzę kreskę :) :) Jupiii....
    Rosax no to miałam pecha z tym telefonem. Ale one teraz są takie delikatne. nie to co nokia 3310 ;) To był chyba faktycznie Twój piątek 13.
    Smerfetka ech z jednej strony lubię takie wieści u znajomych i się cieszę razem z nimi, ale z drugiej strony są myśli ,, a kiedy ja? dlaczego kolejnej parze się udało, a nam nie" :( No ale trzeba myśleć pozytywnie (choć nie zawsze się da), i na nas przyjdzie pora :) :*
    Bajka111 gdybyśmy oboje z moim nie mieli stałej pracy to bym się na dziecko nie zdecydowała. Zdaje sobie sprawę, że prace można stracić ale jednak wiem ile na dziecko trzeba wydać pieniążków, a już szczególnie na pierwsze. Ale to jest moje i tylko moje zdanie.
    Ukija strasznie mi smutno :( :( Ale wiem, że do Nas wrócisz jak tylko troszkę ochłoniesz :* :*

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax a przez kabel USB lub kartę pamięci nie odzyskasz kochana tych ważnych zdjęc i dokumentów?
    Agatko super!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:22

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Co do bety nie wiem chyba nie przy I ciązy nie szłam.. nawet nie wiedziałam o becie... jak ma byc dobrze to będzie... jesli jest fasolka to i będzie..:)

beatum, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Rosax a przez kabel USB lub kartę pamięci nie odzyskasz kochana tych ważnych zdjęc i dokumentów?
    Agatko super!!! :)
    No własnie Rosax. Przecież to tylko ekran. dane nie zniknęły ani z telefonu ani z karty pamięci. Albo kablem albo przez czytnik kart wszystko możesz zgrać na kompa.

Magduullina lubi tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was;*Ukija rozumiem ze Ci ciezko bo sama mam gorsze lub lepsze dni.Odpuść troche i pomyśl o innych rzeczach a napewno się uda,znam to z własnego doswiadczenia-wiem napiszesz ze Latwo mówić ale naprawde przed pierwsza ciąża to samo przechodziłam aż w koncu powiedzialam dość i zajęłam głowę czymś inbym(zaczelam czerpać z zycia ile się da i udalo się)bedzie dobrze tylko trzeba czasu.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Co do bety nie wiem chyba nie przy I ciązy nie szłam.. nawet nie wiedziałam o becie... jak ma byc dobrze to będzie... jesli jest fasolka to i będzie..:)
    No ale chociaż powtórz test :) Widok dwóch kreseczek zawsze pozytywnie nastraja :)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa wrote:
    powiedzcie mi dziewczyny czy w tej gemini moge zamowic za pobraniem czy tylko wchodzi w gre przelew do nich na konto?
    Nigdy tam jeszcze nie zamawialam a chcialabym niedlugo
    Kochana z gemini mozesz za pobraniem tez wziąć wtedy placisz niecale 18zl jest tez opcja ze można odebrać z aptece w Gdańsku zaraz przy UCK lub tez sprawdzić czy w Twoim mieście można odebrac przesyłkę w aptece wybranej.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax kurczę pech po prostu pech.Masz kartę pamięci to możesz zgrać na pena przez usb.Tez kiedys miałam podobna sytuacje i wyciągnęłam kartę wsadzilam do adaptera i wszystko przeniosłam na usb i miałam wszystko zgrane.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, a ja znowu nadrabiam czytanie :)
    W piątek byliśmy na usg połówkowym:)
    Z małym wszystko dobrze :) Pomiary są prawidłowe:) Waży 581 g
    Dostaliśmy płytę i zdjęcia:) Widzieliśmy jak mały ziewa :) haha
    Łożysko, o dziwo, mam na przedniej ścianie. Jest krótkie i grube ale nie przodujące.
    Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, w gabinecie spędziliśmy godzinę....
    Opis jest naprawdę szczegółowy. Jesteśmy umówieni na ostatnie z trzech najważniejszych usg w ciąży - w okolicach 31 tc

magroz26, Magduullina, beatum, Nadzieja1988!, Bajka111 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ