X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby życzę Ci aby nie było zawodu, i na teście pojawiły się dwie tłuste kreski :)
    Nie da się nie nakręcać. Co miesiąc jest stres i ogromne nadzieje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 16:10

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Nadzieja słuchaj siebie swojego ciała, ale słuchaj też dziewczyn które miały dzieciątko w brzuszku:) Ja jestem pełna nadziei, albo nie nadziei tylko PEWNOŚCI że dzieciątko jest cale i zdrowe. Jest mu u Ciebie bardzo dobrze i mości sobie gniazdko na kilka pięknych miesięcy :*
    Ten dzień niedługo dobiegnie końca. Jutro będzie kolejny. I tak dzień za dniem. Tak jak Abby mówi i tak na tym etapie nic mi więcej nie pomogą jedynie powiedzą czy ciąża żywa czy martwa.
    Postanowiłam że nie pójdę chociażby nie wiem jak mnie męczyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    A ja się chyba nakrecilam na ciążę jak nigdy :( a tak się starałam tego nie zrobić :(
    No nie umiem. Juz czuje ze jak będzie negatyw to będzie ryk :/
    Mam nadzieję, że ujrzysz 2 krechy na teście

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ten dzień niedługo dobiegnie końca. Jutro będzie kolejny. I tak dzień za dniem. Tak jak Abby mówi i tak na tym etapie nic mi więcej nie pomogą jedynie powiedzą czy ciąża żywa czy martwa.
    Postanowiłam że nie pójdę chociażby nie wiem jak mnie męczyło.
    Jak Ci nie będzie dawać spokoju to jedz na IP.
    Dzięki dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Jak Ci nie będzie dawać spokoju to jedz na IP.
    Dzięki dziewczyny :)
    No dziś nie pojadę. Muszę być dzielna

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Nic :-( brak mdłości, wymiotów, czucia się w ciąży...
    nie zawsze trzeba sie czuc ciazowo. uspokuj sie kochana z dzidzia na pewno wszystko ok. pomysl nad kupnem tego urzadzenia do sluchania tetna. uspokoisz sie bardziej jak bedziesz slyszec tetno. czasem slychac juz od 9 tc.

Magduullina, Nadzieja1988!, madziara0080 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    nie zawsze trzeba sie czuc ciazowo. uspokuj sie kochana z dzidzia na pewno wszystko ok. pomysl nad kupnem tego urzadzenia do sluchania tetna. uspokoisz sie bardziej jak bedziesz slyszec tetno. czasem slychac juz od 9 tc.
    Albo będziesz bardziej swirowac jak go nie będziesz mgła znaleźć. A przed połowa ciąży nawet położnych to nie zawsze wychodzi. Serio ciąża i dzieci to stres do końca życia. Najpierw czy zajde. Czy utrzymam ciążę. Czy urodzenia zdrowe dziecko. Czy z moim dzieckiem jest wszystko ok. I tak do końca życia ;)

Magduullina, Nadzieja1988!, zFolwarku, madziara0080, MMM2016 lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest tak ale nawet jak na kilka sekund znajdzie to sie uspokoi.
    ja tak mialam z synkiem.

aaaaa i mowilam ze zrobie wiec zrobilam. pierw odmowilam termin bo bylam w ciazy ale jak lezalam w szpitalu to stwierdzilam ze juz mozna a wiec oto i sa :D bol niesamowity ale dalam rade :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b8158d87ba3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c1692dc97e7.jpg

Magduullina, MMM2016, s1985 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax super brwi chyba też się na takie skuszę po ciąży bo naprawdę wyglądają naturalnie .. nadzieja ty się tak nie denerwuj bo w takich sytuacjach stres jest jeszcze gorszy a im bardziej się nakrecasz tym bardziej będziesz myśleć zle zavznij myśleć pozytywnie dzidziuś czuje ze się denerwujesz

Nadzieja1988!, rosax3 lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Cieszę się z sukcesu w pracy:)
    Hej. Dziękuję. Ja też się ogromnie cieszę :D ale póki co nie odpuściliśmy tak do końca bo <3 są, ale kiedy chcemy i trochę odświeżamy związek, ja biorę inofem (zero objawów ale cudna temp przed owulacją), on bierze cynk. Postanowiłam po owulacji już nie mierzyć temp. Po moich dwóch pięknych cyklach przestałam wierzyć że ma ona coś wspólnego z wróżeniem z niej :P
    Fajnie że byłaś na weselu. Ja też bym się pobawiła ale moja rodzina i znajomi to małe pierdoły. Wolą na kocią łapę :)
    Buziaki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 18:13

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne brwi :)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukija fajnie ze się odezwałaś . gratuluję awanu i twojego podejścia do rzeczy :) wiadomo ze nie przestaje się myśleć w tym temacie ale słuszna decyzja nic na siłę . a żeby nie zapeszac to wiesz pięknie ci się układa. .. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    No nie wiem czy temu można wierzyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    no jest tak ale nawet jak na kilka sekund znajdzie to sie uspokoi.
    ja tak mialam z synkiem.

aaaaa i mowilam ze zrobie wiec zrobilam. pierw odmowilam termin bo bylam w ciazy ale jak lezalam w szpitalu to stwierdzilam ze juz mozna a wiec oto i sa :D bol niesamowity ale dalam rade :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b8158d87ba3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c1692dc97e7.jpg
    Super są!!! Też chcę!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    rosax super brwi chyba też się na takie skuszę po ciąży bo naprawdę wyglądają naturalnie .. nadzieja ty się tak nie denerwuj bo w takich sytuacjach stres jest jeszcze gorszy a im bardziej się nakrecasz tym bardziej będziesz myśleć zle zavznij myśleć pozytywnie dzidziuś czuje ze się denerwujesz
    Staram się ale tak naprawdę tylko jak mąż jest w domu to czuję się spokojniej

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija u mnie tez wszyscy na kocia..
    A fajnie byloby sie pobawic. No ale my juz nie dlugo na 10 leciu znajomych.

Sukienka niebieska jednak i inny kroj hihi :D

A ja puki Co zyje stresem jutrzejszego meczu haha chyba bardziej niz oni to przezywam..
    Temp i testy ovu wariuja u mnie pierwszy raz tak.. @ Nadal ni ma ale wszystko po operacji mozliwe wiec Malo sie tym martwie puki Co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 19:50

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988

powiem Ci tylko jedno - ja całą ciąże nie czułam się w ciązy i ciagle nie moglam pojac ze tam dziecko jest. No dobra jak urodzilam to juz uwierzylam. A tak to zdziwiona patrzylam na rosnacy brzuch i NIC nie czulam a mialam calkowicie zdrowa ciaze od poczatku. Takze Kochana, nie ma tak, ze czujesz ciaze ;) Wszystko jest dobrze. Dzieciaczek zajety soba, rosnie i siedzi cicho poki co :) A Ty sie ciesz.

A propos brwi, rosax3 - to ja ostatnio tez zrobilam i jestem super zadowolona! Super to jest zwlaszcza jak sie ma takie slabiutkie.

Abby, wez kazdy sie nastawia - ja tez bylam nastawiona i bylam strasznie rozczarowana i sie poryczalam. Co zrobic? Na razie poki nie ma @ jest nadzieja na II. Tego Ci zycze a potem mnie zarazisz :)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Nadzieja1988

powiem Ci tylko jedno - ja całą ciąże nie czułam się w ciązy i ciagle nie moglam pojac ze tam dziecko jest. No dobra jak urodzilam to juz uwierzylam. A tak to zdziwiona patrzylam na rosnacy brzuch i NIC nie czulam a mialam calkowicie zdrowa ciaze od poczatku. Takze Kochana, nie ma tak, ze czujesz ciaze ;) Wszystko jest dobrze. Dzieciaczek zajety soba, rosnie i siedzi cicho poki co :) A Ty sie ciesz.

A propos brwi, rosax3 - to ja ostatnio tez zrobilam i jestem super zadowolona! Super to jest zwlaszcza jak sie ma takie slabiutkie.

Abby, wez kazdy sie nastawia - ja tez bylam nastawiona i bylam strasznie rozczarowana i sie poryczalam. Co zrobic? Na razie poki nie ma @ jest nadzieja na II. Tego Ci zycze a potem mnie zarazisz :)
    Pewnie masz rację jak i reszta dziewczyn. Muszę po prostu nauczyć się radzić sobie z tą niepewnością. Myślę, że mój strach jest spowodowany tym, że dotąd w każdej ciąży pojawiało się krwawienie a potem plamienia i ciąże obumierały poza tym nigdy nie byłam tak wysoko w ciąży i wydaje mi się to nie możliwe żeby teraz się udało... Tym bardziej że krwawy scenariusz się powtórzył i w tej ciąży :-(

zFolwarku lubi tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Nadzieja, ale musisz zrozumiec tez ze rodzicielstwo to wieczne martwienie sie o dziecko a martwienie sie o ciaze to wlasnie tego poczatek. Musisz wierzyc, ze bedzie dobrze zwlaszcza, ze to juz prawie 12 tydzien! Bedzie dobrze! Oszczedzaj sie i nie stresuj bo to wazne. Spokojna ciaza to spokojna mama i dziecko - to procentuje na przyszlosc dla Was. Wiec ogladaj te seriale do zasniecia ;) i czytaj i lez sobie do znudzenia (ja tak robilam i uwazam ze to byla super sprawa!)

borsuk, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Wiem, Nadzieja, ale musisz zrozumiec tez ze rodzicielstwo to wieczne martwienie sie o dziecko a martwienie sie o ciaze to wlasnie tego poczatek. Musisz wierzyc, ze bedzie dobrze zwlaszcza, ze to juz prawie 12 tydzien! Bedzie dobrze! Oszczedzaj sie i nie stresuj bo to wazne. Spokojna ciaza to spokojna mama i dziecko - to procentuje na przyszlosc dla Was. Wiec ogladaj te seriale do zasniecia ;) i czytaj i lez sobie do znudzenia (ja tak robilam i uwazam ze to byla super sprawa!)
    Tak będę robiła :-)
    Oby było co oglądać przez te 9 dni :-P

zFolwarku, borsuk lubią tę wiadomość

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ