X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Kochana jestem gdzieś z tyłu. Obiecałam sobie że odpocznę a tutaj takie zaskoczenie. W pracy, zresztą tak jak Ci pisałam, dostałam awans i czuję że pnę się po szczeblach w mojej firmie. Także starań nie zawiesiliśmy, pije inofem a mój wciąga cynk, ale jakoś nie czuję żeby to był odpowiedni moment :P pewnie i tak ten cykl będzie do tyłu więc nieco się przeciągnie. Chciała bym już na macieźyńskim dostać 80% od zarobków po podwyżce :D

Moje kochane Dziewczyny, czytam czasami ale widzę że ilość stron od kiedy przestałam siedzieć jest nie aż taka spora. Mniej się klei bez Rosax :D

Cieszę się z sukcesu w pracy:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Nadzieja1988! szkoda, że się nie da wyłączyć myślenia aż do kolejnej wizyty. Będzie dobrze kochana :*
    No szkoda. Wiem jedno. Nawet jeśli coś jest nie tak to na tym etapie i tak tylko mogą mi dać na podtrzymanie duphaston który już biorę. A jak ciąża obumarła (twu twu) to i tak każą 2 tygodnie czekać czy nie rozpocznie się poronienie samoistne aby uniknąć łyżeczkowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem czy wszystko ok u mnie :-( mam ochotę to skontlorować ale wszędzie mam daleko i z przesiadkami bym musiała jechać... No co 3 dni robić usg?

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po co takie rzeczy piszesz!!! Wszystko będzie dobrze! Musi być! proszę Ciebie bardzo, bardzo mocno o dużo pozytywnych myśli! Moim zdaniem to na prawdę dużo daje. Staram się Ciebie zrozumieć, bo pisałaś przez co przeszłaś, ale Nie chcę aby z pod Twoich palców więcej razy wyszły słowa: podtrzymanie, obumarła i poronienie!!!!!! Koniec!

Wiem, wiem pewnie łatwo mi się pisze!

:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 13:18

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuku staram się tylko dlaczego wymioty tak nagle ustały i brzuch leciutko czasem pobolewa :-(

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Borsuku staram się tylko dlaczego wymioty tak nagle ustały i brzuch leciutko czasem pobolewa :-(
    Z tego co pamiętam to jak byłaś niedawno u lekarza to wtedy już mdłości nie miałaś, a z dzieciątkiem wszystko było dobrze. Więc ja się trzymam tego, że po prostu czas ,,mulenia" przeminął i teraz już możesz wcinać wszystko ze smakiem :)
    Trzymam mocno kciuki aby przez 9 najbliższych dni wszystko było dobrze, a u lekarza znów będą super wieści :*
    A co do bólu brzucha to dużo dziewczyn pisało, że w ciąży bolał je brzuch, ale to ponoć dlatego, że dzieciątko robi sobie miejsce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 13:24

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Z tego co pamiętam to jak byłaś niedawno u lekarza to wtedy już mdłości nie miałaś, a z dzieciątkiem wszystko było dobrze. Więc ja się trzymam tego, że po prostu czas ,,mulenia" przeminął i teraz już możesz wcinać wszystko ze smakiem :)
    Trzymam mocno kciuki aby przez 9 najbliższych dni wszystko było dobrze, a u lekarza znów będą super wieści :*
    A co do bólu brzucha to dużo dziewczyn pisało, że w ciąży bolał je brzuch, ale to ponoć dlatego, że dzieciątko robi sobie miejsce ;)
    Czyli lepiej zostać w domy i się oszczędzać niż jeździć po szpitalach?

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja w ciąży nigdy jeszcze nie byłam więc nie wiem jak ja się będę zachowywała. A coś się dzieje konkretnego, że zastanawiasz się nad lekarzem?

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Wiesz co ja w ciąży nigdy jeszcze nie byłam więc nie wiem jak ja się będę zachowywała. A coś się dzieje konkretnego, że zastanawiasz się nad lekarzem?
    Nic :-( brak mdłości, wymiotów, czucia się w ciąży...

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej by było abyś się oszczędzała, posiedziała w domu przy herbacie z książką lub przed telewizorem. Ale obstawiam, że nie będziesz się w stanie wyluzować. Tylko co Tobie lekarz powie?! USG można często robić? o to chyba jest jedyny sposób aby sprawdzić czy z dzieciątkiem wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 13:49

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Najlepiej by było abyś się oszczędzała, posiedziała w domu przy herbacie z książką lub przed telewizorem. Ale obstawiam, że nie będziesz się w stanie wyluzować. Tylko co Tobie lekarz powie?! USG można często robić? o to chyba jest jedyny sposób aby sprawdzić czy z dzieciątkiem wszystko ok.
    No lekarz mi powie czy dziecko żyje czy nie...

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem. Widzę, że jeśli nie pojedziesz do lekarza to nie zaznasz spokoju. Kochana jak masz się tak stresować to jedź. Nikomu na dobre nie wyjdzie jak będziesz siedziała w domu i się zamartwiała!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 14:04

MMM2016 lubi tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę ile maksymalnie wytrzymam. Póki co włączę sobie powtórki seriali na laptopie i będę oglądała z łóżka.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    No ja wiem. Widzę, że jeśli nie pojedziesz do lekarza to nie zaznasz spokoju. Kochana jak masz się tak stresować to jedź. Nikomu na dobre nie wyjdzie jak będziesz siedziała w domu i się zamartwiała!!

Popieram. Stres nie jest wskazany. Umów się na wizytę i dowiedz się jak ma sie maleństwo.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Popieram. Stres nie jest wskazany. Umów się na wizytę i dowiedz się jak ma sie maleństwo.
    Wizytę mam za 9 dni. W piątek byłam na kontroli. Z kasą krucho bo leki bardzo drogie i wizyty po 150 zł. Jedynie w grę wchodzi IP.

_Abby_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja Ci już kiedyś napisałam jakie mam podejście do tematu. Niewiele na Twoim etapie ciąży można zrobić. Tylko moim zdaniem nie masz o co się martwić :) to ze Ci przeszły mdłości o niczym złym nie świadczy. A prawda jest taka ze za tydzień możesz znowu rzygać jak kot. W ciąży jak i bez niej są dni lepsze i gorsze :)
    Przesrana jest ciąża do momentu wyczuwania ruchow. Do 20 tygodnia bolały mnie różne części brzucha i piczy :D jak juz są ruchy to od razu wiesz co i jak bo je liczysz a jak się coś nie zgadza dajesz dziecku krowke i robi Ci pralkę w brzuchu :D
    Dla mnie najważniejsza jest Twoja intuicja. Jeśli jesteś w stanie sobie rzeczowo wytłumaczyć co i jak to znaczy ze nic się nie dzieje. Jeśli ciągle Cię coś gnebi to musisz sprawdzić :)

Nadzieja1988!, beatum lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Nadzieja ja Ci już kiedyś napisałam jakie mam podejście do tematu. Niewiele na Twoim etapie ciąży można zrobić. Tylko moim zdaniem nie masz o co się martwić :) to ze Ci przeszły mdłości o niczym złym nie świadczy. A prawda jest taka ze za tydzień możesz znowu rzygać jak kot. W ciąży jak i bez niej są dni lepsze i gorsze :)
    Przesrana jest ciąża do momentu wyczuwania ruchow. Do 20 tygodnia bolały mnie różne części brzucha i piczy :D jak juz są ruchy to od razu wiesz co i jak bo je liczysz a jak się coś nie zgadza dajesz dziecku krowke i robi Ci pralkę w brzuchu :D
    Dla mnie najważniejsza jest Twoja intuicja. Jeśli jesteś w stanie sobie rzeczowo wytłumaczyć co i jak to znaczy ze nic się nie dzieje. Jeśli ciągle Cię coś gnebi to musisz sprawdzić :)
    Mądrze prawisz!!

Nadzieja1988!, Tulipanowa lubią tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    No cóż to czekam wizyty

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja słuchaj siebie swojego ciała, ale słuchaj też dziewczyn które miały dzieciątko w brzuszku:) Ja jestem pełna nadziei, albo nie nadziei tylko PEWNOŚCI że dzieciątko jest cale i zdrowe. Jest mu u Ciebie bardzo dobrze i mości sobie gniazdko na kilka pięknych miesięcy :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba nakrecilam na ciążę jak nigdy :( a tak się starałam tego nie zrobić :(
    No nie umiem. Juz czuje ze jak będzie negatyw to będzie ryk :/

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ