X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak objawów i sraczka ;) to to co Nas łączy ;) hihi

Ukija, nadzieja_86, Magduullina lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Anusiak myślę że może być zaburzona bo jednak to jest zupełnie inny klimat :P ale pewnie i tak się nie powstrzymasz i zapakujesz termometr :P

Dorotka no moja malutka Marysia <3 ale stracha mam strasznego :(

Magduullina to wszystko Twoja wina! Rzucałaś we mnie tymi wirusami o każdej porze dnia :D

Wirusy będę przesyłała po pozytywnej becie :)
    wlasnie sie zastanawiam czy wogóle jest sens brac termometr skoro owu ma byc po urlopie.mój organizm był i mtak łaskawy bo ostatnio moje cykle były po 34-35dni a tym razem 30dni.i po raz 1 od paru lat nie bede miała @ w urlop

Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dorotka no strach straszny. Ale najbardziej strach we względu na prace :(
    No ale chyba ten inofem i odpuszczenie zdziałał cuda :D
    Nie przejmuj się pracą. popracuj trochę i na zwolnienie ja raczej od dziś idę na zwolnienie bo nie ma co się przemęczać. nasze maleństwa są ważniejsze od pracy :D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk dokładnie :D hahahaha :D ach ta sraczka :P

Anusiak może dobrze by było odpuścić. Tylko jak nie będziesz mierzyć system Ci nie wyznaczy owu, ale może wyznaczyć oszukaną owu po pobycie w takim klimacie :P

borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 na moje nie mam sensu brać termometr. Jedź i odpoczywaj :)

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Ukija brak objawów, mówiłam Tobie, że miałam tak samo :) :) Jupiiiiii!!!!! Ale się cieszę :) :) idziemy jak burza :) Czekam na niedzielnego sikańca :)

Hehe popieram brak objawów jest najlepszy tez tak miałam :)
    Jak tu ładnie wszystko się uklada

Ukija, borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to ta sraczka :D

nadzieja_86, borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczy to niemozliwe forum magiczne wszystkie po kolei w ciąży <3
    Ukija nie przejmuj się praca ja też taka ambitna ciągle nowe obowiązki zawsze na 100 % gotowa ale dzidzius najważniejszy jest ;) jak tylko zobaczysz usg to myślenie całkiem się zmieni

Magduullina lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3 To trzeba chłonąć fluidy magicznego forum dziewczyny !

borsuk, Ukija, madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No magiczne forum. Tyle stron przeszlam tutaj a teraz ibmnie trafiło :P aż się popłakałam :D teraz kiedy mam iść do lekarza? Czy jak pójde prywatnie i założy mi kartę ciàży to mi ją da? Jak to jest dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 To ja zostaje u mnie 9dpo :)

Tu ci nie poradzę dla mnie te rzeczy to kompletna nowość, lekarka mi mówiła, że jak beta powyżej 1000 to mam się pojawić jakbym była w ciąży.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Susanna! Chętnie Cię przyjmiemy w swoje progi i zarazimy pozytywnymi fluidami. Już 9dpo super! Kiedy testujesz? Jak długą masz fl? :) właśnie ja bym chciała w tych 10 tygdoniach się zalapać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dni mam fl :) Także blisko chociaż boje się kolejnego rozczarowania, to troszkę odpuściłam (zwyczajnie z braku czasu) ale teraz mam trochę wolnego i wraca :)

Chciałabym zatestować w niedzielę 11 dpo ale odpada, bo za wcześnie :) Nie wiem czy zwyczajnie nie poczekać na @ i dopiero jak nie zjawi się zrobić test...Co sądzisz?

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Gratuluje kolejnym dziewczyną..Ukija tak narzekałaś ze w ciążę nie zachodzisz a tu proszę.Znikam z tego forum bo czuje ze tu nie pasuje.Macie swoje tematy i w ogóle.Zycze pozostałym dziewczyna ujrzenia dwóch kreseczek a będącym w ciąży bezproblemowej ciąży i zdrowych bobasków.Będę tu zagladala patrząc co u każdej słychać.Trzymajcie się;*

zFolwarku, Magduullina, Tulipanowa lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija kochana moja GRATULACJE :) Zadzwoń do swojego ginekologa, powiedz, że zrobiłaś test i wyszedł pozytywny a on ustali Ci datę pierwszej wizyty, będzie to około 6-7 tygodnia ciąży. Ja tak miałam. Prawdopodobnie usłyszysz już serduszko a to niezapomniany moment :) Mi na pierwszej wizycie już założył kartę ciąży. Pamiętaj, żeby starać się o becikowe, musisz zgłosić się do lekarza przed 10 tygodniem ciąży. Trzymam kciuki kochana :*

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest z tym becikowym? Próg dochodu jest? Czytałam , że 1922 zł netto na osobę..

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak ale nadzieja pozostaje że coś zmienią do 2017 :P a jeszcze tak myślę czy właśnie narodzone dziecko się w to wlicza :P

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz zwariowałaś? Musisz zostać! Teraz czekam na Ciebie i na inne dziewczyny! Nie waż się zwiewać bo śmiertelnie się obrażę na Ciebie! :D no narzekałam dopóko awansu nie dostałam. Teraz to wiesz słodko gorzki smak mam :/

Madzia zadzwonie właśnie i ustalimy :P nie do wiary jak sobie odpuściłam starania to zaskoczyło. Coś w tym jest. Psychika gra tutaj bardzo dużą rolę :P

madziara0080, borsuk, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno nie bo dochód przy takich zasiłkach zawsze liczy się za rok poprzedni, więc na pewno lipa :) Chyba, ze masz tzw. dochód utracony tzn.w 2015 miałaś ponad 1922 zł ale straciłaś część zarobków i wtedy się wlicza.
    Tak czy inaczej nie wliczę się w to. Szkoda, że nie dają niezależnie od dochodu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Magroz zwariowałaś? Musisz zostać! Teraz czekam na Ciebie i na inne dziewczyny! Nie waż się zwiewać bo śmiertelnie się obrażę na Ciebie! :D no narzekałam dopóko awansu nie dostałam. Teraz to wiesz słodko gorzki smak mam :/

Madzia zadzwonie właśnie i ustalimy :P nie do wiary jak sobie odpuściłam starania to zaskoczyło. Coś w tym jest. Psychika gra tutaj bardzo dużą rolę :P

I własnie jak człowiekowi "przestaje zależeć" to tak jest :)

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ