Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak objawów i sraczka ;) to to co Nas łączy ;) hihi

Ukija, nadzieja_86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Anusiak myślę że może być zaburzona bo jednak to jest zupełnie inny klimat :P ale pewnie i tak się nie powstrzymasz i zapakujesz termometr :P

Dorotka no moja malutka Marysia <3 ale stracha mam strasznego :(

Magduullina to wszystko Twoja wina! Rzucałaś we mnie tymi wirusami o każdej porze dnia :D

Wirusy będę przesyłała po pozytywnej becie :)
    wlasnie sie zastanawiam czy wogóle jest sens brac termometr skoro owu ma byc po urlopie.mój organizm był i mtak łaskawy bo ostatnio moje cykle były po 34-35dni a tym razem 30dni.i po raz 1 od paru lat nie bede miała @ w urlop

Ukija, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dorotka no strach straszny. Ale najbardziej strach we względu na prace :(
    No ale chyba ten inofem i odpuszczenie zdziałał cuda :D
    Nie przejmuj się pracą. popracuj trochę i na zwolnienie ja raczej od dziś idę na zwolnienie bo nie ma co się przemęczać. nasze maleństwa są ważniejsze od pracy :D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk dokładnie :D hahahaha :D ach ta sraczka :P

Anusiak może dobrze by było odpuścić. Tylko jak nie będziesz mierzyć system Ci nie wyznaczy owu, ale może wyznaczyć oszukaną owu po pobycie w takim klimacie :P

borsuk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 na moje nie mam sensu brać termometr. Jedź i odpoczywaj :)

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Ukija brak objawów, mówiłam Tobie, że miałam tak samo :) :) Jupiiiiii!!!!! Ale się cieszę :) :) idziemy jak burza :) Czekam na niedzielnego sikańca :)

Hehe popieram brak objawów jest najlepszy tez tak miałam :)
    Jak tu ładnie wszystko się uklada

Ukija, borsuk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to ta sraczka :D

nadzieja_86, borsuk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczy to niemozliwe forum magiczne wszystkie po kolei w ciąży <3
    Ukija nie przejmuj się praca ja też taka ambitna ciągle nowe obowiązki zawsze na 100 % gotowa ale dzidzius najważniejszy jest ;) jak tylko zobaczysz usg to myślenie całkiem się zmieni

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3 To trzeba chłonąć fluidy magicznego forum dziewczyny !

borsuk, Ukija, madziara0080, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No magiczne forum. Tyle stron przeszlam tutaj a teraz ibmnie trafiło :P aż się popłakałam :D teraz kiedy mam iść do lekarza? Czy jak pójde prywatnie i założy mi kartę ciàży to mi ją da? Jak to jest dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 To ja zostaje u mnie 9dpo :)

Tu ci nie poradzę dla mnie te rzeczy to kompletna nowość, lekarka mi mówiła, że jak beta powyżej 1000 to mam się pojawić jakbym była w ciąży.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Susanna! Chętnie Cię przyjmiemy w swoje progi i zarazimy pozytywnymi fluidami. Już 9dpo super! Kiedy testujesz? Jak długą masz fl? :) właśnie ja bym chciała w tych 10 tygdoniach się zalapać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dni mam fl :) Także blisko chociaż boje się kolejnego rozczarowania, to troszkę odpuściłam (zwyczajnie z braku czasu) ale teraz mam trochę wolnego i wraca :)

Chciałabym zatestować w niedzielę 11 dpo ale odpada, bo za wcześnie :) Nie wiem czy zwyczajnie nie poczekać na @ i dopiero jak nie zjawi się zrobić test...Co sądzisz?

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Gratuluje kolejnym dziewczyną..Ukija tak narzekałaś ze w ciążę nie zachodzisz a tu proszę.Znikam z tego forum bo czuje ze tu nie pasuje.Macie swoje tematy i w ogóle.Zycze pozostałym dziewczyna ujrzenia dwóch kreseczek a będącym w ciąży bezproblemowej ciąży i zdrowych bobasków.Będę tu zagladala patrząc co u każdej słychać.Trzymajcie się;*

zFolwarku, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija kochana moja GRATULACJE :) Zadzwoń do swojego ginekologa, powiedz, że zrobiłaś test i wyszedł pozytywny a on ustali Ci datę pierwszej wizyty, będzie to około 6-7 tygodnia ciąży. Ja tak miałam. Prawdopodobnie usłyszysz już serduszko a to niezapomniany moment :) Mi na pierwszej wizycie już założył kartę ciąży. Pamiętaj, żeby starać się o becikowe, musisz zgłosić się do lekarza przed 10 tygodniem ciąży. Trzymam kciuki kochana :*

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest z tym becikowym? Próg dochodu jest? Czytałam , że 1922 zł netto na osobę..

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak ale nadzieja pozostaje że coś zmienią do 2017 :P a jeszcze tak myślę czy właśnie narodzone dziecko się w to wlicza :P

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz zwariowałaś? Musisz zostać! Teraz czekam na Ciebie i na inne dziewczyny! Nie waż się zwiewać bo śmiertelnie się obrażę na Ciebie! :D no narzekałam dopóko awansu nie dostałam. Teraz to wiesz słodko gorzki smak mam :/

Madzia zadzwonie właśnie i ustalimy :P nie do wiary jak sobie odpuściłam starania to zaskoczyło. Coś w tym jest. Psychika gra tutaj bardzo dużą rolę :P

madziara0080, borsuk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno nie bo dochód przy takich zasiłkach zawsze liczy się za rok poprzedni, więc na pewno lipa :) Chyba, ze masz tzw. dochód utracony tzn.w 2015 miałaś ponad 1922 zł ale straciłaś część zarobków i wtedy się wlicza.
    Tak czy inaczej nie wliczę się w to. Szkoda, że nie dają niezależnie od dochodu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Magroz zwariowałaś? Musisz zostać! Teraz czekam na Ciebie i na inne dziewczyny! Nie waż się zwiewać bo śmiertelnie się obrażę na Ciebie! :D no narzekałam dopóko awansu nie dostałam. Teraz to wiesz słodko gorzki smak mam :/

Madzia zadzwonie właśnie i ustalimy :P nie do wiary jak sobie odpuściłam starania to zaskoczyło. Coś w tym jest. Psychika gra tutaj bardzo dużą rolę :P

I własnie jak człowiekowi "przestaje zależeć" to tak jest :)

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ