X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Dziewczyny

musze sie pochwalic! A co! Od 10 dni codziennie jezdze na rowerze stacjonarnym. Wracam do dawnej aktywnosci. Zebranie sie do tego zajelo mi ponad rok! Teraz tylko patrzec jak wroce do jazdy konnej :)
    ja od czasu ciazy z synem konno jezdzilam zaledwie 5 razy.. jais strach mnie oblecial. iedys bylo inaczej .. siadalam i spojalam sie w jedna calosc z koniem a teraz siadam i jest mi totalnie obcy.. mam strach ze spadne, ze cos zle zrobie, ze on deba stanie i albo bede kaleka albo jeszcze cos gorszego a moj syn bedzie bez lub z chora mama.. teraz tylko chodze do stadniny bo obsprzatac i czyscic konie.. kocham je i nie moge z nich zrezygnowac ale jakos strach wiekszy.. moze jak syn od przyszlego roku zacznie jezdzic to i ja jakos spasuje :D

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum piekny obrazek kochana bo to jest zawsze tak ze udaje się w najmniej oczekiwanym momencie i uda się wam! susanna trzyman kciuki mnie 10 dpo test 10 miui pokazal cien .
    z folwarku to super ze wracasz do ćwiczeń ja cwiczylan ale w teeaz nie mogę ze względu na nisko ulozone lozysko wszystko musze ograniczyc do minimun ale i tak się ciesze bo dziecko wszystko wyciąga ze mnie 17 tydzień a ja tylko 0,5 kg przybralam z synem dokładnie 4.5 kg bulo w tym czasie na plus mam nadzieje ze nie nadrobie he

zFolwarku, beatum lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosax pisałam posta na forum a on chciał koniecznie zobaczyc i zabrałam mu telefon a on że podejrzane i mi zabiera i zostałam przyciśnięta do muru :P po wodzie jest lepszy śluz. Ja pije minimum 2 litry i jem bardzo dużo owoców i miałam co cykl piękny. Uda Wam się. Wierzę w to z całego serca <3

Magduullina ja nie mogę się nadziwić chciaż mam pewną obawę. Boli mnie od rana dziś jeden jajnik :(
    boli bo pracuje. tak musi byc! tzn nie musisz go czuc ale pracowac musi.
    owocow jem sporo ale grejfruciki od tego cyklu dopiero, a woda? jak wypijalam szklanke dziennie to max.. a teraz pije taka sama jak przed ciaza z synem :D zanim zaszlam czulam silne pragnienie i teraz tez w olko pic chce.. pogoda taka. no oczywiscie zielona herbata codziennie w duzych ilosciach ale od kad pije wode to herbatke moze jedna na dzien :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    beatum piekny obrazek kochana bo to jest zawsze tak ze udaje się w najmniej oczekiwanym momencie i uda się wam! susanna trzyman kciuki mnie 10 dpo test 10 miui pokazal cien .
    z folwarku to super ze wracasz do ćwiczeń ja cwiczylan ale w teeaz nie mogę ze względu na nisko ulozone lozysko wszystko musze ograniczyc do minimun ale i tak się ciesze bo dziecko wszystko wyciąga ze mnie 17 tydzień a ja tylko 0,5 kg przybralam z synem dokładnie 4.5 kg bulo w tym czasie na plus mam nadzieje ze nie nadrobie he
    nadrabiaj nadrabiaj. nie ma taryfy ulgowej!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukija teraz jajniki intensywnie pracuja może bolec cie ten z którego byka owu nie zamawiaj się nam będzie dobrze nie raz poprostu tak jest ... reeaz w 6 czy 7 tyg idz sobie do lekarza i będzie super później juz ci powiedza co i jak a jak pójdzisz wcześniej niekoniecznie będzie cos widać. teraz na początku zrob jak mówisz niedziele test pon śr bera i będzie wszystko jasne :)

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax

wez mnie nie zalamuj. Ale powiem Ci ze cos w tym jest. Ja ciagle odwlekam. Juz nawet Maz pyta: kiedy na konie idziesz? A jakos sie zygam :/ Nie wiem o co chodzi ale chyba o strach. Kocham konie, jazda konna jest cudowna. Nie wiem co sie dzieje...

Ukija

że tak ujme - w ciazy ciagle cos uciska, boli, gniecie itd. Tak bedzie do konca. No powiedzmy II try jest lepszy. Bedzie dobrze, byle nie stresowac sie bo pamietaj, ze Dziecie Twoje czuje to co Ty i warto po prostu wrzucic na flow (oczywiscie w granicach rozsadku) i cieszyc sie. Hehe i to mowie ja, która rzygala przez pierwsze 4 mies i calymi dniami spala ;) Bedzie dobrze! :)

Magduullina

Ja w ciazy tez cwiczylam ale do czasu. Potem zwyczajnie mi sie nie chcialo. Po porodzie wiadomo jak jest ;) szczerze wolalam byc z Corka albo odpoczac zwyczajnie na ogrodzie niz sie wypacac na sile. W sumie nie moge narzekac bo wagowo jest tak jak keidys (waga do sprzed ciazy wrocila sama), ale chce do kondycji wrocic no i zauwazylam, ze jak jezdze na rowerze to mam lepszy humor :) No mam nadzieje, ze jesli zaciaze to kwestie rowerowa da sie kontynuowac, bo na konie to nie ma co liczyc nawet w ciazy.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku ja cie nie strasze ja mowie jak jest u mnie. ostatni raz siedzialam w sierpniu ubieglego roku.. gdy zaczal sie galop spanikowalam i zatrzymalam. czarne mysli w glowie.. cos okropnego..

a wiec ovulacja byla . tylko ciekawe kiedy... z reszta moje testy ovu sa rabniete... mi zawsze jakies krechy wychodza przeciez a wiec ten najciemniejszy mogl oznaczac nawet ze juz tydz jest po haha :D
    1 wczoraj o 17
    2 wczoraj po 20
    3 dzis 5 min temu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bfd727ad39a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 11:49

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide jesc sezamki! w koncu na niemiecich polkach sklepowych znalalam polskie sezamki! kiedys byly pozniej dlugo nie bylo i wczoraj obowiazkowo kartonik do domku.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9be9aa84e814.jpg

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam sezamki! Meza ostatnio namawiam zeby kupowal zamiast ciastków ;) A w rossmannie dopadłam sezam taki luzem i dodaje Córce do jedzenia. Ostatnio też robilam łososia z sezamem bez grama soli - nic i smakowal jak doprawiony mega.

Kupilam wlasnie mojej Lalce złoto-beżowe sandałki :) Ach cóż za radość będzie za parę dni jak w nich wystąpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:20

rosax3, Magduullina lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija termin mam na jutro jeśli nie przyjdzie to kupie jutro test i zrobie

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

1usaio4p21hbw2ds.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Anka309 trzymam mocno. Oby @ paszła won!

Pamiętaj, że jesteśmy w parze hihi ;)

Magduullina, Anka309 lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu chucham! :)

beatum, Anka309 lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec jutro kolejne 2 kreseczki beda! juz mi sie mordka cieszy!

Magduullina, Anka309 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    zFolwarku ja cie nie strasze ja mowie jak jest u mnie. ostatni raz siedzialam w sierpniu ubieglego roku.. gdy zaczal sie galop spanikowalam i zatrzymalam. czarne mysli w glowie.. cos okropnego..

a wiec ovulacja byla . tylko ciekawe kiedy... z reszta moje testy ovu sa rabniete... mi zawsze jakies krechy wychodza przeciez a wiec ten najciemniejszy mogl oznaczac nawet ze juz tydz jest po haha :D
    1 wczoraj o 17
    2 wczoraj po 20
    3 dzis 5 min temu]

No ewidentnie już była :)
    Ciągle nie wymysliłam kiedy testować, 10 dpo za wcześnie nic nie będzie, chociaż moja fl to 12 dni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziwnie zrobiło jako jeden cytat :O

• beatum Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina dziękuję, taki niebiańskie awatarek, tak mi się skojarzyło :)
    Chuchaj na Ankę, niech wiary dziołcha nabierze :)

Ukija to Ci mężu rarytasy sprawił hihi Możesz być spokojna, bo będzie o Was dbał i to bardzo :) Chociaż też mam powód do pochwały, bo mój rano tez mi podał śniadanko do łóżka :)

zFolwarku masz dar pisania. Twoje posty o macierzyństwie są takie rozczulajace *.* Chcialbym tak pisać, ale ja i mój analityczny umysł... nooo :P

Susanna, a masz jakiś test w domu, który Cię kusi?

My na urlopie, a mój mały szczyl, najkochanszy kundelek, dostał cieczke.Swoją pierwszą w życiu. Mamy zabawę ;)

Anka309, Magduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam , a w 10 dpo i popołudniu to nie ma szans nic wyjść, więc kasa za test w błoto :P

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuchac nie musicie...
    Lekko różowawy śluz

1usaio4p21hbw2ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    Chuchac nie musicie...
    Lekko różowawy śluz

Uuuu, dzieje się :)
    Który to dzień po ?

Anka309 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    Chuchac nie musicie...
    Lekko różowawy śluz

Aniu ja mialam plamienia i jestem w 17 tygodniu jeżeli porzadnia @ nie przylezie to nie rezygnuj! jak w 1 ciąży tak w 2 plamilam

Anka309, zFolwarku lubią tę wiadomość

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ