X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak kochana tyle tylko ze do wyznaczenia przez of ovu sie wlasnie przydaja obserwacje. Ja czekam na wyznaczenie ovu i koniec z termometrem kolejne kilkanascie miesiecy! Puki trzeciego nie zachce. A moze i czwartego? Maz mowi wczoraj ze celuje parke ;D pytam go robisz siostrzyczke czy braciszka dla Juliana? Oby dwa na raz ;D

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija a czemu nie widac u ciebie serduszek na wykresie?

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój Mąż jest taki kochany :) naprawde jak czytam co o nim piszesz to widzę że bardzo się kochacie :P a ja serduszek nie mam bo nie udostępniłam. Już już to robie :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, dobre podejście męża :) Po co potem znów się starać jak można mieć dwa maluszki za jednym razem :)

Ukija obowiązkowo udostępnij serduszka :)

Ja dziś jestem jakaś nie do życia. Spać mi się chce, zimno mi jakoś i czasami mam dreszcze no i brzuch mnie boli trochę jak na @ :/

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jak o nim pisze do was zastanawiam sie milion razy czy to aby na pewno on tak mowi ;) jesli chodzi o starania to bardzo jestem z niego zadowolona bo mowi slowa albo bo chce albo by mi milo bylo. Ja staram sie myslec ze mowi tak bo sam bardzo chce ale czasem mam wrazenie ze mowi o ciazy milo by tylko mnie uspokoic. Tak czy siak na temat staran jest kochany ;) ale czasem mam diabla a nie meza oj jak on potrafi czlowieka z rownowagi wyprowadzic.. Jest w tym mistrzem nam mistrzami ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch boli bo sie macica rozciaga na dziedzica! ;)

Mamuśka2017, zFolwarku lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, jak ja uwielbiam Twój entuzjazm :) Na wszystko co człowiek napisze, Ty potrafisz coś pozytywnego odpisać, a ja potem sama do siebie się uśmiecham, jak to czytam :) Rosax, myślę, że te miłe słowa Męża, płyną z głębi jego serca :) On też tak samo jak Ty pragnie dzidziusia, a jeszcze dodatkowo z pewnością stara się Ciebie wspierać :)

rosax3 lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ale w każdej relacji damsko-męskiej są też burzowe dni. Ale pomyśl sobie jak by było nudno jak by ich nie było. Czasami trzeba urozmaicenia, nawet i takiego :P a naprawdę masz w nim nieziemskie wsparcie w każdej sytuacji i bardzo dobrze. Dużo przeszliście a nadal oboje tak mocno się staracie :) z moim ostatnio znaleźliśmy taką zabawę, dialog brzmi między nami tak:
    -Kochanie?
    -Słucham?
    -Kiedy będzie dzidziuś?
    -Za 8.5 miesiąca :D
    I tak podczas gdy siedzimy w gronie znajomych rodziny (oni nie wiedzą o staraniach) on wypali tym głosikiem "Kochanie?" I od razu człowiek zaczyna się uśmiechać :D też zastanawialiśmy się jaką fure Maleństwu kupimy jak już będzie. Mój wymyślił że z napędem na 4 koła :D

rosax3 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Wiecie? ja sie waszymi wizytami przejmuje gorzej niz moimi. I to oczekiwanie na wiadomosci i zdjecia
    ;)
    U mnie ide i wiem a u was termin na taka godzine a ja nadal nic nie wiem i czekam ;D wezcie zdawajcie relacje z fotela! Prosze!
    Mam nadzieje ze jutro DOWIEMY SIE plci ;) bo to ze dzidzia rosnie i ma sie dobrze to juz wiadomo! A zalozyli ci ta karte w koncu?
    Kochana karty nie mam do dziś :-(
    Jutro poruszę ten temat na wizycie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Aaaaaaaaaa!!!!!
    Ciesze sie jak dziecko z usmiechu!!!!! '
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8521b0cd4432.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dff8d067465.jpg
    Pięknie!! :-)

rosax3 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wydaje mi sie nadzieja ze juz czas najwyzszy taka posiadac!

Ukija u nas wie sporo osob i to chyba blad.. Ciagle pytania czy to juz? Idziemy gdzies razem ja nie pije to od razu "to juz" .. Wiedza o staraniach i wiedza o stratach
    Wiec glupio z ich ust brzmi czy juz.
    Powinni raczej przemilczec i zyczyc nam zdrowej ciazy. A taka to bedzie teraz przeciez ;)
    Czas jechac na zakupy. Stanik przeschnal mozna ubrac ;D
    Ale sie stresuje jutrem! Badanie nadzieji to raz a dwa moj synio idzie do przedszkola! Obca pani bedzie go pilnowac :(

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa właśnie dlatego nie chciałam nic nikomu mówić. Chociaż strasznie dużo osób nas pyta kiedy się zdecydujemy itp. Ja ucinam mówiąc że w odpowiednim czasie. Ludzie powinni trzymać język za zębami. Czy nie mają swojego życia że się pytają o takie rzeczy?
    Uuuu to jutro ten sądny dzień kiedy Mamusia rozdziela się ze swoim synusiem. Nie będzie tak źle. Znaczy się na początku pewnie będziesz smutna ale z każdym kolejnym dniem będzie lepiej :P a Ty kiedy wracasz do nauki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale naskrobane ;) ja teraz dopiero mam chwile by poczytac i napisac wczoraj to poprostu dzień szalu mialam dzis podobnie a jeszcze wlatuja mi do domu szerzenie i trzeba coś z tym zrobić ... wczoraj koko 24 ide do toalety a tu 2 szerszenie nad glowa myślałam że narobie w gacie. ..
    ukija kochana no takie z tymi lekarzami.
    Rosax super ze ovu :)
    Mamuska zobaczysz jak będzie jutro temperatura nie stresuj się tak kochana moze to dzidziuś szykuje sobie miejsce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja ruchy czuje dosc długo ale takie mocne od okolo tyg a wczoraj az brzucem mi szarpalo :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, dla rodzica to zawsze trudna chwila, oddać dziecko w obce ręce :) Nie mniej jednak, synek jak już się oswoi, to z pewnością będzie się cieszył, że trochę pobędzie z dziećmi :) Co do ludzi, to zauważyłam, że niektórzy nie mają wyczucia. Ludzie dopytują czasami nawet nie zastanawiając się nad tym, że przecież ktoś może bardzo chcieć mieć dziecko, a mieć problemy i że przecież takie dopytywanie może być bardzo przykre dla drugiej osoby :/

Magduullina lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Rosax, dla rodzica to zawsze trudna chwila, oddać dziecko w obce ręce :) Nie mniej jednak, synek jak już się oswoi, to z pewnością będzie się cieszył, że trochę pobędzie z dziećmi :) Co do ludzi, to zauważyłam, że niektórzy nie mają wyczucia. Ludzie dopytują czasami nawet nie zastanawiając się nad tym, że przecież ktoś może bardzo chcieć mieć dziecko, a mieć problemy i że przecież takie dopytywanie może być bardzo przykre dla drugiej osoby :/
    No jak bylismy go zapisywac i wypniac papiery to plakal! Nie chcial z tamtad wychodzic. Tak jak niby nie umie butow sciagac i mama musi tak w przedszkolu moze 5 segkund zajela mu ucieczka od nas do sali dla dzieci i sciagniecie butow by moc sie bawic. On sie doczekac nie moze. Taki otwarty jest. Do kazdego pujdzie, zagada. Nie widzialam by kiedys sie wstydzil. Moze z dwa razy a tak to wszedzie! Moja babcia zawsze sie smieje ze on nas kiedys sprzeda ;D zagaduje opowiada i to nie tylko znajomym a obcym w sklepie :D dzien dobry. Jestem julian a ty? A masz auto? Mpja mama tez ma. A co tu robisz? A to a tamto. Brak slow. Ostatnio babke po 60 w tylek klepnal przy kasie i mowi sieeema! Ja nie wiedzialam miedzy jakie regaly uciekac ze wstydu ;D ale on bardzo duzo potrafi rozmawiac na inne powazniejsze tematy. Ostatnio przyszedl i mowi pogadamy sobie troszke, no pewnie a o czym, a tak o zyciu. Dziecko 3 letnie haha. Mamus a moge sie polozyc glowka na twoj brzuszek a ty mnie bedziesz glaskac? No pewnie ze mozesz, a dzidzi to nie bedzie bolalo? On nadal pamieta jak mu tlumaczylismy ze trzeba na mamusi brzuszek uwarzac jak bylam w listopadzie w ciazy :/ z reszta czesto porusza ten temat dzidzi i siostrzyczki..

zFolwarku lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka tak jest kochana ale zauważyłam to już nawet w swoim przypadku ze zazwyczaj takie teksty wala ciotki babcie itd lub osoby które poprostu maja dzieci "przez przypadek" kiedyś bylo inaczej dobrze kazda z nas wie jak kiedyś kobiety rodzily dzieci itd teraz my kobiety jesteśmy słabsze juz kiedyś była mowa o tym na Forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax no kochany .... :) moj tez otwarty do dzieci ale teraz się zaczyna wstydzić jeszcze nie mowi dokładnie i wyraznie mam nadzieje ze wkońcu to nastapi

• marciaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Mamuśka tak jest kochana ale zauważyłam to już nawet w swoim przypadku ze zazwyczaj takie teksty wala ciotki babcie itd lub osoby które poprostu maja dzieci "przez przypadek" kiedyś bylo inaczej dobrze kazda z nas wie jak kiedyś kobiety rodzily dzieci itd teraz my kobiety jesteśmy słabsze juz kiedyś była mowa o tym na Forum

dokładnie, kiedyś kobieta to rodziła i tego samego dnia w pole szła bo trzeba było robotę zrobić.
    teraz to nie do pomyślenia, nie jesteśmy już tacy silni - ogólnie czy to kobiety czy mężczyźni

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narcia dokładnie ale tym starszym kobietom nie przegada :) one twoerdza ze my teraz to leniwe jesteśmy bo z tskim określeniem się również spotkalam :)

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ