X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina rozpycha się Maleńka. Chyba lubi potańczyć w brzuszku Mamusi :D ja tylko dodam że mnie o to głównie znajomi pytają. Irytuje mnie to jak nie wiem co. Ale co mam powiedzieć że się staramy a nie wychodzi? W pracy też wszyscy mnie pytają o to. Chyba ktoś się czai na moje stanowisko...

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Rosax jaki fajny test z buźka i nas takiego nie widziałam teraz to dopiero szaleć trzeba :)
    Magdulina nie do pomyślenia ze tak traktują lekarze jakas bezduszna baba! Tyle czekania a ona ma to gdzieś. W takim razie czekamy ;) Ruchy juz tak dobrze czujesz ale super ;) mnie ciężko stwierdzić czy to ruchy czy bulgotanie ;)
    Ukija mnie takie pytania w pracy wręcz rozbrajaly na lopaki niektóre z życzliwości a pozostałe tylko wscibskie baby szukające sensacji więc kontaktują takimi osobami unikalam; )
    Ja dziś miałam wizytę badania polowkowe wszystko dobrze malutka rosnie i waży już 35 dag. <3 nawet się uśmiechała
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ef515868234.jpg

Magduullina, Nadzieja1988!, madziara0080, rosax3, zFolwarku lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina to ja Ci powiem że my młode osoby jesteśmy bardziej przyjazne kobietom w ciàży niż starsze. Nie raz spotykałam się że pani w zaawansowanej ciąży stała w kolejce czy jechała tramwajem to ktoś ją przepuszczał. Mój Mąż zawsze zatrzymuje się jak stoi kobieta w ciąży czy z wózkiem. Ja ostatnio przepuściłam młodą dzieczynę z dużym brzuszkiem w kolejce do toalety w markecie i była w takim szoku źe masakra :P taki mamy świat :/

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety tak teraz jest .... niektórzy ludzie sa tacy. ..
    nadzieja super dzidziuś ;) tak czuję kovhans ale to też 2 ciaza wiec tez wiem co i jak a u ciebie te bulgotki to właśnie dzidziuś

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    narcia dokładnie ale tym starszym kobietom nie przegada :) one twoerdza ze my teraz to leniwe jesteśmy bo z tskim określeniem się również spotkalam :)

najbardziej nie lubię tekstów, że teraz młodzi to wygodni bo albo najlepiej nie mieć dzieci lub tylko jedno.
    nie pomyślą, że może nie mogą mieć dzieci?
    a co do jednego to może dlatego że teraz jest trudniej dziecko wychować... tzn trzeba na to więcej pieniędzy niż kiedyś

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Dzień dobry ;)
    Rosax jaki fajny test z buźka i nas takiego nie widziałam teraz to dopiero szaleć trzeba :)
    Magdulina nie do pomyślenia ze tak traktują lekarze jakas bezduszna baba! Tyle czekania a ona ma to gdzieś. W takim razie czekamy ;) Ruchy juz tak dobrze czujesz ale super ;) mnie ciężko stwierdzić czy to ruchy czy bulgotanie ;)
    Ukija mnie takie pytania w pracy wręcz rozbrajaly na lopaki niektóre z życzliwości a pozostałe tylko wscibskie baby szukające sensacji więc kontaktują takimi osobami unikalam; )
    Ja dziś miałam wizytę badania polowkowe wszystko dobrze malutka rosnie i waży już 35 dag. <3 nawet się uśmiechała
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ef515868234.jpg
    Śliczna :-)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze :) Ponoć w pierwszej ciąży zawsze późno rozpoznaje się ruchy, bo człowiek nie wie, że to właśnie to ;)

Magduullina, Nadzieja1988!, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to właśnie wszystko wygląda ale cóż kochane starszym rocznikom nie da się przegadac ....
    ja poprostu mam niemoc nic mi się nie chce nie mowie nawet jak chce mi się spac a w domu cisza bo wczoraj odwoozlam rodzeństwo Danio się tylko zrobil rozdarty i nie slucha (nimi rzadzil i próbuje teeaz ze mną) ale wracamy do codziennego życia .... jeszcze mojemu musze zrobić jakas obiadokolacje bo późno ma wrócić i nie mam pomysłu co a nie wspomnę o tym jak mi się nie chce :D he najchętniej poszlabym spac

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Nadzieja cudna dzidzia! Cieszę się, że z Wami wszystko dobrze :)
    Rosax pięknie to wysikałaś ;)
    Ukija i widzisz owulka pięknie wyznaczona.
    Co do starszych ludzi to dobrze znam te ich stereotypowe myślenie. Moja babcia jest tego najlepszym przykładem.
    Miałam dziś ciężki dzień w pracy. Czuje się wypluta.
    Piersi zaczynają mnie boleć i w podbrzuszu czuję takie jakby rozbieranie/pełność. Jeszcze trzy dni do testowania.

Magduullina, Nadzieja1988!, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa no super będę chuchac:* :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina o tak wirusiki się przydadza i to w każdej ilości ;)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ale i tak cudownie wygląda twoj wykres no az się napatrzeć nie mogę :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda pięknie, ale ciekawe co z tego będzie. Nie chcę mi się wierzyć, że mogło się udać. Ale ciagle mi goraco. Na dworzu u nas ledo 20 stopni a mi gorąco jakby było ze 30. Chwilę temu temp 37.64.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Wygląda pięknie, ale ciekawe co z tego będzie. Nie chcę mi się wierzyć, że mogło się udać. Ale ciagle mi goraco. Na dworzu u nas ledo 20 stopni a mi gorąco jakby było ze 30. Chwilę temu temp 37.64.
    Za 3 dni się wszystko wyjaśni :-) i obyś ujrzała dwie kreski na teście :-)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje dla mnie najgorsza jest ta niewiedza. Nie lubię tkwić w takim zawieszeniu.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, zazdroszczę Ci tych objawów, oczywiście w pozytywnym znaczeniu :) Czuję, że Ci się udało, a wykres rzeczywiście wygląda super :) Ja też nie cierpię niepewności. Wolałabym już wiedzieć np że się nie udało i mieć to za sobą, a nie czekać ciągle ;)

Moja temperatura przed chwilą to 37.59. Zobaczymy rano jaka będzie :) Ja testuję w pt i pn bo dokładnie nie wiem kiedy była Owulacja :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka dokładnie chciałabym już wiedzieć czy będzie fasolka czy @. A tak ciągła walka myśli. U Ciebie też ciekawe ;)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres wygląda ok, ale objawów brak, tzn jakieś są ale równie dobrze nie musi to oznaczać ciąży :) Nic obiecałam sobie, że nie będę się załamywać :) Za Ciebie trzymam kciuki bo naprawdę "należy" Ci się ta zielona kropeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:08

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o tej porze będę już po wizycie. Zawsze się trochę stresuję, trochę nie mogę doczekać takie ogólnie dziwne uczucie mam im bliżej wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa jakie masz objawy, bo chyba przegapiłam te psoty? :)

U mnie 5dpo

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ