X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

ZFolwarku szczerze to na l4 chcemy wrócić do mojego rodzinnego miasta (bardziej się opłaca) i w tym mieście chcę teź rodzić :P a tam są dwa szpitale (w tym jeden do którego dostępu nie mają takie osoby jak ja, tam nawet chyba nie ma prodówki). Ten jeden szpital w którym jest to porażka. Moja bratowa rodziła w nim i mówi że syf, kiła i mogiła. Wszędzie krew, pielęgniarki jej nie pomogły przy karmieniu piersią przez co mała była karmiona z butli, jakiś czas temu afera że pielęgniarka dziecko zaraz po porodzie na ziemie upuściła. Dlatego jakaś przekonana do szpitala nie jestem :P a to nie jest wielkie miasto, bez korków, szybko można się dostać z miejsca na miejsce :P

Magduullina dziewczynka <3

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukija kochana napewno dam znać a bardzo bym chciała żebys tak mi wykrakala kokosie :)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina, to dzisiaj dla Ciebie ważny dzień :) Ciekawe ile urosło to Twoje maleństwo :)

Dziewczyny, wątek z wrześniowym testowaniem zbiera żniwa. Co test to pozytywny, a to dopiero początek miesiąca ;) A ja ostatnio jak taka zabłąkana owieczka, snuję się bez celu. Dzisiaj Mąż ma urodziny, ale niestety ciąży brak, w sensie potwierdzenia i nie udało mi się zrobić mu niespodzianki :( Jakoś mam dzisiaj doła :/

Magduullina lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka no tak ale dzisiaj to tylko tak usg bede miec sprawdzajaco bez zapisków... bo to tylko wizyta dopiero w październiku mam to ostatnie takie opisowe . reraz tylko zagladnie co u dzidzi . raczej sprawdzi serduszko itd ... będziemy widziec co i jak :) tylko bede trochę później nuz po wizycie bo musze jeszcze coś załatwić ale napewno zdam wam relacje jak wrócę. teraz się szykuje jeszcze musze na obiad naszykowac żeby tylko przyjsc i gotować..

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, najważniejsze, by dzidzia była zdrowa i dobrze się rozwijała :)

Rzeczywiście bez Rosax jakoś tu za spokojnie :))

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest a powiem wam ze jakos nie nastawiam się na płeć najważniejsze jest zdrowie a sa plusy jednego i drugiego tym się kieruje jak będziesz chlop to wszystko juz mam i niczym się nie bede przejmować a jak dziewczyna to będzie parka i będzie super ;) drugie dziecko to już jest inne podejście do wszystkiego oby tylko było wszystko ok i tyle. :)

zFolwarku, madziara0080, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej ;)

ZFolwarku szczerze to na l4 chcemy wrócić do mojego rodzinnego miasta (bardziej się opłaca) i w tym mieście chcę teź rodzić :P a tam są dwa szpitale (w tym jeden do którego dostępu nie mają takie osoby jak ja, tam nawet chyba nie ma prodówki). Ten jeden szpital w którym jest to porażka. Moja bratowa rodziła w nim i mówi że syf, kiła i mogiła. Wszędzie krew, pielęgniarki jej nie pomogły przy karmieniu piersią przez co mała była karmiona z butli, jakiś czas temu afera że pielęgniarka dziecko zaraz po porodzie na ziemie upuściła. Dlatego jakaś przekonana do szpitala nie jestem :P a to nie jest wielkie miasto, bez korków, szybko można się dostać z miejsca na miejsce :P

Magduullina dziewczynka <3

A to akurat rozumiem. W sredniowieczu tez bym nie chciala rodzic. A myslalas o porodzie domowym? Ja o tym myslalam. I tak caly moj porod bylam tylko z polozna - lekarka weszla na sam koniec zobaczyc czy Corka juz jest ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z folwarku, mieszkasz w Wawie?

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Z folwarku, mieszkasz w Wawie?
    Obecnie czesciowo ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Obecnie czesciowo ;)

Aha :)

No ja nie mam pojęcia gdzie bym rodziła jak będę w ciąży

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazna! Naprawde. Tam sa sale porodowe jak w prywatnym szpitalu. Polozne do rany przyloz, ja nie mialam wykupionej i bardzo dobrze trafilam ale wiem ze tam KAZDA taka jest i nie ma sensu kasy wydawac na polozna na porod. ZZO bez kosztow, Maz przy porodzie bez kosztow. Po porodzie jak czegos nie umiesz to trzeba prosic o pomoc ale sa pomocni. Kontakt skora do skory od razu, karmienie od razu, pomoc przy karmieniu zawsze o kazdej porze. Milo grzecznie kulturalnie. Dla mnie to szpital na medal. Nastepne tez tylko tam rodze :) Nie ma opcji. PS. Wazne: by bez problemu tam sie dostac (jest nawalnica oczywiscie) to najlepiej czesc koncowa ciazy poprowadzic u jednego z lekarzy stamtad. Polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:52

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety wracam do Was :-(
    30 sierpnia miałam zabieg-9t3d ciązy-cos poszło nie tak
    zamiwrzam jednak jeszcze w tym roku znów być w ciązy :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    niestety wracam do Was :-(
    30 sierpnia miałam zabieg-9t3d ciązy-cos poszło nie tak
    zamiwrzam jednak jeszcze w tym roku znów być w ciązy :-)

Jatoszka, dlaczego niestety?

Z nami będzie Ci łatwiej i na pewno jeszcze w tym roku zajdziesz ponownie w ciążę.

Ja sobie tłumaczę to w ten sposób, że skoro poroniłaś to z dzidzią było coś nie tak, prawdopodobnie płód miał jakąś wadę i dlatego ciążę straciłaś, bo organizm sam się jej pozbył... Wiem, że każda strata boli, ale nic nie dzieje się bez przyczyny.

Głowa do góry, cyc do przodu, podnieś koronę z podłogi i zasuwaj dalej, a na pewno dojdziesz do celu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i pamiętaj, że ten wątek jest MAGICZNY :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 11:50

ug376iye929i107i.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej :)
    Ja też bym chciała sn tylko ja raczej w klinice. Jakoś zwykły szpital mi się nie widzi :P moja mama urodziła mnie chwilę (jestem drugim dzieckiem) poszła do szpitala i od razu do rodzenia. Nawet godziny się nie męczyła. Ja chciała bym poczuć to coś od razu jak wezmę maleństwo na swoją pierś :P

Swoją drogą Rosa brak Ciebie tutaj :( czytam codziennie i jest jakoś tak inaczej :P
    Jutro rano juz wyjezdzamy. ;) za nie dlugo wroce ;)

SusannaDean lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka przykro mi ale tak widoczne mialo byc.
    ja jestem po wizycie i wsciekla ... tylko badanie na fotelu stwierdziła że niedawno mialam usg wiec nie będzie robić. wszystko jest ok. moje badania szyjka wszystko wporzadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie beta dzisiaj potwierdziła 354,2:) Dzwoniłam już do lekarza i wizytę mam 20 września:)
    Gratulacje :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sumiennie zastanawiam się nad jednorazowa wizyta prywatnie bo ta stwierdziła no to sobie idx na prenatalne w 30 tygodniu brak mi słów

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i czekam na telefon z rabki w sensie takim ze do października postaraja się nas przyjac ale z tym ze od telefonu jeden dzień na wstawienie się do szpitala. mamy być w gotowości

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis nad ranem zawitała @

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak, przykro mi :(

w4sqpc0z3is213tz.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ