X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja robilam. Jedyne co to akryl zle znosilam ale ja go zawsze zle znosze.
    Hybrydy i zele maja delikatne albo w ogole zapachy. Nie ma w sumie co zaszkodzic.
    Przeciez taka kosmetyczka co z tego zyje nie przerwie pracy na 9 msc bo w ciazy jest.
    Zazwyczaj prowadzą własną działalność i dalej pracują, na pewno nie szkodzi nie słyszałam o tym nawet

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susanna na pewno psycholog pomoze chocby w tym ze bez pouczen i bzdur wyslucha cie od a do z .... i zapewne doradzi pomoze.

ja słyszałam o szkodliwym swietle uv z lampy ale i tak czasem robie i właśnie jedynym kłopotem specyficzny zapach przy akrylu ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    susanna na pewno psycholog pomoze chocby w tym ze bez pouczen i bzdur wyslucha cie od a do z .... i zapewne doradzi pomoze.

ja słyszałam o szkodliwym swietle uv z lampy ale i tak czasem robie i właśnie jedynym kłopotem specyficzny zapach przy akrylu ...
    No potrzebuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Su taka rozmowa z psychologiem to dobry pomysl. Choc ja nie poszlam na ustalony termin. Czuje ze chyba jednak jej nie potrzebuje. Ale zobaczymy pozniej. Moze kiedys ja odwiedze ;)
    No ja już kiedyś potrzebowałam teraz tym bardziej...kiepski czas wszystko się posypało :/

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybrydy nie sa szkodliwe w ciąży a można je utwardzac w led :)
    Rosax a nie myslalas i lakierach z chin? Ja używam z aliexpress i sa równie dobre jak markowe a kosztują Koło 1-2 dolarów

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Rosax a nie myslalas i lakierach z chin? Ja używam z aliexpress i sa równie dobre jak markowe a kosztują Koło 1-2 dolarów
    Nie wiem kochana czy już nie lepiej przepłacić a mieć z jakimś atestem bo pieron wie co w tych chińskich jest, ile już afer było o gumie użytej w zabawkach dla dzieci z Chin? Lepiej nie ryzykować.

Ja robię porządki na regałach...oooo przeliczę moje książki...hardkor <3

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna wiecej problemów jest niestety po polskich markach - uczulac moze wszystko bardzo dużo pan uczulil wlasnie semilac. Takze reguły nie ma niestety :) zresztą podobnie jak z zabawkami jak patrzę na niektóre sprzedawane u nas to sie dziwie jak to jest dopuszczalne. Tylko na wszelki wypadek piszą ze od 3 lat nawet jak to zabawka dla duzo młodszych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie podróbki i chińskie produkcje niestety...fakt

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Kiedys zrobilam duze zamowienie zeli kolorowych z chin. I niestety jakosc nie taka.. Albo nie utwardzaly sie porzadnie po 2 min albo ospryskiwaly..
    Uraz mam do nich..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Kiedys zrobilam duze zamowienie zeli kolorowych z chin. I niestety jakosc nie taka.. Albo nie utwardzaly sie porzadnie po 2 min albo ospryskiwaly..
    Uraz mam do nich..
    Dlatego nie korzystam z tych zamówień bo się boję co mogłabym dostać hehe

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupilam raz i ostatni.. Mysllalam ze beda ok ale okazalo sie inaczej.. Szkoda ze robbilam duze zamowienie.. Do dzis zaluje. Moglam zrobic male w moim sklepie niz zamienic na wiecej i taniej..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem sie zdarzy taki klops... Ja paznokci nie robie kiedys lubilam ale teraz mi przeszlo.
    Jutro wizyta u gina ciekawe jak sie sprawy maja krwawienie prawie ustalo wiec ok jest

• Ukija Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna daj znać jak tam u gina :) ja odpuściłam sobie minitoring w tym cyklu :P nie mam jak iść do lekarza :/ zdarza się...

Ja chciałam sobie paznokcie zrobić ale myślę co jak będę w ciąży :P

Rosa o Ty sama robisz sobie paznokcie. No ładnie :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Susanna daj znać jak tam u gina :) ja odpuściłam sobie minitoring w tym cyklu :P nie mam jak iść do lekarza :/ zdarza się...

Ja chciałam sobie paznokcie zrobić ale myślę co jak będę w ciąży :P

Rosa o Ty sama robisz sobie paznokcie. No ładnie :D
    Mam na 16, już od wczoraj lekko plamię a nie krwawię może się nie obrazi bo nie mam kiedy iść, i tak mam zamiar zapytać go o zwolnienie lekarskie choćby miał odmówić

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie cuda na kiju.czy wy zgadzacie sie z data owulki wyznaczona przez owu.dodam że w poniedziałek miałam koszmarny ból lewego jajnika przez około 2 godziny.pozatym 4 dzien boli mnie ten jajnik takimi pasmami bólowymi trwającymi róznie.jest to dosc mocny ból ,zastanawia mnie też temp.nigdy takiej nie miałam w 4dpoa3cb3a4488ed704bdf6ea7e9d87b72be.png

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susan daj znać koniecznie co tam...
    anusiak no super wykres robi się ciekawy ;) jajnik pracuje i daje znać o sobie nuc tylko czekać. ♥

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Susan daj znać koniecznie co tam...
    anusiak no super wykres robi się ciekawy ;) jajnik pracuje i daje znać o sobie nuc tylko czekać. ♥
    myslisz że może cos byc na rzeczy?

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak cuekawie zapowiadajacy sie wykres. Ale nerwy na wodzy trzymaj. Nie cieszmy sie za szybko. Roznie bywa.

Su pisz po wizycie co i jak.

Ukija a no robie sobie sama ale istatnio chodzilam kilka razy i placilam.. Niestety swoja robota to swoja. Po tygodniu mam ubytki od niej..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku miesięcy robie sobie na bazie i topie semilac a kolory chińskie i trzyma mi sie bez problemu 2 tyg (potem ściągam) nie narzekam na jakość :) ale wiadomo jak sie źle trafi to uraz zostaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już po wizycie ale byłam jeszcze odebrać zamówienie książkowe i wykupić receptę na euthyrox. Także śluzówka się łuszczy (swoją drogą wygląda dziwnie na usg takie coś jakby poszarpane) ale chyba już końcówka, jajniki ok a na prawym są jakieś pęcherzyki ostatnio, tydzień temu, były czyste oba jajniki, więc coś by się zaczynało kluć? Pan doktor powiedział, że na spokojnie się złuszczy i od 1 do 5 dnia następnego cyklu działamy i clostybegyt :) Jak zapytałam czy to się moze powtórzyć to zgodnie z prawdą powiedział, że tego nie wie :) Poza tym skierowania na full tarczycowe mi dał, antykardiolipidowe i coś tam jeszcze co nie wiem co to o cukrzycowe po 60 i 120 min :O

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ