Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Wytyczne dot. wodniakow mowia o slusznosci ich usuwania wraz z jajowodem.
Mozliwe ze nie byl to wodniak z ujsciem brzusznym i zajscie w ciaze mialo takie same szanse jak u zdrowiej pary:)
Ja nie strasze. Uwazam, ze lekarz ktory swiadomie zaleca starania przy wodniaku, ktory oproznia sie do macicy nie jest dobrym lekarzem. Po pierwsze istnieje wieksze ryzyko cp, po drugie moze uniemozliwic zagniezdzenie, a po trzecie plyn z wodniaka zawiera komorki zapalne ktore moga uszkodzic zarodek.
Edit : ryzyko wypłukania zarodka poprzez opróżnianie się wodniaka. Bo to ciągle jest tylko albo aż ryzyko. 100%pewności ani zaprzeczenia nikt nam niestety nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 13:27
SusannaDean, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Salamanka wrote:Mam jeszcze pytanko,czy test owulacyjny moze wykryć ciąże?! bo to jedyny test ,którego mam duuuużą ilość w domu, zrobiłam dwa i w obu cień cienia...
chyba już świruje..
Cień cienia to ja na teście owulacyjnym mam cały cykl . Pozytywny test owulacyjny wygląda tak ,że obie kreski są takiego samego koloru albo kreska testowa ma być ciemniejsza niż kontrolnaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 13:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Marcjanna skonsultuj to bo brzmi niedobrze a noze sie okazac ze jest ok a jesli zle na pewno sa jakoes metody leczenia i sie uda!
-
Morwa wrote:Wytyczne ,wytyczne, a życie pisze swoje scenariusze. Niedawno były wytyczne takie by nie jeść jajek bo podbijają cholesterol, teraz zalecają jedzenie jajek bo żółtka zawierają wit k2mk7 a ona jest super. Blaszka miażdżycowa miała tworzyć się od cholesterolu, którego w niej nie ma. Dzisiaj wytyczne są takie jutro będą inne... a jajowód jej nie odrośnie jak go usunie. Także czasami warto zaufać naturze , a nie lekarzom i ich wytycznym. A odnośnie mojej kuzynki to był to właśnie wodniak jajowodu, bo po urodzeniu tylu dzieci ile chcieli go usunęła wraz z jajowodem, który stał się jej zbędny. A co do zwiększonego ryzyka CP,to zwiększone ryzyko jest nawet przy braniu clo. Także jak się pilnuje / monitoruje cykl i wie się po jakiej stronie będzie owulacja ryzyko CP spada do takiego samego poziomu jak u zdrowej pary. Ale fakt wypłukiwanie zarodka poprzez opróżnianie wodniaka jest najgorszym z wymienionych przypadków.
Edit : ryzyko wypłukania zarodka poprzez opróżnianie się wodniaka. Bo to ciągle jest tylko albo aż ryzyko. 100%pewności ani zaprzeczenia nikt nam niestety nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 14:07
-
nick nieaktualny
-
Pewnie, że może sobie poradzić, tak samo jak może poradzić sobie z chorobami tarczycy, przysadki, słabym nasieniem itp. Leczymy się, żeby zoptymalizować szanse na ciażę...
Marcjanna lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam
Wróciłam ze spotkania, jajniki mnie napieprzają! i to konkretnie! nie mogłam małej wrzucić na plery tak kłuje
Salamanka, bo chyba ty pytałaś. test owu MOŻE wyjsć w ciąży ale druga kreska na nim ciąży nie oznacza sikaj na ciążowySusannaDean lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Nie rozumiem Twojego podejścia. Skoro do zmniejszenia ryzyka cp powinno sie starać przy owu po zdrowej stronie po co zachowywac jajowod, ktory najprawdopodobniej nie spelni swojego zadania?
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny