X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie cycki pieka ha ha ha ale jaja cisza urojona albo silny pms

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwracam się do Was z wielką prośbą, aby wątek mógł trwać nadal i lista była cały czas aktywna, chciałabym aby któraś z Was przejęła listę do prowadzenia: Mamuśka albo SusannaDean jesteście prawie od początku wątku ogarniacie co się dzieje. Oczywiście jak jest inna chętna z każdej dowolnej strony do prowadzenia listy i wklejania brzuszków to będę wdzięczna.

Na mnie przyszła pora. Potrzebuję porządnego detoxu od starań, śledzenia forum, aktualizowania wykresu. Psychicznie i fizycznie czuję się bardzo źle, a wydarzenia które dzieją się wkoło mnie działają na mnie nie tak jak powinny. Uczucie zazdrości pewnie też nie jest Wam obce widząc na każdym rogu ciężarne i z gromadą dzieci kobiety. Ja niestety jestem strawiona już zazdrością do tego stopnia, że nie kontroluję już swoich reakcji i mam serdecznie dość tego niekończącego się smutku i żalu. Potrzeba mi tej radości z życia jaką miałam zanim zaczęliśmy się starać. Mam nadzieję, że zrozumiecie moją decyzję.

Z całego serca życzę wszystkim Wam II kresek i wspaniałych bet. Jeżeli kiedyś wrócę do forumowania mam nadzieję, że nie spotkam się z Wami na żadnej kolejnej liście.

<3

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, maz nasikać nie chciał. To był test clearblue ten z plusem. Ale za nic sobie nie przypominam czy nawet po czasie cos wychodziło... Poki co przeczucie obróciło sie o 180' i wręcz dam sobie rękę uciąć ze nic z tego. Znalazłam fajną stronę z testami owu i ciazowymi w wielopakach. Także zamawiam :)

Zakręcona :( rozumiem. Naprawde chciałoby sie powiedzieć "wiem jak to jest". Ja po tych stratach i latach prób jak ktos pytał o dzieci to mówiliśmy ze my nie lubimy i nie chcemy mieć dzieci. Tak łatwiej, reakcja obronna. Odpocznij, wyluzuj sie, odpuść. Trzymam kciuki i tak! Wiem ze kiedyś w końcu sie uda :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Dziewczyny zwracam się do Was z wielką prośbą, aby wątek mógł trwać nadal i lista była cały czas aktywna, chciałabym aby któraś z Was przejęła listę do prowadzenia: Mamuśka albo SusannaDean jesteście prawie od początku wątku ogarniacie co się dzieje. Oczywiście jak jest inna chętna z każdej dowolnej strony do prowadzenia listy i wklejania brzuszków to będę wdzięczna.

Na mnie przyszła pora. Potrzebuję porządnego detoxu od starań, śledzenia forum, aktualizowania wykresu. Psychicznie i fizycznie czuję się bardzo źle, a wydarzenia które dzieją się wkoło mnie działają na mnie nie tak jak powinny. Uczucie zazdrości pewnie też nie jest Wam obce widząc na każdym rogu ciężarne i z gromadą dzieci kobiety. Ja niestety jestem strawiona już zazdrością do tego stopnia, że nie kontroluję już swoich reakcji i mam serdecznie dość tego niekończącego się smutku i żalu. Potrzeba mi tej radości z życia jaką miałam zanim zaczęliśmy się starać. Mam nadzieję, że zrozumiecie moją decyzję.

Z całego serca życzę wszystkim Wam II kresek i wspaniałych bet. Jeżeli kiedyś wrócę do forumowania mam nadzieję, że nie spotkam się z Wami na żadnej kolejnej liście.

<3
    :(
    Całuje i tulę <3

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, dawno mnie nie było też musiałam odpocząć więc wiem o co Ci chodzi :/
    Głowa do góry. Nie nadrabiałam Was więc do końca nie wiem co się stało.... Ale jesteś silna babeczka i jestem pewna że doczekasz się upragnionego dziedzica. Tulę :(

• Demsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Demsik, co u Ciebie?
    Jak samopoczucie? :D
    A dziekuje w miare dobrze.brzuch chwilami pobolewa.spac mi sie chce bardzo i wieczorami padam.beta z pt 152,35 a z dzis 377,48;)
    Zakrecona sciskam i przytulam.odpocznij.twoje szczescie i zdrowie psychiczne jest bardzo wazne, najwazniejsze.trzymam za ciebie wielkie kciuki.wracaj do nas jak bedziesz na to gotowa. Cmok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:18

Kjopa3, Migracja, She86 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:

<3

Bardzo mądra decyzja. Odpocznij psychiczne, bo bez tego ani rusz. Kciukam i tulę, będzie tylko lepiej :*

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest już jakiś wątek październikowy ? Bo ten cykl to klapa, trzeba się gdzieś znowu zadomowić ;)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, szkoda, że Nas opuszczasz :( Ale rozumiem Twoją decyzje. Forum jednak nakręca, ciągle przewija się temat ciąży i codziennie któraś zachodzi w ciążę :) Odpocznij sobie przede wszystkim psychicznie :) A jak będziesz gotowa to do Nas wróć, może już w brzuszkiem :) Powodzenia :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa jest ale nie skopiuje Ci linka bo ciężko z tel. Ale wiem ze i październikowy i listopadowy tez jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:39

• cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Dziewczyny jest już jakiś wątek październikowy ? Bo ten cykl to klapa, trzeba się gdzieś znowu zadomowić ;)
    Już jest październikowe tesrowanie. Matką wątku jest zakocona.

Pozytywne nastawienie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona rozumiem Cię doskonale. Odpocznij skoro Ci to potrzebne i jak będziesz gotowa wróć do nas!
    Ja tan jak pisałam poprowadziła bym wątek ale mnie 2 tyg nie ma. Mam nadzieje ze ktoś zdecyduje się Ciebie zastąpić.

• cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tulę mocno, życzę Ci szybkiego odnalezienia szczęścia i równowagi.

Jakby coś mogę poprowadzić listę, tylko mój wpis był gdzieś w środku. Nie wiem czy będzie to pasowało

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

Pozytywne nastawienie :)
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny to jak jest to poszukam sobie ale z tym listopadem to pojechały laski ;)

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, każda z nas Cię tu bardzo rozumie. Daj sobie czas i odskocznię od tematu tyle ile potrzebujesz.

Ja też mogłabym poprowadzić listę, ale też byłaby w środku.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprowadzilabym ale urlop i nie bedzie kiedy

• zakocona Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa, zapraszamy: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pazdziernikowe-testowanie,10977,1.html :)

najmłodsza, ależ dużo objawów :D U mnie się zaczęło od tego, że obrzydliwy zrobił się łosoś w papilotach. Ale myślałam po prostu, że L go zrobił tak, że jest niedobry :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:39

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, czy się nadaje do prowadzenia listy :) Nawet nie wiem, gdzie jest ta aktualna ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham prowadzić listy, mogę ja :D

Demsik, kate88:) lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Dzięki Dziewczyny to jak jest to poszukam sobie ale z tym listopadem to pojechały laski ;)
    Wtrącę się bo ja go założyłam a że nie będę testowała wcześniej to chyba mam prawo hm? :)

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ