Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cookiemonsterka przejela watek i lista znajduje sie na osmej stronie wątku;)
zFolwarku lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
SusannaDean wrote:U mnie @ dzień wcześniej. Czy to zaburzenia owulacji jak ta lekarka mówiła? Nie mam wartościowej owu bo jest za późno i trzeba zastrzyk brać? Czemu w takim razie na ten zastrzyk kazała przyjść w 10 dc? Nie stosuje się wcześniej jakiś leków na to ? eh doradźcie mi bo osiwieje
Moim zdaniem zdarzaja sie takie cykle i tyle. Czasami cos idzie nie tak np. jajo jest nieteges i kropka. Nie kazde jajo jest teges Nie jestesmy komputerami, ze zawsze wszystko idzie super hiper i zgodnie z instrukcja. Jestes mloda i na pewno zdrowa! Nie ma co sie stresowac i szczerze watpie by cokolwiek bylo do leczenia u Ciebie. Poobserwuj sie kolejny cykl. Stawiam 100% (sic!), ze bedzie normalny i jajo normalne i gotowe na zolnierza NA PEWNO. Nawet jesli teraz cos bylo zaburzone z owu to moze to byl wynik np jakiegos stresu czy czegokolwiek co na to wplynelo a jest poza Twoja kontrola. To jest bardzo delikatna sprawa, poziom komorkowy ciala. Nie da sie biologii i fizjologii kontrolowac w 100% nawet w XXI w. - kazdy lekarz Ci to powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzFolwarku wrote:Moim zdaniem zdarzaja sie takie cykle i tyle. Czasami cos idzie nie tak np. jajo jest nieteges i kropka. Nie kazde jajo jest teges Nie jestesmy komputerami, ze zawsze wszystko idzie super hiper i zgodnie z instrukcja. Jestes mloda i na pewno zdrowa! Nie ma co sie stresowac i szczerze watpie by cokolwiek bylo do leczenia u Ciebie. Poobserwuj sie kolejny cykl. Stawiam 100% (sic!), ze bedzie normalny i jajo normalne i gotowe na zolnierza NA PEWNO. Nawet jesli teraz cos bylo zaburzone z owu to moze to byl wynik np jakiegos stresu czy czegokolwiek co na to wplynelo a jest poza Twoja kontrola. To jest bardzo delikatna sprawa, poziom komorkowy ciala. Nie da sie biologii i fizjologii kontrolowac w 100% nawet w XXI w. - kazdy lekarz Ci to powie.
A ta moja @ to w ogle jakas porażka toż to plamienia jakieś brzuch by zaczął boleć pojawiła by się konkretnie a nie w ciulki leci bo musze nowy cykl szykować i to urlopowy.. mam wiesiołka to zacznę -
SusannaDean wrote:Tak tak wiem ale to juz 7 cs stracony czy zdrowi? Mój maż tak, ale ja? Moze jest mi coś a ja marnuję czas na gdybanie...
A ta moja @ to w ogle jakas porażka toż to plamienia jakieś brzuch by zaczął boleć pojawiła by się konkretnie a nie w ciulki leci bo musze nowy cykl szykować i to urlopowy.. mam wiesiołka to zacznę
NIC nie jest stracone! 7cs staran to w Twoim wieku NIC straconego.
BTW ostatnio tez mialam taki okres ze szalu myslalam ze dostane - 1 dzien okresu ciut doslownie na 1 podpaske a tak to tylko plamienia i to przez 7 dni chyba gdzie zwykle mam okres maks 4-5 dni. W zyciu czegos takeigo nie mialam. A cykl rozpoczety tym okresem to w ogole jakas masakra byla u mnie bo owu (niby) chyba ok 21 dnia dopiero. No, ale tak bywa. Staram sie to przyjac na klate i zyc z tym, bo wole miec (jak Ty to nazywasz) cykl stracony niz np zajsc w ciaze, z ktora cos sie zle zadzieje i ja strace, bo biologicznie zle poszlo z komorkami od poczatku. Wole juz nie byc w ogole i czekac. Takze zachowaj spokoj i czekaj Bocian leci do Ciebie, ale to trwa, bo idzie jesien i zimno i czasami musi stanac gdzies i sie ogrzac, odpoczac itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:25
cookiemonsterka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzy monitorowanym miałam w 17 dc na 29 dniowy cykl Teraz w 13 dc miałam podobno 10 mm pęcherzyk i dała jasno znać ze nie bedzie owu, zaś 16 dc tego miałam pozytyw na teście owu. Teraz jestem 12 d po tym pozytywnym teście i mam plamienio-krwawienie chyba już @ chociaz nie wygląda i nie boli..... pdejrzewała że mam "puste jaja" i trzeba dać zastrzyk w 10 dc........ jestem głupia nie wiem co to znaczy maż powiedział że mam do niej nie iść a do kogoś innego jesli w ogóle
-
nick nieaktualnyzFolwarku wrote:NIC nie jest stracone! 7cs staran to w Twoim wieku NIC straconego.
BTW ostatnio tez mialam taki okres ze szalu myslalam ze dostane - 1 dzien okresu ciut doslownie na 1 podpaske a tak to tylko plamienia i to przez 7 dni chyba gdzie zwykle mam okres maks 4-5 dni. W zyciu czegos takeigo nie mialam. A cykl rozpoczety tym okresem to w ogole jakas masakra byla u mnie bo owu (niby) chyba ok 21 dnia dopiero. No, ale tak bywa. Staram sie to przyjac na klate i zyc z tym, bo wole miec (jak Ty to nazywasz) cykl stracony niz np zajsc w ciaze, z ktora cos sie zle zadzieje i ja strace, bo biologicznie zle poszlo z komorkami od poczatku. Wole juz nie byc w ogole i czekac. Takze zachowaj spokoj i czekaj Bocian leci do Ciebie, ale to trwa, bo idzie jesien i zimno i czasami musi stanac gdzies i sie ogrzac, odpoczac itd. -
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Kochana jesteś Tak czy inaczej zostały nam 3 cykle starań potem na 3 m przerwa bo czekam na umowę nieokreśloną czy w ogóle dostanę, jak nie, to dłużej to zejdzie , bo zależne od nowej pracy...
No z praca i umowami i ciaza itd to w razie co moge Ci doradzic w razie co, ale na pw
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie proszę wykreślić z listy.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)