X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonsterka przejela watek i lista znajduje sie na osmej stronie wątku;)

zFolwarku lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna jaki dostalas zastrzyk?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    U mnie @ dzień wcześniej. Czy to zaburzenia owulacji jak ta lekarka mówiła? Nie mam wartościowej owu bo jest za późno i trzeba zastrzyk brać? Czemu w takim razie na ten zastrzyk kazała przyjść w 10 dc? Nie stosuje się wcześniej jakiś leków na to ? eh doradźcie mi bo osiwieje

Moim zdaniem zdarzaja sie takie cykle i tyle. Czasami cos idzie nie tak np. jajo jest nieteges i kropka. Nie kazde jajo jest teges ;) Nie jestesmy komputerami, ze zawsze wszystko idzie super hiper i zgodnie z instrukcja. Jestes mloda i na pewno zdrowa! Nie ma co sie stresowac i szczerze watpie by cokolwiek bylo do leczenia u Ciebie. Poobserwuj sie kolejny cykl. Stawiam 100% (sic!), ze bedzie normalny i jajo normalne i gotowe na zolnierza :) NA PEWNO. Nawet jesli teraz cos bylo zaburzone z owu to moze to byl wynik np jakiegos stresu czy czegokolwiek co na to wplynelo a jest poza Twoja kontrola. To jest bardzo delikatna sprawa, poziom komorkowy ciala. Nie da sie biologii i fizjologii kontrolowac w 100% nawet w XXI w. - kazdy lekarz Ci to powie. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:13

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Cookiemonsterka przejela watek i lista znajduje sie na osmej stronie wątku;)
    Aj ile tam lajkonikow - wrrrrr :/ :(

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Susanna jaki dostalas zastrzyk?
    Nie, lekarka u której była i została tu zjechana na maxa za to co powiedziała, mówiła że mam przyjść 10 dc na zastrzyk a ja nie wiem o co jej chodziło.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Moim zdaniem zdarzaja sie takie cykle i tyle. Czasami cos idzie nie tak np. jajo jest nieteges i kropka. Nie kazde jajo jest teges ;) Nie jestesmy komputerami, ze zawsze wszystko idzie super hiper i zgodnie z instrukcja. Jestes mloda i na pewno zdrowa! Nie ma co sie stresowac i szczerze watpie by cokolwiek bylo do leczenia u Ciebie. Poobserwuj sie kolejny cykl. Stawiam 100% (sic!), ze bedzie normalny i jajo normalne i gotowe na zolnierza :) NA PEWNO. Nawet jesli teraz cos bylo zaburzone z owu to moze to byl wynik np jakiegos stresu czy czegokolwiek co na to wplynelo a jest poza Twoja kontrola. To jest bardzo delikatna sprawa, poziom komorkowy ciala. Nie da sie biologii i fizjologii kontrolowac w 100% nawet w XXI w. - kazdy lekarz Ci to powie. <3
    Tak tak wiem ale to juz 7 cs stracony :( czy zdrowi? Mój maż tak, ale ja? Moze jest mi coś a ja marnuję czas na gdybanie...

A ta moja @ to w ogle jakas porażka toż to plamienia jakieś brzuch by zaczął boleć pojawiła by się konkretnie a nie w ciulki leci bo musze nowy cykl szykować i to urlopowy.. mam wiesiołka to zacznę :D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda ja bym nie szla bo jeszcze moze nie byc nic widac najwczesniej za tydzien

Susanna a w ktorym dc mialas owulacje i czemu lekarka podejrzewa zaburzenia?

preg.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Tak tak wiem ale to juz 7 cs stracony :( czy zdrowi? Mój maż tak, ale ja? Moze jest mi coś a ja marnuję czas na gdybanie...

A ta moja @ to w ogle jakas porażka toż to plamienia jakieś brzuch by zaczął boleć pojawiła by się konkretnie a nie w ciulki leci bo musze nowy cykl szykować i to urlopowy.. mam wiesiołka to zacznę :D

NIC nie jest stracone! 7cs staran to w Twoim wieku NIC straconego.

BTW ostatnio tez mialam taki okres ze szalu myslalam ze dostane - 1 dzien okresu ciut doslownie na 1 podpaske a tak to tylko plamienia i to przez 7 dni chyba gdzie zwykle mam okres maks 4-5 dni. W zyciu czegos takeigo nie mialam. A cykl rozpoczety tym okresem to w ogole jakas masakra byla u mnie bo owu (niby) chyba ok 21 dnia dopiero. No, ale tak bywa. Staram sie to przyjac na klate i zyc z tym, bo wole miec (jak Ty to nazywasz) cykl stracony niz np zajsc w ciaze, z ktora cos sie zle zadzieje i ja strace, bo biologicznie zle poszlo z komorkami od poczatku. Wole juz nie byc w ogole i czekac. Takze zachowaj spokoj i czekaj <3 Bocian leci do Ciebie, ale to trwa, bo idzie jesien i zimno i czasami musi stanac gdzies i sie ogrzac, odpoczac itd. :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:25

cookiemonsterka lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy monitorowanym miałam w 17 dc na 29 dniowy cykl :) Teraz w 13 dc miałam podobno 10 mm pęcherzyk i dała jasno znać ze nie bedzie owu, zaś 16 dc tego miałam pozytyw na teście owu. Teraz jestem 12 d po tym pozytywnym teście i mam plamienio-krwawienie chyba już @ chociaz nie wygląda i nie boli..... pdejrzewała że mam "puste jaja" i trzeba dać zastrzyk w 10 dc........ jestem głupia nie wiem co to znaczy maż powiedział że mam do niej nie iść a do kogoś innego jesli w ogóle

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    NIC nie jest stracone! 7cs staran to w Twoim wieku NIC straconego.

BTW ostatnio tez mialam taki okres ze szalu myslalam ze dostane - 1 dzien okresu ciut doslownie na 1 podpaske a tak to tylko plamienia i to przez 7 dni chyba gdzie zwykle mam okres maks 4-5 dni. W zyciu czegos takeigo nie mialam. A cykl rozpoczety tym okresem to w ogole jakas masakra byla u mnie bo owu (niby) chyba ok 21 dnia dopiero. No, ale tak bywa. Staram sie to przyjac na klate i zyc z tym, bo wole miec (jak Ty to nazywasz) cykl stracony niz np zajsc w ciaze, z ktora cos sie zle zadzieje i ja strace, bo biologicznie zle poszlo z komorkami od poczatku. Wole juz nie byc w ogole i czekac. Takze zachowaj spokoj i czekaj <3 Bocian leci do Ciebie, ale to trwa, bo idzie jesien i zimno i czasami musi stanac gdzies i sie ogrzac, odpoczac itd. :) ;)
    Kochana jesteś :D Tak czy inaczej zostały nam 3 cykle starań potem na 3 m przerwa bo czekam na umowę nieokreśloną czy w ogóle dostanę, jak nie, to dłużej to zejdzie , bo zależne od nowej pracy...

• cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Aj ile tam lajkonikow - wrrrrr :/ :(
    Też nie podoba mi się ta ilość i mamm nadzieję że juž więcej nie będzie. Liczę na same ciążunie :)

Pozytywne nastawienie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano muszą być :D Komuś się udać musi

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Kochana jesteś :D Tak czy inaczej zostały nam 3 cykle starań potem na 3 m przerwa bo czekam na umowę nieokreśloną czy w ogóle dostanę, jak nie, to dłużej to zejdzie , bo zależne od nowej pracy...

No z praca i umowami i ciaza itd to w razie co moge Ci doradzic w razie co, ale na pw ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam zaproszenie i już wyśle wiad

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy doszła bo coś się dzieje z forum :(

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie proszę wykreślić z listy.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z Wami pamiętam o Was zaciskam cały czas mocno kciuki,czuję się nie najlepiej dlatego mało pisze i wchodze na forum.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, w takim razie musisz się sprężyć i wyrobić w tych 3 miesiącach że staraniami ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co tu się dzieje 6 wrzesnia a my mamy tylko 3 dziedziców do dzieła

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, w końcu miałyśmy sierpień przegonic :)

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ