X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zadzwonić do laboratorium i ustalić jakie mają zasady.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• rudykot Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię :) dobrze ze w ogole jest w niektórych laboratoriach taka możliwość jak mówicie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudykot wrote:
    W ogóle z moim miałam wczoraj najwieksza kłótnie od początku starań... Właśnie o te nasze starania. Zaczęliśmy się starać po slubie rok temu. Kiedyś mogliśmy to robić codziennie, a odkąd się staramy on mógłby to robić raz w tygodniu. Bo zmeczony, bo glowa boli, bo zajety, bo w pracy byl stres... Ale żeby nie było, nie naciskam go, to on zaproponował ze może już postaramy się o dziecko. A teraz co? Dlatego was pytałam o to czy można w domu oddac nasienie. On nie potrafi z automatu, na zawołanie. Kiedyś może by potrafił... Teraz właśnie mamy problem.

kazde labolatorium ma swoje zasady. my oddawalismy w domu a ja zawozilam ale trzeba oniecznie w ciagu 30-40 min od pobrania dowiesc. i ja robilam mezowi badanie nasenia w invikcie i musial mi maz upowaznienie napisac ze ja moge jego nasienie przywiesc.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Łapię :)
    Musisz nam koniecznie napisać jak zrobisz znowu test.
    Ja zaczynam odchodzić od zmysłów... 7 dpo... Zwariuję do 16-09
    Jak zabić czas i nie myśleć?

też mam chyba 7dpo

• KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mialam wrzesien spisac na straty 12 dpo negatyw.. Widzialam tam taki zarys ale pod swiatlo wiec jak dla mnie to sie nie liczylo.. Zrobie jutro z porannego i zobacze co mi tam pokaze. Narazie, oczywiscie tylko wam,ale nikomu innemu sie nie chwale .

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy grudkowy śluz może wpłynąć negatywnie na zagniezdzenie czy już zaroddek ?
    Nie wiem czy to jakaś infekcja czy po prostu taki klimat, a wizytę u gina mam za tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcia
    śluz nie, ale infekcja już tak

• marciaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic.... Nie zdziałam i tak sama. muszę czekać na wizytę.
    Nic mnie nie piecze itd.

rudykot lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to nic takiego :)
    probiotyk łyknij :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola będzie dobrze, gratulacje serdeczne :) Jutro pokaż teściora :D
    Jeśli chodzi o adopcję, to też mam mieszane uczucia... Może dlatego że siedzę w tej "branży" i wiem jak to wygląda mniej więcej.
    Ja jestem nakręcona na dziecko, o wiele bardziej niż mąż. Oczywiście też chce, ale mówi jak nie ten miesiąc to kolejny, żeby nie popadać w paranoję. Ogólnie to mamy średnie libido, mąż nie należy do tej grupy facetów, która lubi codziennie, więc jak mam dni płodne to czasami muszę go przycisnąć żeby się sprężył :P Ale fakt, że ciężko pracuje i zwyczajnie jest zmęczony...

• KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 15:09

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny czy grudkowy śluz może wpłynąć negatywnie na zagniezdzenie czy już zaroddek ?
    Nie wiem czy to jakaś infekcja czy po prostu taki klimat, a wizytę u gina mam za tydzień
    W pierwszej ciąży miałam zaraz po owu infekcje. Na zagniezdzenie i zarodka wpływu nie miała ale wyleczyć trzeba :)

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy roslinko podobna sytuacje. Moj tez ma średnie libido bo ciezko pracuje. Podobnie jak twoj ma większy luz jesli chodzi o ciążę. Nie spina się jak ja. Ja mam straszne parcie na brzdąca...

w4sqs65ge24sefoo.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Dziewczyny. Chyba mam jakies omamy albo juz nie wiem. Nie wyrzucilam wczorajszego testu( ale kiedy wczoraj patrzylam na niego widzialam cos tam jakis cien cienia trzeba bylo sie dopatrzec ) dzisiaj mialam go juz wyrzucic ale popatrzylam na niego a tam cien cienia nadal. Wiec dzisiaj zrobilam test ( troche mnie ponioslo bo nie z porannego siusiu)a tam znowu taki cien :) i wyskoczyl prawie natychmiast ..

Ps. Przepraszam ze tak nieskladnie ale chcialam szybko napisac :)

oj będzie z tego bobas :) pozdrawiam

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • rudykot Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak to libido u nich zwiększyć? Myślałam sobie, że jak zmęczony to mu masaż zrobię... taki z olejkiem, winem, świecami... I wiecie co? Taki masaż go tylko ululał do snu:D i tak kilka razy :D chociaż nie powiem, czasem działało... ale częściej nie.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudykot wrote:
    Tylko jak to libido u nich zwiększyć? Myślałam sobie, że jak zmęczony to mu masaż zrobię... taki z olejkiem, winem, świecami... I wiecie co? Taki masaż go tylko ululał do snu:D i tak kilka razy :D chociaż nie powiem, czasem działało... ale częściej nie.

może ma kłopot z podjęciem decyzji? u mężczyzn niestety włącza się taka lampka czerwona jak ma się wydarzyć coś ważnego na co oni mają wpływ - dziecko/mieszkanie/małżeństwo...

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka, ja tez siedzę w branży i właśnie dlatego chyba bym się na adopcje nie zdecydowala... to przykre i okrutne, wiem, ale sa sprawy o których człowiek nie ma pojęcia w takiej sytuacji, które wychodzą po czasie. To bardzo bardzo musi być świadoma decyzja.

Rudykot, Vertigo dobrze prawi. Poza tym, na przykładzie moim mogę dodac - mój mi nawet kiedyś coś takiego powiedział, co oznaczało że czuje się jak obiekt tylko do splodzenia dziecka. Wyobrażam sobie ze dla libido to zimny prysznic, w końcu kobieta powinna pozadac mężczyzny ot tak i już, bez celu w tym (takie chyba jest to męskie rozumowanie)

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

u mnie nadal nie ma @ :D test negatywny wczoraj po południu. Jutro idę do lekarza, bo:
    1) nadal mnie boli jak na @, a ja przed nią takich bóli nie mam
    2) badałam szyjkę i od 2 dni jest tam ciaśniej (pytanie czy się zamyka?)
    3) jeżeli cokolwiek się tam dzieje ciążowego, to muszę heparynę przyjmować

Na dodatek mojej przyjaciółki koleżanka widziała ciążę na USG, widziała serducho, a testy wychodziły jej ujemne do 10tc.

Tak czy siak, jak tam doktor zajrzy, to powie. Aha i od wczoraj śluzu więcej i non stop czuję mokro. Może zagnieżdżenie było późno? Cholera wie, a jutro mi doktor wsio powie :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulianna wrote:
    Cześć Wam :)

u mnie nadal nie ma @ :D test negatywny wczoraj po południu. Jutro idę do lekarza, bo:
    1) nadal mnie boli jak na @, a ja przed nią takich bóli nie mam
    2) badałam szyjkę i od 2 dni jest tam ciaśniej (pytanie czy się zamyka?)
    3) jeżeli cokolwiek się tam dzieje ciążowego, to muszę heparynę przyjmować

Na dodatek mojej przyjaciółki koleżanka widziała ciążę na USG, widziała serducho, a testy wychodziły jej ujemne do 10tc.

Tak czy siak, jak tam doktor zajrzy, to powie. Aha i od wczoraj śluzu więcej i non stop czuję mokro. Może zagnieżdżenie było późno? Cholera wie, a jutro mi doktor wsio powie :)

implantacja może być do 12 dni, więc kto wie

• rudykot Koleżanka

Wysłany: 9 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    może ma kłopot z podjęciem decyzji? u mężczyzn niestety włącza się taka lampka czerwona jak ma się wydarzyć coś ważnego na co oni mają wpływ - dziecko/mieszkanie/małżeństwo...

Myślałam o tym. Myślałam, ze może jednak się boi rodzicielstwa. Tylko ze on lubi dzieci... Albo po prostu boi się ze nie da rady mnie zaplodnic, może teraz kojarzy seks tylko z poczęciem dziecka i to mu nie pozwala myśleć o przyjemności. Sama nie wiem. Najlepsze jest to ze jak go pytam to on sam nie wie.

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ