X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    to tak jak u mnie, nawet nie urosły nic... takie flaki normalne he he :)

No to to samo.
    A jajniki na owu bolały i miałam plamienie nowulacyjne

• rudykot Koleżanka

Wysłany: 12 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    No to to samo.
    A jajniki na owu bolały i miałam plamienie nowulacyjne

Jaki czas po tym bólu miałaś plamienie owulacyjne? czy jest możliwe żeby mieć 5 dni później?

• an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z Wami. Kibicuję Wam mocno! Zapisałam się na wizyte do gina, mąż jeszcze nic nie wie. Wiedzą tylko moje dwie przyjaciółki :-D Chciałabym mojemu m powiedziec w jakiś oryginalny sposób. Myślę jak to wykombinować.

dev142pfs__.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudykot, nie wiem...
    Ja te bóle miałam tak od 3 dni przed owu chyba.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Rudykot, nie wiem...
    Ja te bóle miałam tak od 3 dni przed owu chyba.

ja miałam i przed owu i po , w piątek miałam jeszcze takie uczucie pulsowania macicy jakby coś mi się wkręcało w nią... myślałam, że może się udało, a może owu się przesunęła i się udało? sama nie wiem...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Marmurkowa wrote:
    U mnie 28 dc. mam regularne chyba od zawsze...28-29 i jest @
    Ale nie robiłam testu i nie mam nawet ochoty, jednym słowem nawet nie biorę pod uwagę II.

a jak się czujesz? ponoć przy drugiej ciąży często nie ma objawów tak jak przy 1 , tak mi lekarz mówił, bo organizm już to zna...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak w środku cyklu miałam dziwny ból jak na @ byłam trochę zdziwiona bo wcześniej typowy ból jajników, myślałam że @ nadchodzi...

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Ja tak w środku cyklu miałam dziwny ból jak na @ byłam trochę zdziwiona bo wcześniej typowy ból jajników, myślałam że @ nadchodzi...

ja to samo i to tak mnie jajniki bolały, że masakra... a teraz spokój od kilku dni...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ja to samo i to tak mnie jajniki bolały, że masakra... a teraz spokój od kilku dni...

ponoć te bóle jajników to zwiastuny owulki

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    a jak się czujesz? ponoć przy drugiej ciąży często nie ma objawów tak jak przy 1 , tak mi lekarz mówił, bo organizm już to zna...

Przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów przez pierwszy miesiąc za to w drugim jak się zaczęło to skończyło w ósmym, wymioty 24h odwodnienie i niedowaga ciągłe kroplówki jedna wielka masakra, najgorszemu wrogowi nie życzę.

Ed. Kamma mi właśnie nie bolały jajniki tak jak zawsze tylko ból @ U MNIE SIĘ OBJAWIA "ciężkim" brzuchem i krzyżem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 12:13

• marciaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów przez pierwszy miesiąc za to w drugim jak się zaczęło to skończyło w ósmym, wymioty 24h odwodnienie i niedowaga ciągłe kroplówki jedna wielka masakra, najgorszemu wrogowi nie życzę.

A przed testowaniem miałaś w pierwszej jakiejś objawy? Piersi czy co kolwiek?

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:

no ja objawy miałam, duże przy pierwszej ciąży, niestety zakończona niepowodzoeniem... a teraz modlę się żeby jednak ta miesiączka nie przyszła, choć marne szanse...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Nic kompletnie. Ale to było dziwne bo po upojnej nocy wstałam i stwierdziłam ze zaszłam tej nocy w ciążę ;) do testu zmusił mnie mąż, mi ten test nie był potrzebny żeby wiedzieć, ale nie miałam żadnych objawów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 12:16

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

ja miałam przede wszystkim piekące bardzo piersi i mega zmęczenie, takie że zasypiałam na stojąco...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gratuluje:*:*
    P.s piękne imię daliście córeczce ,moje ulubiene :D

Kasiula09 U mnie też dzisiaj program wyznaczył owulacje ,więc lecimy tak samo :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Nic kompletnie.

to może u Nas jest jeszcze szansa- Maarcia?
    ja 27dc, ty też jakoś tak nie?
    tylko, że przy 1 ciąży test wyszedł mi na 3 dni przed mczką... a tu nic, chyba, że doszło później do zagnieżdżenia?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Niestety, wypadam z wrześniowego testowania. Przyszła @ i to 2 dni przed terminem. Eh...

kochanie głowa do góry, wiem łatwo się mówi, bo ja już też zrezygnowana jestem, ale wierze, że do świąt nam się uda, w końcu musimy mieć piękny prezent, prawda?

edka85 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Niestety, wypadam z wrześniowego testowania. Przyszła @ i to 2 dni przed terminem. Eh...
    To Twoja ostatnia @ ! Zapamiętaj to sobie ;) Październik należy do Ciebie :*:*

edka85 lubi tę wiadomość

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piekące i bolące piersi mam przed @ oraz mdłości,zmęczenie i jakieś inne objawy typowo ciążowe, więc nie biorę tego do głowy. Dopiero jak @ nie zjawi się do 2 tygodni po terminie to żadnej ciązy nie biorę pod uwagę.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Ja piekące i bolące piersi mam przed @ oraz mdłości,zmęczenie i jakieś inne objawy typowo ciążowe, więc nie biorę tego do głowy. Dopiero jak @ nie zjawi się do 2 tygodni po terminie to żadnej
    ciązy nie biorę pod uwagę.

jak ja bym chciała mieć Twoje podejście !!! :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ