X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Ja zaszłam dwa razy dzięki clo, więc w moim przypadku jest skuteczne. Np. w dwóch cyklach miałam trzy pęcherzyki, które po pregnylu pękły. Teraz będę sprawdzać czy aby trojaczków się nie spodziewam :P
    ło kurde ale czad D Ale bliźniaki? Why not?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak że sluzem po pregnylu bo umnie brak rozciągliwego, a zawsze już miałam na 2 dni przed owu do wczoraj był przezroczysty i rozciągliwy ale pęcherzyk jeszcze był. A dzisiaj w ogóle go nie ma.

• Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ja 25 zl na receptę.
    Ja nie miałam nigdy Pregnylu ale Ovitrelle na receptę ponad 80 zł... Tez teraz używałam Clo bez wiedzy lekarza, bo mi jeszcze zostało, ale poprzednie dwa cykle stymulowane miałam Puregonem właśnie w zastrzykach i gdyby nie refundacja to kosztowały by majątek... Ale refundacja jest tylko na 3 cykle... Na receptę za Puregon mniejszy płaciłam 26,50 zł a bez recepty 350,00 zł a trochę ich zużyłam...

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Ja zaszłam dwa razy dzięki clo, więc w moim przypadku jest skuteczne. Np. w dwóch cyklach miałam trzy pęcherzyki, które po pregnylu pękły. Teraz będę sprawdzać czy aby trojaczków się nie spodziewam :P
    Zazdroszczę oczywiście pozytywnie ;) trojaczki hmmm <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Ja nie miałam nigdy Pregnylu ale Ovitrelle na receptę ponad 80 zł... Tez teraz używałam Clo bez wiedzy lekarza, bo mi jeszcze zostało, ale poprzednie dwa cykle stymulowane miałam Puregonem właśnie w zastrzykach i gdyby nie refundacja to kosztowały by majątek... Ale refundacja jest tylko na 3 cykle... Na receptę za Puregon mniejszy płaciłam 26,50 zł a bez recepty 350,00 zł a trochę ich zużyłam...
    aha czyli na 3 cykle w roku ha ha czy w ogóle? :D Ale koszą

Trojaczki to hardkor ale miłości wam nie zabraknie dla nich na pewno :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za trojaczki podziękuję ;D ale bliźniaki bym przygarnęła. ale nie zanosi się bo tylko 1 pęcherzyk wyhodowałam ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ja za trojaczki podziękuję ;D ale bliźniaki bym przygarnęła. ale nie zanosi się bo tylko 1 pęcherzyk wyhodowałam ;(
    Też mam jeden, ale bez stymulacji to norma :)
    Jeden ale ten jedyny hehe <3

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Zawsze ten jeden może się podzielić i będą jednojajowe bliźniaki :D także szansa nadal jest !

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam w rodzinie bliźniaków ;(
    Ja po stymulacji CLO podwójną dawką i wyhodowałam tylko jeden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 13:34

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Zawsze możesz być tą pierwszą w rodzinie co będzie miała bliźniaki :D los lubi zaskakiwać :)

SusannaDean, Mona_M, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Przy stymulacji to czy miałaś bliźniaki w rodzinie czy nie to nie ma znaczenia :)

A który to cykl stymulowany?

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna, ja po clo mam kiepskie endo bo i niestety brak śluzu :/ Zobaczymy, czy migdały i wino pomogły. Na śluz biorę olej z wiesiołka, ale raczej jest wodnisty, a nie rozciągliwy :/

w4sqpc0z3is213tz.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny, mam nowego lekarza rodzinnego ktory podobno jest bardzo rozrzutny jesli chodzi o skierowania. Ide za godzinę i wydębie skierowania na badania :) Ciekawe ile ich da ;)

Krokodylica, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Przy stymulacji to czy miałaś bliźniaki w rodzinie czy nie to nie ma znaczenia :)

A który to cykl stymulowany?
    Trzeci.

Morwa to biere ;) A kij tam trojaczki też bierę byle zdrowe były ;)
    Mamuśka2017 wrote:
    Marcjanna, ja po clo mam kiepskie endo bo i niestety brak śluzu :/ Zobaczymy, czy migdały i wino pomogły. Na śluz biorę olej z wiesiołka, ale raczej jest wodnisty, a nie rozciągliwy :/
    Ja też miałam słabe endo dlatego w tym cyklu dostałam estrofem dodatkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 13:57

Morwa lubi tę wiadomość

• Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    aha czyli na 3 cykle w roku ha ha czy w ogóle? :D Ale koszą

Trojaczki to hardkor ale miłości wam nie zabraknie dla nich na pewno :D
    3 cykle w ogóle. I to podpisujesz specjalny papier, że nigdy nie korzystałaś z refundacji tego leku pod groźbą jakiś ekstremalnych kar finansowych :/

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat clo nie biorę i nigdy nie brałam. W ogóle śluzu mało jak na okres około owulacyjny, zawsze go miałam sporo. Tak się zastanawiam czy pregnyl coś nie pomieszał.

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej.... trojaczki ! <3 <3 <3 Trzy male Mariuszkowe dzieci ! Marzenie !

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    3 cykle w ogóle. I to podpisujesz specjalny papier, że nigdy nie korzystałaś z refundacji tego leku pod groźbą jakiś ekstremalnych kar finansowych :/
    Yyyy są śmieszni jednym słowem :) To już wolę 300 za lek dać niż problemy później bo potrafią o batonika ukradzionego przez chorą osobę zrobić aferę na całą Polskę a człowieka do więzienia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Jej.... trojaczki ! <3 <3 <3 Trzy male Mariuszkowe dzieci ! Marzenie !
    Mój mąż chce dwoje ale miałby zawroty głowy jakby się dowiedział :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:55

Demsik, Krokodylica, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ