Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ezia90 wrote:Morwa a miałas plamienie wtedy albo jakos odczuwalas to zagniezdzenie?
No i mój wykres bardzo przypominał te, w których byłam w ciąży inne nie są takie mimo tego ,że bywają bardzo ładneMona_M lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Miałam taki charakterystyczny ból , który nie był ani owulacyjny ani miesiączkowy. Plamienia nie miałam , ale wiem ,że to było wtedy ,bo to nie pierwszy raz jestem w ciąży, a objawy organizm zapamiętuje
No i mój wykres bardzo przypominał te, w których byłam w ciąży inne nie są takie mimo tego ,że bywają bardzo ładne -
anusiak5 wrote:dziewczyny a czy po poziomie progesteronu mozna podejrzewac ciaze i jaki min musi byc poziom
-
Gratulacje wszystkim zaczazonym! Przede wszystkim morwie! (Bo znamy sie dłużej ) Niech kropek sie trzyma mocno!
U mnie spadek temp, więc @ przylezie pewnie jutro. Zdecydowałam, ze muszę w końcu isc do jakiegoś dobrego lekarza, a nie konowałów z prywatnej opieki typu luxmed itp. Zawsze wszyscy tylko badania kazali robić z których nic nie wynikało. i czekać
Poszperałam w necie.
Teraz mam pytanie.... oprócz oczywiście tsh i PRL, powinnam powtórzyć tez fsh i Lh? Ostatnio robiłam w kwietniu. Cos jeszcze powinnam dodać do pakietu? Nie chciałabym wyjść z gabinetu z lista badań, które mogłam sama wykonać. Boje sie, ze pewnie czeka mienie sprawdzenie drożności jajowodów. -
lilirose wrote:Który polecasz Zakocona?
Marmurkowa, na razie nie zamierzam testować. Może w pt, jak okres nie przyjdzie, to zatestuję znowu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:50
lilirose lubi tę wiadomość
-
Mam wspanialego tego nowego rodzinnego! Myslalam ze z tym tsh odesle mnie do endo. Przyznam sie wam ze rano juz dzwonilam i termin na nfz na maj, a prywatnie za miesiac. Porażka. W kazdym razie moj rodzinny najpierw dal mi skierowania na wszystkie badania pod katem tarczycy. Powiedzial ze jak będzie cos niepokojacego to da mi na usg. A jak nie będzie mogl mi pomóc to dopiero wysle mnie do endo. Kochany! Mam nadzieje ze moje podwyższone TSH to tylko niedobór jodu, ktory zaczelam sobie suplementowac juz. Za dwa tygodnie mam zrobic badania. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki zeby TSH spadlo! I to szybko!
-
sandri_1 wrote:Mam wspanialego tego nowego rodzinnego! Myslalam ze z tym tsh odesle mnie do endo. Przyznam sie wam ze rano juz dzwonilam i termin na nfz na maj, a prywatnie za miesiac. Porażka. W kazdym razie moj rodzinny najpierw dal mi skierowania na wszystkie badania pod katem tarczycy. Powiedzial ze jak będzie cos niepokojacego to da mi na usg. A jak nie będzie mogl mi pomóc to dopiero wysle mnie do endo. Kochany! Mam nadzieje ze moje podwyższone TSH to tylko niedobór jodu, ktory zaczelam sobie suplementowac juz. Za dwa tygodnie mam zrobic badania. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki zeby TSH spadlo! I to szybko!
Mój rodzinny wysłał mnie na badania, a potem i tak wylądowałam u endo. Powiedział, że jak specjalista unormuje mi TSH i zapisze stałą dawkę leków to będzie on mi receptę wypisywał, ale póki TSH się waha, albo gdy będę w ciąży, to on się za tarczycę nie bierze, bo to zbyt poważna kwestia dla zwykłego lekarza. I wychodzi na to, że latam do endo prywatnie co dwa - trzy miesiące, a w ciąży co miesiąc (-100 zł z portfela za 5 minut wizyty...).Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
melmarmis wrote:Dziewczyny pomóżcie Jaki termometr polecacie??
http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-basal-digital-owulacyjny.html
W sumie to jestem zadowolona ma miękka końcówkę i zapamiętuje 10 pomiarów temperatury ,więc można uzupełniać wykres co kilka dni ma podświetlany wyświetlacz co też dla mnie jest plusem(wcześniejszy termometr tych trzech funkcji nie miał). Jedyna wada jak dla mnie to to, że sygnał dźwiękowy jest trochę za cichy i nie zawsze go słyszęmelmarmis lubi tę wiadomość
-
Wysyłam wiruski , dużo wirusków !!! :* Łapać
Lilianap, zakocona, Marmurkowa, BitterSweetSymphony, lilirose, Mona_M, Kasiula09, gabi544, ZakreconaŻona, Marcjanna, ;oniqa, potforzasta, Migracja, cookiemonsterka, ewa26, stacey, iNso87, karolka22, melmarmis, s1985, She86, Ania_84, Karola - mama Julci i ... ?, monika454 lubią tę wiadomość
-
Morwa ja też ten miałam ale nie byłam zadowolona. Po sygnale jeszcze temperatura znacznie rosła przez kilka minut nawet. Żeby wykres był wiarygodny musiałam go w paszczy trzymac 8 minut. Jedyny jego plus to podświetlany wyświetlacz. Ja mam jakiś z kardiolife i sobie chwale bardzo ale nie mam pojęcia jaki to model
melmarmis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
StyczniowaNadzieja wrote:Morwa ja też ten miałam ale nie byłam zadowolona. Po sygnale jeszcze temperatura znacznie rosła przez kilka minut nawet. Żeby wykres był wiarygodny musiałam go w paszczy trzymac 8 minut. Jedyny jego plus to podświetlany wyświetlacz. Ja mam jakiś z kardiolife i sobie chwale bardzo ale nie mam pojęcia jaki to model