X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zwykły microlife, ale wolałabym z podświetlanym wyświetlaczem.

gabi544 - jestem pod mega wrażeniem Twojej walki z dodatkowymi kilogramami! Jak Ci się to udało? ja dopiero od tygodnia na diecie, licze kalorię, już zaczęło coś spadać ;)

gabi544 lubi tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ooo to mój tak nie ma. Może jakiś trefny model Ci się trafił ?

Być moze, nawet nie pomyślałam zeby reklamować a jak wrócilam do pomiarów po porodzie to się okazalo ze nie działa wiec został rzucony w kąt. Poza tym denerwowały mnie te 2 miejsca po przecinku...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie można. Progesteron nie wskazuje w żaden sposób na to czy się udało ,czy też nie. Tu na forum były takie dziewczyny co progesteron miały w granicach 30ng/ml i nie były w ciąży , a były takie co miały 8 ng/ml i w ciąży były ;) progesteron wyrzucany jest do krwiobiegu w sposób pulsacyjny ,więc jego poziom w ciągu dnia może się drastycznie zmieniać :D
    dzieki za wyjasnienie bo tak czytam forum i to mnie zastanawialo

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ewa26 Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tego najprostszego rtęciowego nie jest jakiś mega starczy
    Ze wiarygodny

Kuba i Grześ lat 11
    aniolek 10 czerwca
  • stacey Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Morwa moje gratulacje!!! Pamiętasz mnie ? Ogromnie się cieszę i mam nadzieję, że za jakiś czas (jak tylko pozwolą się starać) do Ciebie dołączę.

Ogrom całusów dla Ciebie :*:*

sJtYp2.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam microlife i jest ok.

marzymisie, melmarmis lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    ja mam zwykły microlife, ale wolałabym z podświetlanym wyświetlaczem.

gabi544 - jestem pod mega wrażeniem Twojej walki z dodatkowymi kilogramami! Jak Ci się to udało? ja dopiero od tygodnia na diecie, licze kalorię, już zaczęło coś spadać ;)

Dziękuję bardzo ;) ale mi miło.
    Głównie odstawiłam cukier całkowicie, alkohol, przekąski, różne półprodukty, smażone i tłuste rzeczy. Nie liczyłam nawet kalorii, do dziś nie liczę. Piję dużo wody ( zainstalowałam sobie specjalną aplikację która mi przypomina co godzinę żeby się napić, bo wiecznie zapominałam - wpisuję wagę i ona mi oblicza dzienne zapotrzebowanie :) ),regularne posiłki oraz dużo warzyw i owoców. Do tego dołożyłam ćwiczenia. Na początku zrobiłam chyba 2x Chodakowską, ale mnie zwyczajnie nudziła. Podjęłam wyzwanie z Mel B 30 dni. Oczywiście miałam dużo przerw nadprogramowych, bo zwyczajnie nie miałam kondycji i siły, po 10 minutach kolka. Ale nie poddawałam się i ćwiczyłam. Po jakimś miesiącu (3x tygodniowo) przeszłam na interwały, i dopiero wtedy kilogramy zaczęły galopować :D robiłam 20 minut interwałów z jednego kanału na yt, potem dokładałam do tego po 10-15 min ćwiczeń na brzuch, nogi, ramiona :)
    Teraz ćwiczę mniej intensywne, ale dłuższe (40-60 min) cardio, żeby nie pojawił się efekt jo-jo :) no i zwyczajnie to polubiłam <3
    W sumie sama nie spodziewałam się, że tak mi pójdzie dobrze :)
    Dodam, że ważę się raz w tygodniu i w tymże dniu pozwalam sobie na jeden mały "grzech" - czy to 2 kostki czekolady, 2 lampki wina albo batonik :)
    MIerzę obwody raz w miesiącu. :)

Najważniejsze to się nie poddawać i nie zniechęcać, choć miałam ochotę rzucić to wszystko w cholerę nie raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 15:03

• stacey Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja równie jestem pod ogromnym wrażeniem. Gratuluję wytrzymałości :)

sJtYp2.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gratuluję zaciążonym :)

Ja jednak bede testować kilka dni pózniej niż jestem wpisana, proszę o zmianę na 26 września.
    Jak w okolicy owulacji miałam takie przeczucie,że może się udało, tak im bliżej daty @ coś mi mówi,że jednak nie i czekam, kiedy przyjdzie @.
    Piersi już ciężkie i bardzo bolące. Do tego poddenerwowanie.Nie mówiąć o bólach w dole pleców, które mam praktycznie cały cykl.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• emaj Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:04

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi, wow gratuluję samozaparcia :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gabi544. Ja kiedyś bite 3 miesiące ćwiczyłam z chodakowską i leciały centymetry, ale waga stała w miejscu, bo nie stosowałam diety. Teraz mam diete to z ćwiczeniami nie za bardzo ale jakoś te 3x w tygodniu chociaż sobie włączę. A możesz mi zdradzić jakie robiłaś te interwały? Jakiegoś linka podrzucisz?

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Miałam taki charakterystyczny ból , który nie był ani owulacyjny ani miesiączkowy. Plamienia nie miałam , ale wiem ,że to było wtedy ,bo to nie pierwszy raz jestem w ciąży, a objawy organizm zapamiętuje :)
    No i mój wykres bardzo przypominał te, w których byłam w ciąży :) inne nie są takie mimo tego ,że bywają bardzo ładne :)

Hmm... ja nic nie odczuwam :( To znaczy czułam 4dpo i 5dpo lekkie pobolewanie chwilowe jakby owulacyjny bol a teraz nic... ajjj

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od dwóch dni boli brzuch. Nigdy tak nie miałam. Zwłaszcza jak siadam. Ginekolog mówi, że to może być na owulkę bo uwaga pękły mi dwa pęcherzyki :D

cookiemonsterka lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zrobiłam testa ale chyba za wcześnie jesczze na testowanie dopiero za 6 dni mam okres

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Super gabi544. Ja kiedyś bite 3 miesiące ćwiczyłam z chodakowską i leciały centymetry, ale waga stała w miejscu, bo nie stosowałam diety. Teraz mam diete to z ćwiczeniami nie za bardzo ale jakoś te 3x w tygodniu chociaż sobie włączę. A możesz mi zdradzić jakie robiłaś te interwały? Jakiegoś linka podrzucisz?

Robiłam z kanału centrumsportowca.pl :)
    https://www.youtube.com/user/CentrumSportowca
    najczęściej turbo spalanie, turbo spalanie 2 ( to poleam na początek bo jest lżejsze niż 1 część) lub aerobox. Do tego dodawałam np. turbo abs i seksowne pośladki, albo nogi - brzuch - biust (też z ich kanału).
    Teraz ćwiczę z fitness blender :) Też mają fajne programy treningowe na przeróżne partie ciała, razem z cardio :)
    https://www.youtube.com/user/FitnessBlender

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:16

Skrzydlata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja dzisiaj zrobiłam testa ale chyba za wcześnie jesczze na testowanie dopiero za 6 dni mam okres

Myślę, że zdecydowanie za wcześnie :)
    Idziemy prawie łeb w łeb ;) ja mam mieć okres za równiutki tydzień :D

;oniqa lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Za wcześnie :)

;oniqa lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, szacun za wytrwałość.

Ja jestem szczupła ale przydałyby mi się ćwiczenia żeby ciało było jędrne dalej...bo już zaczyna się luznic :p
    Ale mi brak zapału

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, i wciaz za wszystkie trzymam kciuki

gabi544, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ