Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZakreconaŻona wrote:Marcjanna a czemu tak szybko duphaston bierzesz? Ja mam brać od 17 dc dopiero (czyt. koło 5dpo)
-
nick nieaktualnyDariaa wrote:1 raz tak mam i dziś mam 18 dc zakładając że to po ovulacyjne jakieś krwawienie czemu takie mocne?? Zawsze mialam delikatne plamienie
Marcjanna wrote:Dostałam dupka na 3 cykle u mnie zazwyczaj owu w okolicach 13 d.c więc 15 czy 16-sty jest juz bezpiecznie. Tak myśle. Poszłabym z miłą chęcią na usg ale gin się urlopuje, hmmm
I faza cyklu: tsh, ft3, ft4, cukieru, insulina, prolaktyna
II faza cyklu: progesteron
Macie jeszcze jakieś sugestie co powinnam dziabnąć za jednym spuszczeniem krwi? -
nick nieaktualny
-
Daria, powodzenia u gina nie wygląda to najlepiej
u mnie dziś test owu dużo ciemniejszy niż wczoraj, ale jeszcze nie pozytyw także dziś zaczynamy serduszkowanie, podejrzewam, że owu przybędzie około niedzieli ale zobaczymy... także zmienicie mnie w tabeli jak już będę znała datę owu bo testować będę ok 10-11 dpo
jeszcze wczoraj się pożarliśmy ehhh...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam, ponieważ mam tu kilka swoich koleżanek a tak na innych forach się nie udzielam więc piszę tutaj. jestem już po wizycie u gina tej pierwszej po poronieniu. Jestem mega zadowolona. Dostałam skierowanie na kariotypy na fundusz (mój musi jeszcze iść do rodzinnego dla siebie). Dzowniłam, żeby nas zapisać ale zapisy dopiero od października. Więc muszę się uzbroić w cierpliwość, ale jestem już spokojniejsza i na prawdę ta 40 minutowa wizyta u gina dała mi dużo nadziei na to, że kolejna ciąża będzie ze szczęśliwym rozwiązaniem. Co prawda zapowiedział mi, że każda ciąża będzie ciążą zagrożoną i od początku będę brała leki na podtrzymanie, ale tak się cieszę jak małe dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 10:03
ZakreconaŻona, Demsik, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem sama w szoku, że kariotypy nam się należą na nfz, bo czytałam w necie że się należą po 3 poronieniu (chyba że się coś pozmieniało) . Ogólnie byliśmy gotowi i na nie odkładać, ale skoro się należy to czemu nie skorzystać, te pieniądze lepiej wydać na jakieś dobre witaminy w ciąży później
ZakreconaŻona lubi tę wiadomość
-
Dariaa a nie miałaś jakiegoś dużego stresu? Ja miałam tak w czerwcu. Dostałam okres, w 13 dniu cyklu miałam bardzo duży stres, a gdy puścił to 14 dnia cyklu znowu dostałam okres i to bardzo mocny. Od razu poszłam do ginekologa ale wszystko ok było. Tylko niepokojące było to, jak w tak szybkim czasie endometrium mogło się odbudować po pierwszym okresie. Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok będzie. Dobrze, że idziesz do lekarza dzisiaj.
Marcjanna ja mam zawsze obawy kiedy tego dupka wziąć. Gdy staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko, to przez 4 cykle w niewłaściwym momencie brałam dupka i hamowałam owulację;/ Dopiero monitoring wykazał, że owulację mam w 19dc. A dupka brałam w 16dc.
-
Paulette, my się nie "znamy" ale kibicuję dobrze, że trafisz w dobre ręce i działacie kciukam
A u mnie tak
to 8 dc dopiero. pierwszy test o godzinie 7, drugi o 11 ciemnieje...
czyli dziś trzeba działać, pewnie jutro będzie pozytyw wczoraj było pół tego
macie doświadczenie z tymi testami owu z allegro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:49
-
Zrobilam dzisiaj test owu i testowa jest tylko ciut jasniejsza to znaczy ze jeszcze nie jest pozytywny ? Martwie sie bo moj wraca dopiero w sobote i pewnie bedzie za pozno juz kolejny cykl stracony ? ;(
-
nick nieaktualnyKarolaFasola wrote:Zrobilam dzisiaj test owu i testowa jest tylko ciut jasniejsza to znaczy ze jeszcze nie jest pozytywny ? Martwie sie bo moj wraca dopiero w sobote i pewnie bedzie za pozno juz kolejny cykl stracony ? ;(
-
Karola, jak jest ciut jaśniejsza, to pozytyw może być jeszcze dziś wieczorem, bądź jutro a owu 24-36 godzin PO pozytywie! więc spokojnie
a który to twój dc?
Chyba jedziemy na tym samym wózku... wrzuciłam zdj moich testów. przed ciążą z Emką, taki jak na drugim zdjęciu to był "najciemniejszy" test, potem zaczęły blednąć. więc ja się nie spodziewam, że ujrzę równie ciemną krechę jak kontrolna więc myślę że jeszcze troche ściemnieje dziś, może jutro -
Pianistka, 12 dc a cykle 25-28 najczesciej wlasnie 27,28. Mam nadzieje ze zdazymy na ostatki chociaz