Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa, ja uzywam pierwszy raz lh test domowe laboratorium. I chyba sa dobre bo mialam dzisiaj pozytywny
Marciaa, gdzies czytalam ze podobno tak, poniewaz plemniki potrzebuja czasu aby dojrzeć ale ile w tym prawdy to nie wiem. -
KarolaFasola wrote:Asiaa, ja uzywam pierwszy raz lh test domowe laboratorium. I chyba sa dobre bo mialam dzisiaj pozytywny
Marciaa, gdzies czytalam ze podobno tak, poniewaz plemniki potrzebuja czasu aby dojrzeć ale ile w tym prawdy to nie wiem.
No niby i tak plemniki tworzą się 72dni... -
Ale tak mysle ze pewnie potrzebuja czasami przerwy na regeneracje
-
nick nieaktualny
-
marciaa wrote:Dziewczyny czy codzienne osłabiają plemniki ?
my bylismy w centrum starania sie o dziecko jesli tak to moge nazwac i spytalismy o to bezposrecnio.
Pani doktor powiedziala ze kazdego dnia nie zaszkodzi, jesli plemniki sa w dobrym stanie.
Jesli ogolnie sa one slabe co mozna stwierzdic po spermiogramie, to zaleca sie co 2 dni.
Ogolnie rzecz biorac podobno powinno sie -wac tak czesto jak ma sie na to ochote.
3 razy dziennie to na pewno przesada, ale raz dziennie jest ok.
Mysle ze nie powinnysmy zapomniec ze tylko odprezone i szczesliwe zajdziemy w ciaze.
Jesli ciagle bedziemy stresowac sie ktory to dzien cyklu i ze to "wlasnie dzis" trzeba, za bardzo sie spinamy i wtedy nic nie wychodzi
najlepiej wrzucic na luz
ja sie w tym miesiacu wyluzowalam..
jestem przebadana - jest wszystko dobrze, wiec kiedys musi zaskoczyc
Powodzenia dla WasZakreconaŻona, marzymisie lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie.W końcu każda w tym miesiącu zachodzi w ciąże
Matko wątku proszę mnie wstępnie wpisać na 21 września Jak coś się przesunie to dam znać.ZakreconaŻona lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
asiaa1987 wrote:Dziewczyny a jakie używacie testy owulacyjne?
-
BitterSweetSymphony wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie.W końcu każda w tym miesiącu zachodzi w ciąże
Matko wątku proszę mnie wstępnie wpisać na 21 września Jak coś się przesunie to dam znać. -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
W czerwcu bodajrze napisałam, że robię sobię przerwię od ovu, bo psychicznie się wykończę i, że jeśli się uda, to wrócę...
Tak więc wracam do Was z szczęśliwą informacją, bo dokładnie minutę temu otrzymałam wynik bety hCG 98,35!!!!! Rano wysikałam pierwszy w swoim życiu pozytyw, po 14msc starań! Jestem tak szczęśliwa, że już w pracy wysiedzieć nie mogę, tak bardzo chciałabym Mężowi przekazać szczęśliwą wiadomość!!!!! W poniedziałek jeszcze powtórzę betę, ale myślę, że taki poziom pasowałby do faktu, że 2 dni temu miałam termin @.
Teraz już musi być dobrze.
Swoją drogą ciekawostka: ostatnio Tata powiedział mi, że z Mamą starali się o mnie 14msc
Buziaki dziewczyny dla Was i powodzenia wszystkim! :*:*:*VillemoVilo, ZakreconaŻona, Bobby29 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
nick nieaktualny
-
Karissa ogromne gratulacje super wiadomosc
Karissa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po wizycie u gina wszystko ok na szczescie. Wyniki cytologi za miesiac dopiero
Ale nic nie pobije miny mojego gina jak mu powiedzialam ze sie staramy o dziecko powiedzial tak " jak slysze ze ktos sie stara o diecko to mi ostatnie wlosy z glowy wypadaja, sex ma byc dla przyjemnosci a nie wyliczac wszystko co do minuty, wtedy sie uda" ale to tak latwo mowic .... -
nick nieaktualnyKarissa wrote:Cześć Dziewczyny!
W czerwcu bodajrze napisałam, że robię sobię przerwię od ovu, bo psychicznie się wykończę i, że jeśli się uda, to wrócę...
Tak więc wracam do Was z szczęśliwą informacją, bo dokładnie minutę temu otrzymałam wynik bety hCG 98,35!!!!! Rano wysikałam pierwszy w swoim życiu pozytyw, po 14msc starań! Jestem tak szczęśliwa, że już w pracy wysiedzieć nie mogę, tak bardzo chciałabym Mężowi przekazać szczęśliwą wiadomość!!!!! W poniedziałek jeszcze powtórzę betę, ale myślę, że taki poziom pasowałby do faktu, że 2 dni temu miałam termin @.
Teraz już musi być dobrze.
Swoją drogą ciekawostka: ostatnio Tata powiedział mi, że z Mamą starali się o mnie 14msc
Buziaki dziewczyny dla Was i powodzenia wszystkim! :*:*:*
Karissa lubi tę wiadomość