Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa, ja uzywam pierwszy raz lh test domowe laboratorium. I chyba sa dobre bo mialam dzisiaj pozytywny
Marciaa, gdzies czytalam ze podobno tak, poniewaz plemniki potrzebuja czasu aby dojrzećale ile w tym prawdy to nie wiem.
-
KarolaFasola wrote:Asiaa, ja uzywam pierwszy raz lh test domowe laboratorium. I chyba sa dobre bo mialam dzisiaj pozytywny
Marciaa, gdzies czytalam ze podobno tak, poniewaz plemniki potrzebuja czasu aby dojrzećale ile w tym prawdy to nie wiem.
No niby i tak plemniki tworzą się 72dni... -
Ale tak mysle ze pewnie potrzebuja czasami przerwy na regeneracje
-
nick nieaktualny
-
marciaa wrote:Dziewczyny czy codzienne
osłabiają plemniki ?
my bylismy w centrum starania sie o dziecko jesli tak to moge nazwac i spytalismy o to bezposrecnio.
Pani doktor powiedziala ze kazdego dnia nie zaszkodzi, jesli plemniki sa w dobrym stanie.
Jesli ogolnie sa one slabe co mozna stwierzdic po spermiogramie, to zaleca sie co 2 dni.
Ogolnie rzecz biorac podobno powinno sie-wac tak czesto jak ma sie na to ochote.
3 razy dziennie to na pewno przesada, ale raz dziennie jest ok.
Mysle ze nie powinnysmy zapomniec ze tylko odprezone i szczesliwe zajdziemy w ciaze.
Jesli ciagle bedziemy stresowac sie ktory to dzien cyklu i ze to "wlasnie dzis" trzeba, za bardzo sie spinamy i wtedy nic nie wychodzi
najlepiej wrzucic na luz
ja sie w tym miesiacu wyluzowalam..
jestem przebadana - jest wszystko dobrze, wiec kiedys musi zaskoczyc
Powodzenia dla WasZakreconaŻona, marzymisie lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie.W końcu każda w tym miesiącu zachodzi w ciąże
Matko wątku proszę mnie wstępnie wpisać na 21 wrześniaJak coś się przesunie to dam znać.
ZakreconaŻona lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
asiaa1987 wrote:Dziewczyny a jakie używacie testy owulacyjne?
-
BitterSweetSymphony wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie.W końcu każda w tym miesiącu zachodzi w ciąże
Matko wątku proszę mnie wstępnie wpisać na 21 wrześniaJak coś się przesunie to dam znać.
nie było bo ciągle lekko krwawię
Ale już dzisiaj koniec więc wieczorem nie odpuszczę mężnemu
Zaczynamy starania w ostatnim cyklu
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
W czerwcu bodajrze napisałam, że robię sobię przerwię od ovu, bo psychicznie się wykończę i, że jeśli się uda, to wrócę...
Tak więc wracam do Was z szczęśliwą informacją, bo dokładnie minutę temu otrzymałam wynik bety hCG 98,35!!!!!Rano wysikałam pierwszy w swoim życiu pozytyw, po 14msc starań!
Jestem tak szczęśliwa, że już w pracy wysiedzieć nie mogę, tak bardzo chciałabym Mężowi przekazać szczęśliwą wiadomość!!!!!
W poniedziałek jeszcze powtórzę betę, ale myślę, że taki poziom pasowałby do faktu, że 2 dni temu miałam termin @.
Teraz już musi być dobrze.
Swoją drogą ciekawostka: ostatnio Tata powiedział mi, że z Mamą starali się o mnie 14msc
Buziaki dziewczyny dla Was i powodzenia wszystkim! :*:*:*VillemoVilo, ZakreconaŻona, Bobby29 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
nick nieaktualny
-
Karissa ogromne gratulacje super wiadomosc
Karissa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po wizycie u gina wszystko ok na szczescie. Wyniki cytologi za miesiac dopiero
Ale nic nie pobije miny mojego gina jak mu powiedzialam ze sie staramy o dziecko powiedzial tak " jak slysze ze ktos sie stara o diecko to mi ostatnie wlosy z glowy wypadaja, sex ma byc dla przyjemnosci a nie wyliczac wszystko co do minuty, wtedy sie uda" ale to tak latwo mowic .... -
nick nieaktualnyKarissa wrote:Cześć Dziewczyny!
W czerwcu bodajrze napisałam, że robię sobię przerwię od ovu, bo psychicznie się wykończę i, że jeśli się uda, to wrócę...
Tak więc wracam do Was z szczęśliwą informacją, bo dokładnie minutę temu otrzymałam wynik bety hCG 98,35!!!!!Rano wysikałam pierwszy w swoim życiu pozytyw, po 14msc starań!
Jestem tak szczęśliwa, że już w pracy wysiedzieć nie mogę, tak bardzo chciałabym Mężowi przekazać szczęśliwą wiadomość!!!!!
W poniedziałek jeszcze powtórzę betę, ale myślę, że taki poziom pasowałby do faktu, że 2 dni temu miałam termin @.
Teraz już musi być dobrze.
Swoją drogą ciekawostka: ostatnio Tata powiedział mi, że z Mamą starali się o mnie 14msc
Buziaki dziewczyny dla Was i powodzenia wszystkim! :*:*:*
Karissa lubi tę wiadomość