POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lady_pink wrote:Ja robiłam estradiol w Luxmedzie i takiego wysokiego poziomu normy nie widziałam. Ja po potwierdzonej owu miałam 261 i gin powiedziała, że to świetny wynik. A w 3dc miałam jakiś malutki poziom estradiolu. Może w lab gdzie Ty robiłaś mają jakieś całkiem inne normy więc nic nie jest przesądzone
Robiłam badanie w diagnostyce. Na razie wynik sprawdziłam tylko internetowo, może jak popołudniu odbiorę wyniki z labo to będą podane normy na wydruku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybar wrote:Super dziewczyny, nareszcie jakiś wysyp powstańców Serdeczne gratulacje Maczku. Elza trzymam kciuki za betę. Pepsunieczka za Twoją piątkową wizytę również kciuki. Teraz po cichutku wam gratuluję, ale wierzę w to, że po wynikach będę mogła wykrzyczeć wielkie gratulacje
Za radą Morwy zrobiłam sobie badanie estradiolu i prolaktyny. Prolaktyna wyszła w normie. Natomiast wynik z badania estradiolu to 565,8 pg/ml, nie mam podanej niestety normy do estradiolu. Badanie było robione w 5 dc, więc sugerując się normami wyszukanymi w internecie, jest on bardzo wysoki. Jak myślicie?
U mnie w 4dc bylo 422, a przy normach miałam: Kobiety fazy: folikularna 98-571,
owulacyjna 176-1153, wiuec chyba wszystko ok. -
bar wrote:Robiłam badanie w diagnostyce. Na razie wynik sprawdziłam tylko internetowo, może jak popołudniu odbiorę wyniki z labo to będą podane normy na wydruku.
Faza pęcherzykowa 12,5-166 pg/ml
owulacyjna 85,8-498
lutealna 43,8-211
menopauza 5-54,7
ciąża 1 trymestr 215-4300.
Ja w 3dc miałam 24.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:53
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja mam normy diagnostyki:
Faza pęcherzykowa 12,5-166
owulacyjna 85,8-498
lutealna 43,8-211
menopauza 5-54,7
ciąża 1 trymestr 215-4300.
Ja w 3dc miałam 24.
To jak moja diagnostyka ma takie same normy to raczej nie jest dobrze. Zobaczę popołudniu jak odbiorę wyniki. Dzięki dziewczyny za wszelkie informacje -
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny, jeszcze nie wszystko nadrobiłam, ale widzę, że się tu nieźle działo podczas mojej nieobecności wieści wspaniałe, straszne i śmieszne !aaaaastaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Cytrynka_ wrote:Dziewczyny tylko jeszcze z tymi normami patrzcie na jednostki. Bo moga byc rozne.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:Marta bedziesz bra. Dupka i lutke razem?
z powodu plamień miałam pierwotnie przepisanego dupka, który okazał się dość szybko zbyt słaby ( po 2-3 mies). W tym, miesiącu z uwagi na to, że plamienia się nie pojawiły tuż po owulacji, zdecydowałam się przyjąć duphaston, aby móc zrobić badanie progesteronu, bo od paru miesięcy leciałam na luteinie, która to uniemożliwia. Niestety plamienia się pojawiły dość mocne, zatem muszę wrócić do luiteiny.
Nie konsultowałam tego w tym miesiącu z lekarzem, ale biorę progesteron od blisko roku, i od blisko roku nie mogłam zrobić badań poziomu progesteronu, dopiero dziś, od wczoraj plamienia sa coraz silniejsze, dupek mi nie wystarczy.