Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
Odpowiedz

POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Marta 83, na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa-endokrynologa albo endokrynologa, który zna się na hormonach płciowych...

hej
    byłam ostatnio u endokrynologa-ginekologa... (facet pracuje w invikcie, byłam na wizycie prywatnej)
    moje tsh ok 2,5 ( w lipcu 1,2) nie zrobiło na nim wrażenia, ale mój Rafał zaraz idzie na badanie nasienia, jak będziemy mieć wyniki, to pójdę do lekarza z polecenia, jestem załamanan tym cyklem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za zainteresowanie, jestem naprawdę załamana tym wszystkim :(

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje Tsh jest trochę za wysokie. Jak pozostałe ft3 i ft4? Przy tak niskim progesteronie możesz nie mieć ovu. Mialas monitoring?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kilkukrotnie od czerwca do sierpnia, wszytsko było ok, ale tsh też było wówczas ok

• Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    hej
    byłam ostatnio u endokrynologa-ginekologa... (facet pracuje w invikcie, byłam na wizycie prywatnej)
    moje tsh ok 2,5 ( w lipcu 1,2) nie zrobiło na nim wrażenia, ale mój Rafał zaraz idzie na badanie nasienia, jak będziemy mieć wyniki, to pójdę do lekarza z polecenia, jestem załamanan tym cyklem :(

hmm, a miałaś dokładne badania hormonalne?

przyszłam do endokrynologa z badaniami TSH, Ft3, Ft4, antyTPO, antyTG, prolaktyną, progesteronem, androstendionem, DHEAs, wolnym testosteronem, LH, FSH, estradiolem. Większość hormonów płciowych była badana w ostatnim cyklu, tarczycowe z ostatnich dwóch miesięcy. Moje podstawowe wyniki były niezłe, internista i ginekolog początkowo uważali, że jest ok. Przy szczegółowych badaniach wyszło, że mam Hashimoto (sama zrobiłam badania na przeciwciała, bo na podstawie TSH nie było wskazań, usg tarczycy potwierdziło stan zapalny), a teraz z moim nowym cudownym lekarzem endokrynologiem :D szukamy przyczyny podwyższonych androgenów i chcemy sprawdzić jakość owulacji.

Moje ostatnie TSH 2,2, wysycenie FT4 ok 50%, niskie wysycenie Ft3 (chyba ok 9%, ale w normie :P).
    Nie mówię, że u Ciebie jest problem z tarczycą, ale jeśli widzisz, że Twoje problemy są bagatelizowane, to badaj się i szukaj lekarza, który Ci pomoże znaleźć powód niskiego progesteronu.

Ja też czułam, że coś jest nie tak, mimo wyników "w normie" ;) A powodów może być dużo, więc trudno gdybać bez dokładniejszych informacji.
    powodzenia i zdrowia życzę :D

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, nie smęce juz.
    Czy ktoś poleci Wasyla Pasławskiego we Wrocławiu, czy może kogoś innego? Wasyla mi koleżanka poleciła, muszę wziąć się w garśc i zacząć działać, a nie chodzić po konowałach, którzy wróżą z oczu

• Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam b dobrego endokrynologa z Wro, polecony przez przyjaciółkę, której pomógł zajść w ciążę. jak chcesz, napisz do mnie na priv ;)

Marta.83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    h
    Nie mówię, że u Ciebie jest problem z tarczycą, ale jeśli widzisz, że Twoje problemy są bagatelizowane, to badaj się i szukaj lekarza, który Ci pomoże znaleźć powód niskiego progesteronu.

Ja też czułam, że coś jest nie tak, mimo wyników "w normie" ;) A powodów może być dużo, więc trudno gdybać bez dokładniejszych informacji.
    powodzenia i zdrowia życzę :D

słowo klucz - powód niskiego progesteronu, każdego po kolei o to pytam - i co słyszę?
    - "co parę lat kobiecie zmieniają sie hormony, i kiedyś się samo naprawi" facet, do którego do tej pory miałam największe zaufanie :(

bo ja tej luteiny mam naprawde dość, chętnie się wyleczę

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper jak jest dobry to rzucaj naziskiem tutaj. Moze ktos kiedys jeszcze skorzysta

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys? Samo? A potem wyjdzie ze na dziecko na pozno. Ehh...

• Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, proszę mnie nie zbanować za reklamę :P realizuję prośbę Cytrynki :P
    w linku nazwiska nie ma ;) gość udziela też e-konsultacji (to dla tych spoza Wro)

http://e-endokrynolog.pl/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kochana :) <3

Vesper lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Kiedys? Samo? A potem wyjdzie ze na dziecko na pozno. Ehh...
    dokładnie
    ja mam 32 lata
    urodzę najwcześniej w wieku 33...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    ok, proszę mnie nie zbanować za reklamę :P realizuję prośbę Cytrynki :P
    w linku nazwiska nie ma ;) gość udziela też e-konsultacji (to dla tych spoza Wro)

http://e-endokrynolog.pl/
    to ten magik, do którego też Ty trafiłaś? :)

preg.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    to ten magik, do którego też Ty trafiłaś? :)

Akurat nie, wcześniej udało mi się dostać do lekarki z Krakowa. Jakby ktoś szukał specjalisty z tej części kraju, to dam namiar na priv. :D

Ale wybierałam się do tego lekarza. W międzyczasie jednak zadział dobry krakowski duszek i znalazł mi wizytę w miejscu zamieszkania, więc nigdzie nie musiałam jeździć :P

a ten lekarz pomógł mojej przyjaciółce, która poroniła, a potem przez rok starała się o dziecko. Zaszła w pierwszym cyklu po przepisaniu leków, które on jej zalecił :P

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w stolycy kogoś nie masz do polecenia? ;)

Bratek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, jeszcze nie, ale dostanę namiar, to się podzielę :D

marta.83 - progesteron jest powiązany z innymi hormonami w organizmie, dlatego pytałam, czy badałaś się dokładnie ;) nie zdziw się, jak dostaniesz pakiet badań do zrobienia na pierwszej wizycie u jakiegokolwiek endo :P niektóre z badań robi się w określonym dniu cyklu, pamiętaj o tym, jakby co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badałam tylko prolaktynę ostatnio (ok 13,5) i chyba to tyle...
    no i to tsh 2,32

• Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    badałam tylko prolaktynę ostatnio (ok 13,5) i chyba to tyle...
    no i to tsh 2,32
    przy jakich normach miałaś taki wynik prl?
    a TSH badałaś samo, czy z FT3 i FT4?

pisałam już o moich wynikach wyżej. po odebraniu ich wkjeiłam je do wątku tarczycowego. Zwei jako pierwsza zasugerowała, że mam małą niedoczynność (mało FT3), więc badałam się dalej i tak "dochrapałam się" się Hashi ;)

TSH to hormon przysadki, a o tarczycy informuje FT3 i FT4. to ich poziom jest najważniejszy, bo w ciąży z hormonów tarczycy korzysta dziecko. Cała trójca tarczycowa od stycznia 2015 jest refundowana, poproś swoją internistkę o wypisanie skierowania :P

• Vesper Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, poproszę o wpisanie mnie na 29 listopada ;)

kattalinna, Marta.83 lubią tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ