X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zdarzyło w dwóch cyklach plamienie. Zaczęło się właśnie takim karmelowym, ale szybko przeszło w ciemnobrunatne.

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam plamień, jak już coś u siebie widzę to godzina - trzy i jest okres. Niby w niedziele się jakoś nie mógł rozkręcić ale była krew taka czerwona, potem coraz mocniej i potem normalnie okres. Choć na początku była ze śluzem. Choć w sumie dzień wcześniej miałam taki jakby szarawy śluz. Ale to właśnie nie było jak z krwią, nie jak plamienie ale jak bardziej upław... hmm... Dziwny ten cykl miałam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:37

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Ja tak jak Seli . Wyjatkiem byl ten okres, praktycznie wcale się nie rozkręcił. Ale w dniu spodziewanej miesiączki możesz plamic.

ja nawet nie uznaje w sumie tego za plamienie bo to jest tak, że zaczynam i zaraz się rozkręca :P zawsze jeszcze tego samego dnia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie a u mnie dzisiaj rano pojawiła sie taka plamka większa plamienia w kolerze karmelowym i jak na razie cisza. Ale u mnie to nie pierwszy raz często tak mam na trzy dni przed okresem. Lekarz twierdzi że taka moją natura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 09:32

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorze

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    No własnie a u mnie dzisiaj rano pojawiła sie taka plamka większa plamienia w kolerze karmelowym i jak na razie cisza. Ale u mnie to nie pierwszy raz często tak mam na trzy dni przed okresem. Lekarz twierdzi że taka moją natura.

Ja miałam takie plamienia przez około 2-3 dni przed @ jakies 3 lata temu i właściwie samo przeszło... teraz raczej mi się to nie zdarza a nawet jeśli to takie plamienie mam tylko tak na 3-4 godziny zanim @ się rozkręci ;)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym plamieniem to tez roznie. Jedni mowia, ze to powod braku ciazy, inni nic... inni od razu daja leki ;p nie wiadomo kogo sie sluchac.

dZhdp1.png

• Karolajnaa8 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Można dołączyć? Też bym chciała z kimś pogadać a widzę że jedziemy na tym samym wózku. Oby nie za dlugo. ;) Zacznę od początku mam 28 lat i staramy się z mężem już 3 lata. Do tej pory bez ciśnienia bo bylo nam wygodnie ale teraz już walczymy konkretnie ;) czytałam o Was ile wasze staranka trwają to chyba moj najdłużej... Eh. Czy macie manie testowania czy raczej na luzie? Ktoś w najbliższym czasie? I co o mnie więcej... Biorę bromergon na zbicie prolaktyny powtórnie... Od tego miesiąca,inofem i pregnaplus. Polecam Wam wysłać partnerów badanie nasienia. Och jak mój książę się wzbraniał... 2 lata. Tydzień temu był i korona mu głowy nie spadla ;) byli Wasi na badaniu?

Karolajna

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Karolajnaa8 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomimo wysokiej prolaktyny owulacja jest. Jaka u Ciebie przyczyna braku owulacja? Pierwszy cykl na clo?

Karolajna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnaa8 wrote:
    Cześć dziewczyny. Można dołączyć? Też bym chciała z kimś pogadać a widzę że jedziemy na tym samym wózku. Oby nie za dlugo. ;) Zacznę od początku mam 28 lat i staramy się z mężem już 3 lata. Do tej pory bez ciśnienia bo bylo nam wygodnie ale teraz już walczymy konkretnie ;) czytałam o Was ile wasze staranka trwają to chyba moj najdłużej... Eh. Czy macie manie testowania czy raczej na luzie? Ktoś w najbliższym czasie? I co o mnie więcej... Biorę bromergon na zbicie prolaktyny powtórnie... Od tego miesiąca,inofem i pregnaplus. Polecam Wam wysłać partnerów badanie nasienia. Och jak mój książę się wzbraniał... 2 lata. Tydzień temu był i korona mu głowy nie spadla ;) byli Wasi na badaniu?

Mój w 4 cyklu poszedł :) Wrócił nawet dumny bo wyniki miał super :) W końcu to decyzja i "problem" obojga ;p

dZhdp1.png

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Karolajnaa8 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mojego z wynikami tak sobie. Jutro mam monitoring i dr oceni co dalej. Na razie faszeruje go witaminami i zdrowym jedzeniem. ;) Seli jak długo się starasz?

Karolajna
  • Karolajnaa8 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Trzeci cykl na clo. Pierwszy nie monitorowany, testy owu dodatnie. 2gi monitorowany testy dodanie, ale stężenie progesterolu 0.5 co wyklucza owu. Teraz działamy z podwójna dawka.
    W piątek się dowiem co i jak. Jakie prognozy jaki plan działania. Lekarz nie chciał innych badań narazie, tylko monitoring. A czemu nie mam owu to nie wiem. Może hormony albo rozwalona jestem po antykoncepcji. Zobaczymy.

To trzymam kciuki. ;) Luteiny nie bierzesz?

Karolajna
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam podobnie do Karolajny ze pomimo wysokiej prolaktyny jest owulacja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnaa8 wrote:
    No właśnie u mojego z wynikami tak sobie. Jutro mam monitoring i dr oceni co dalej. Na razie faszeruje go witaminami i zdrowym jedzeniem. ;) Seli jak długo się starasz?

Były 4 cykle, w tym w sumie jeden nie ważny bo krwawienie było jeszcze po anty i bezowulacyjny... Teraz zaczęłam 5 cykl ale już bez starań bo zaczynam leczenie ;) Będę brać distreptazę od dziś i pewnie tak do maja jesteśmy zawieszeni :)

dZhdp1.png

• Karolajnaa8 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Były 4 cykle, w tym w sumie jeden nie ważny bo krwawienie było jeszcze po anty i bezowulacyjny... Teraz zaczęłam 5 cykl ale już bez starań bo zaczynam leczenie ;) Będę brać distreptazę od dziś i pewnie tak do maja jesteśmy zawieszeni :)

To nie możnavprzy tym Sue starać? Ja już wychodzę z założenia że nie ma co tracić czasu. ;)

Karolajna
  • Karolajnaa8 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    To mam podobnie do Karolajny ze pomimo wysokiej prolaktyny jest owulacja.

A pomimo to nie wychodzi... Ciekawe co jest powodem. Jutro sprawdzę monitoring bo dawno nie robiłam a jestem w pierwszym cyklu z bromkiem.

Karolajna
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ