#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolajnaa8 wrote:To nie możnavprzy tym Sue starać? Ja już wychodzę z założenia że nie ma co tracić czasu.
Nie można, ma działanie silnie poronne Za miesiąc kończę 26, a jak leczenie jest potrzebne to tutaj kwestia czasu zanika ;P -
Multiwitamina wrote:Jak mnie dziś lewy jajnik pobolewa (7dc) to oznaka że pracuje? Czy mam się martwić. Ostatnio na usg był w porządku, no i nie boli mnie aż tak mocno i nie ciągle.
PracujeMultiwitamina lubi tę wiadomość
-
Cześć Karolajnaa u mnie właśnie minął 12 miesiąc starań ja powiem ci tak ja poznałam swojego partnera w wieku 17 lat tak współżyliśmy tylko rok z zabezpieczeniem a później bez ale wiesz co dopiero zaszłam w ciążę jak miałam 20 lat czyli 3 lata. A wtedy ja nawet nie myślałam o tym żeby być mama gdzie tam mi w głowie była rodzina no ale tak to jest jak się jest młodym i nie odpowiedzialnym. Ale na tą chwilę nie żałuje mam piękną 8 letnią córkę i wspaniałego męża z którym jestem już tyle lat w sumie 11 . Ale chodzi bardziej mi o to że w sumie trwało to trzy lata tak na dobra sprawę a teraz kiedy się staramy mija już 12 miesięcy i wiesz co martwię się że u mnie wcale nie będzie tak łatwo.
Teraz 9 lutego idę na pierwszy monitoring i zobaczymy co z tego będzie. Myślałam że w tym cyklu się udało trochę na to wskazywało no ale niestety nowy cykl nowe nadzieje. -
a ja mam chyba jakieś... Zapalenie czy coś, jutro pójdę do rodzinnego i zrobię crp. Bo okres miałam krótki, jeden dzień tylko obfity... A do tego temperatura spadła mi tylko na jeden dzień może na dwa - nie mierzyłam dokładnie. A dziś 36.93 hmm....
-
Jus@tyna wrote:Cześć Karolajnaa u mnie właśnie minął 12 miesiąc starań ja powiem ci tak ja poznałam swojego partnera w wieku 17 lat tak współżyliśmy tylko rok z zabezpieczeniem a później bez ale wiesz co dopiero zaszłam w ciążę jak miałam 20 lat czyli 3 lata. A wtedy ja nawet nie myślałam o tym żeby być mama gdzie tam mi w głowie była rodzina no ale tak to jest jak się jest młodym i nie odpowiedzialnym. Ale na tą chwilę nie żałuje mam piękną 8 letnią córkę i wspaniałego męża z którym jestem już tyle lat w sumie 11 . Ale chodzi bardziej mi o to że w sumie trwało to trzy lata tak na dobra sprawę a teraz kiedy się staramy mija już 12 miesięcy i wiesz co martwię się że u mnie wcale nie będzie tak łatwo.
Teraz 9 lutego idę na pierwszy monitoring i zobaczymy co z tego będzie. Myślałam że w tym cyklu się udało trochę na to wskazywało no ale niestety nowy cykl nowe nadzieje.
A twój mąż się badał? Robiłaś TSH i prolaktynę?Karolajna -
Karolajnaa8 wrote:A pomimo to nie wychodzi... Ciekawe co jest powodem. Jutro sprawdzę monitoring bo dawno nie robiłam a jestem w pierwszym cyklu z bromkiem.
Tez mnie to ciekawi. Dawno tez nie bylam u ginki. W nowym cyklu sprawdzę owulke i powtórzę badania. Powiem tez mojemu żeby poszedł na badania. My staramy się od tego miesiąca. Z byłym dłużej się staralam. -
Karolajnaa8 wrote:A twój mąż się badał? Robiłaś TSH i prolaktynę?
No pewnie jestem świeżo po badaniach mój mąż też się badał i jest wszystko w porządku teraz w styczniu robiłam wszystkie badania i wszystkie są super.
A i tak się nie udaje teraz będę miała monitoring i zobaczymy co z niego wyniknie. -
ja 29 lat skończę w tym roku... a miałam taki fajny plan, żeby zostać mamą przed 30tką i niestety nie uda się
ja do gina idę jutro, ciekawe jakie badania zleci (czy coś w ogóle zleci) i co powie... czy tylko ja tak strasznie nie lubię tych wizyt?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:ja 29 lat skończę w tym roku... a miałam taki fajny plan, żeby zostać mamą przed 30tką i niestety nie uda się
ja do gina idę jutro, ciekawe jakie badania zleci (czy coś w ogóle zleci) i co powie... czy tylko ja tak strasznie nie lubię tych wizyt?
Nie poddawaj się. Jeszcze masz szansę. Ważne by wiedzieć co jest nie tak.Karolajna -
czekamynadzidzie wrote:ja 29 lat skończę w tym roku... a miałam taki fajny plan, żeby zostać mamą przed 30tką i niestety nie uda się
ja do gina idę jutro, ciekawe jakie badania zleci (czy coś w ogóle zleci) i co powie... czy tylko ja tak strasznie nie lubię tych wizyt?
Ja tak samo we wrześniu kończę 29lat i też bardzo chciałam przed trzydziestką zostać jeszcze mamą no ale chyba jednak niż z tego.