#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Seli wrote:To dziwne bo podobno jak nie pęka niby to nie ma ale nie znam się tak. Co lekarz to inna opinia.
Natala, Torbielka może się wchłonąć sama, zdarza się, że są takie cykle.
No właśnie ja o to się nie dopytałam bo zaczęliśmy od tego płynu i gin stwierdził ze pewnie owulacja była a później wyszło ze pęcherzyk taki wielki i już mi ten płyn z głowy wyleciał... dopytam jak pójdę z wynikami badań z poniedziałku. Tak czy siak dzieki za odpowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:00
-
Multiwitamina wrote:Cześć Dziewczyny. U mnie spokojnie i jestem dobrej myśli że ten miesiąc przynajmniej bd mieć owu. Jajnik lewy dawał znaki, może mu się ta dawka clo podoba.
Natalia też mam czasem dość. Ale nie ma się co załamywać! Trzeba iść do przodu, do celu.
Zrób progesterol jak dziewczyny pisały bd wiedziała.
Justyna a Ty miałaś kiedyś drożność zrobioną?
A do kiedy trzeba zrobić ten progesteron żeby wykryć czy była owulacja? Bo ja idę w poniedziałek na hormony i progesteron tez mam zbadać ale nie wiem czy to nie będzie za pozno na potwierdzenie ewentualnej owulacji?
Trzymam kciuki za Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:54
-
Hej, dziewczyny jak Wy wszystkie, chciałabym być już mama małego Szkraba.. jestem na początku drogi, staramy się drugi cykl. Wszędzie czytam, trzeba wyluzować , nie myśleć, a wtedy się uda.. to takie gadanie.. ja tak nie potrafię.. myślę, że doskonale mnie rozumiecie nie potrafię nie myśleć, nie zastanawiać się jak by to było...wszystko analizuję..nie potrafię wrzucić na luz..
. -
Naszaa wrote:Hej, dziewczyny jak Wy wszystkie, chciałabym być już mama małego Szkraba.. jestem na początku drogi, staramy się drugi cykl. Wszędzie czytam, trzeba wyluzować , nie myśleć, a wtedy się uda.. to takie gadanie.. ja tak nie potrafię.. myślę, że doskonale mnie rozumiecie nie potrafię nie myśleć, nie zastanawiać się jak by to było...wszystko analizuję..nie potrafię wrzucić na luz..
Naszaaa każda by chciała ale się nie da. Pół dnia przesiaduje w necie i czytam... Powodzenia.Karolajna -
Naszaa wrote:Hej, dziewczyny jak Wy wszystkie, chciałabym być już mama małego Szkraba.. jestem na początku drogi, staramy się drugi cykl. Wszędzie czytam, trzeba wyluzować , nie myśleć, a wtedy się uda.. to takie gadanie.. ja tak nie potrafię.. myślę, że doskonale mnie rozumiecie nie potrafię nie myśleć, nie zastanawiać się jak by to było...wszystko analizuję..nie potrafię wrzucić na luz..
Chyba pierwsze miesiące najgorsze bo się człowiek nakręca, dopiero sprawdza i w ogóle Każdy objaw wydaje się "tym" -
Dziewczyny... byłam u ginekologa... i jak zawsze było wszystko super pięknie tak się okazuje, że... pęcherzyk nie pękł (dziwnie niski skok temp miałam w tym miesiącu, ale ciekawe czy zawsze nie pęka?) i że oprócz niego jest ciałko krwotoczne, którego być już nie powinno i prawdopodobnie dlatego nie mogę zajść w ciążę. Czy któraś z Was może miała tak?? Kurde nie wiem co robić mam przyjść po miesiączce na wymaz i zrobimy jeszcze raz usg odniosłam wrażenie, że nie wyglada to dobrze
PS. wygląda na to, że ten cykl i tak byłby zmarnowany, bo pęcherzyk nie pękł to przynajmniej tyle, bo musieliśmy zrobić małą przerwę w staraniachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:54
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Karolajnaa8 wrote:Naszaaa każda by chciała ale się nie da. Pół dnia przesiaduje w necie i czytam... Powodzenia..
-
Naszaa wrote:Hej, dziewczyny jak Wy wszystkie, chciałabym być już mama małego Szkraba.. jestem na początku drogi, staramy się drugi cykl. Wszędzie czytam, trzeba wyluzować , nie myśleć, a wtedy się uda.. to takie gadanie.. ja tak nie potrafię.. myślę, że doskonale mnie rozumiecie nie potrafię nie myśleć, nie zastanawiać się jak by to było...wszystko analizuję..nie potrafię wrzucić na luz..Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Seli wrote:Chyba pierwsze miesiące najgorsze bo się człowiek nakręca, dopiero sprawdza i w ogóle Każdy objaw wydaje się "tym"
oj, tak..pierwsze miesiące to takie nakręcanie się...przecież "już musi się udać".. innego scenariusza nie bierze się pod uwagę oby szybko się udało bo mąż ze mną zwariuje. -
Czekamynadzidzie - zdarzają się cykle bezowulacyjne. Jak zauważyłaś tylko w tym cyklu niski skok to pewnie jednorazowa akcja
-
Seli wrote:Czekamynadzidzie - zdarzają się cykle bezowulacyjne. Jak zauważyłaś tylko w tym cyklu niski skok to pewnie jednorazowa akcja
i to już niezależnie od tego czy była owu czy nie, jego być nie powinnoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:11
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Naszaa mi po roku starań przeszło obyś nie musiała tyle czekać ja wychodzę z założenia że pomimo wszystko warto jak najszybciej wybrać się do lekarza i nie tracić czasu bo ja straciłam 3 lata i teraz wzięłam się do kupy i za konkretną robotę aczkolwiek wiąże się to z tym że ciągle myślę o tym i liczę, wyliczam, obserwuje i się stresuję... My staraczki i te nasze bolączkiKarolajna