Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie [email protected]#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie [email protected]#

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 3 marca 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Mi przy wyniku tsh 3,08 kazala brac jodid200 ale sprawdzić ponownie dopiero po 3 miesiacach. Mysle ze 2 tygodnie to za szybko na powtorzenie badania, ale moze sie myle.
    tez myślę, że jod mało by pomógł. Raz, że za krótko go brałam (brałam ok tydzień), dwa, że któraś pisała, że badanie hormonow to stan sprzed kilku miesięcy (ok 2, 3). Może to tsh mi skacze po prostu? No też doszłam do wniosku, że pójdę, niech fachowiec to oceni. Tragedia z tymi hormonami. Jeszcze na twarzy mnie obsypało, nie wiem czy od tego jodu czy od czego. Musiałam odstawić jod :/ będę więcej solić najwyżej - na to samo wyjdzie :D

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Beatrix_ Autorytet
    Postów: 974 677

    Wysłany: 3 marca 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam w styczniu a od lutego zaczelam brac jodid. Wybralam 25 tabletek i planuje jeszcze 25 (polowa opakowania) i pojde sprawdzic czy spadlo czy wzroslo bo moja gin kazala spr dopiero po 100 tabletkach, ale uznalam ze to za dlugo i jak wztosnie to pojde do innego lekarza.

    6dbd72f665.png
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 3 marca 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    dosalanie potraw jest kiepskim pomysłem ;) jedź nad morze :P
    świetna rada, szkoda, że nierealna ;)

    Adry lubi tę wiadomość

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • KattQ Ekspertka
    Postów: 212 124

    Wysłany: 3 marca 2018, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Kattq a Ty jestes pewna kiedy miałaś owulację? Generalnie to funkcjonuje tak, że nie okres się spóźnia, a przesuwa się owulacja, z związku z tym również wystąpienie okresu. Jeśli takie dłuższe cykle zdarzały się wcześniej to może coś zakłóca ich naturalną długość np podróż, stres, choroba. Prawidłowe wyznaczenie owulacji /lub stwierdzenie jej braku jest podstawą do wyliczenia kiedy okres wystąpi. Generalnie faza lutealna ma 14 dni (ale u każdej kobiety może mieć od 10-16 dni, z tym że jesli ma 16 dni, to powinno tak być co cykl a nie raz 10 dni a raz 16).

    Dziewczyny wyznaczajcie sobie dzień owulacji, wystarczy choćby poranny pomiar temperatury przez kilka dni w srodku cyklu i wtedy nie ma ani zaskoczenia, ani niespodzianek, bo wiecie kiedy spodziewać się miesiączki, a tak to wielka niewiadoma i nerwy.
    Sprawdzałam testem owu, ale może się mylił. Bywało u mnie różnie, ale po cyclodydonie miałam uregulowane cykle. Ciężko powiedzieć.. Fakt, przestałam go brać w grudniu, więc może dlatego w każdym razie już na pewno nie będę go brać, bo dopadł mnie najgorszy skutek uboczny - wzrost masy ciała:/ moja gin mówiła, że fakt jest skuteczny, ale na wszystkich konferencjach medycznych mówią, że ciężko w lekach tego typu wyeliminować ten skutek uboczny.

    W końcu się udało 🥰🤰🏼
    Ponad 3 lata starań
    cykle bezowulacyjne insulinoodporność

    w5wqio4pp41mn9qy.png

    15aecb5af8.png
  • KattQ Ekspertka
    Postów: 212 124

    Wysłany: 3 marca 2018, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry tak jak mówisz, muszę wznowić współpracę z termometrem :)

    Adry lubi tę wiadomość

    W końcu się udało 🥰🤰🏼
    Ponad 3 lata starań
    cykle bezowulacyjne insulinoodporność

    w5wqio4pp41mn9qy.png

    15aecb5af8.png
  • Agusia_871 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 4 marca 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od ponad półtorej roku staramy sie o dzidziusia niestety ciagle niepowodzenia. Moj endo kazał mi zrobic badania tsh, anty tpo, fsh, prolaktyne estradiol testosteron w trzecim dc i fsh i estradiol w 14 dc i progesteron w 21 dc.Dodam ze cykle mam 28 dniowe i raczej regularne.

    W 3 dc mialam
    fsh - 7,31 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Prolaktyne - 20,8 nh/ml ( norma 2,8-29,3)
    Tsh -1,87 mU/L ( 0,55- 4,78)
    Anty tpo 61,8U/ml ( <60)
    Estradiol 47,8 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)
    Testosteron -0,44ng/ml (0,06-0,82)

    W 14 dc badałam tylko
    Fsh- 9,97 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Estradiol - 77,7 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)

    Progesteron dopiero pojde badac za 5 dni bo w 21 dc. Dodam jeszcze ze w 13 dc miałam silne bole podbrzusza jajnikow nie wiem czy owulacja nie była w tym dniu a nie jak przewidywal lekarz ok 14-15 dc. Bardzo prosze moze ktoś miał podobne wyniki i coś mi doradzi bo zaczynam sie poważnie martwic :( a wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg. Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) pisze tutaj bo moze któraś z dziewczyn miała podobne wyniki i coś mi doradzi. DZIĘKUJE :)

    Adry lubi tę wiadomość

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6561 3772

    Wysłany: 4 marca 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:51

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Agusia_871 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 4 marca 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam 30 lat :) nie moj partner jeszcze sie nie badał właśnie nad tym pracujemy :) robiłam testy owulacyjne w okresie 14dc byly dwie grube krechy. Teraz przestałam je robic. Temperatury nie mierze.

  • Agusia_871 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 4 marca 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o przytulanie to nie zawsze udaje nam sie trafic w te dni bo moj partner pracuje za granica. Ale byly cykle w ktorych moj partner w okresie 14dc byl w domu i niestety nic nie wyszło :(

  • Agusia_871 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 4 marca 2018, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie przyjmuje żadnych lekow.

  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 4 marca 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_871 wrote:
    Witam od ponad półtorej roku staramy sie o dzidziusia niestety ciagle niepowodzenia. Moj endo kazał mi zrobic badania tsh, anty tpo, fsh, prolaktyne estradiol testosteron w trzecim dc i fsh i estradiol w 14 dc i progesteron w 21 dc.Dodam ze cykle mam 28 dniowe i raczej regularne.

    W 3 dc mialam
    fsh - 7,31 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Prolaktyne - 20,8 nh/ml ( norma 2,8-29,3)
    Tsh -1,87 mU/L ( 0,55- 4,78)
    Anty tpo 61,8U/ml ( <60)
    Estradiol 47,8 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)
    Testosteron -0,44ng/ml (0,06-0,82)

    W 14 dc badałam tylko
    Fsh- 9,97 mlU/ml ( faza fol 3,50-12,50, faza owula 4,70-21,50 faza lut 1,70-7,70)
    Estradiol - 77,7 pg/ml ( faza fol 12,4-233 , faza owu 41-398 faza lutealna 22,3-341)

    Progesteron dopiero pojde badac za 5 dni bo w 21 dc. Dodam jeszcze ze w 13 dc miałam silne bole podbrzusza jajnikow nie wiem czy owulacja nie była w tym dniu a nie jak przewidywal lekarz ok 14-15 dc. Bardzo prosze moze ktoś miał podobne wyniki i coś mi doradzi bo zaczynam sie poważnie martwic :( a wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg. Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) pisze tutaj bo moze któraś z dziewczyn miała podobne wyniki i coś mi doradzi. DZIĘKUJE :)
    mam niemal identyczne wyniki i identyczny problem :P w piątek idę do endokrynologa to Ci powiem co i jak :P z tym, że u mnie tsh skacze (raz 4, raz 2) i estradiol mam niziutki - przy dolnej granicy.

    Agusia_871 lubi tę wiadomość

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 4 marca 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_871 wrote:
    A jesli chodzi o przytulanie to nie zawsze udaje nam sie trafic w te dni bo moj partner pracuje za granica. Ale byly cykle w ktorych moj partner w okresie 14dc byl w domu i niestety nic nie wyszło :(
    nie zawsze owulka jest w 14 dc. Ale jak stosujesz testy i Ci wychodzą to łatwiej to ocenić ;)

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6561 3772

    Wysłany: 5 marca 2018, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:51

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 5 marca 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Nono dziewczynki 30dc i jeszcze nie ma okresu. Temperaturę z ciekawości zmierzyłam 37.00 trochę nisko. Ale nie mierzyłam wcześniej więc pomiar taki na ciekawość. Wczoraj wieczór tez37. Jak @ się nie zjawi testuje w piątek 35dc. Ale nie jestem przekonana jakoś. Tak spokojnie do tego podchodzę i nadal czekam na @.
    a noż widelec ;) naprawdę masz dużo cierpliwości, ja bym nie mogła spać w nocy z wrażenia :D

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Beatrix_ Autorytet
    Postów: 974 677

    Wysłany: 5 marca 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczekuje @ dzis badz jutro i zaczynamy nowy cykl. Test negatywny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 08:18

    6dbd72f665.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6561 3772

    Wysłany: 5 marca 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:51

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6561 3772

    Wysłany: 5 marca 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:51

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6561 3772

    Wysłany: 5 marca 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:51

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Agusia_871 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 5 marca 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    mam niemal identyczne wyniki i identyczny problem :P w piątek idę do endokrynologa to Ci powiem co i jak :P z tym, że u mnie tsh skacze (raz 4, raz 2) i estradiol mam niziutki - przy dolnej granicy.
    W takim razie czekam na wiadomość od Ciebie:) juz bede cos wiedziała :) moja wizyta u endo dopiero za dwa tygodnie zobaczymy co mi powie. pozdrawiam

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6561 3772

    Wysłany: 5 marca 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:51

    Adry lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego