#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Ja też biorę euthyrox 25 już jakieś 7 tygodni do tego dostinex na prolaktynę, a 22 maja mam kontrolę i muszę zrobić przeciwciała antyTPO i antyTG + usg tarczycy mam na 21 maja i wiecie co... masakra, bo póki się nie starałam o dziecko to byłam zdrowa haha
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:nie wiem nawet za 4 tygodnie? kurczę tyle informacji wymieniłam z lekarzem że gdzieś mi wywiało to z głowy? razem z tsh chce zrobić przeciwciała.
-
Z tego co ja wyczytalam na forach i w artykułach medycznych tylko pelny panel tarczycowy daje pelny obraz. Wrecz dziewczyny pisaly zeby uciekac od lekarza ktory chce Cie leczyc na podstawie samego tsh. Mi pierwsza endokrynolog na podstawie tsh 3.08 dala jod i nie zlecila przeciwcial i w kwietniu bylo juz prawie 4. Poczytalam i zrobilam pelny panel. Wyszly przeciwciala anty tpo. Zmienilam lekarza i dostalam leki. Mam zbadac za 4 tygodnie ale odrazu kazal robic tez ft3 ft4 i anty tpo.
Mi lekarz mowil ze bada sie po 4 - 6 tygodniach bo wtedy dopiero tarczyca reaguje na lek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 17:01
Renes, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Ja ide zbadac po 4 tygodniach bo trochę niecierpliwa jestem a i tak mnóstwo czasu stracilam juz. Zbadam w piątek i zobaczymy. Tym bardziej ze jestem na etapie dobierania dawki wiec licze sie z tym ze moglo wcale nie spasc niestety. Mam nadzieję ze mi te nieszczesne przeciwciala nie wzrosly.
O prolaktynie niestety nie wiem za wiele. Moja byla w normie. Zbadam ja sobie jeszcze raz jak unormuje tarczyce. Jestem ciekawa czy tez trochę spadnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 19:05
-
Hej dziewczyny cały dzień taki ciężki że nie miałam czasu napisać. Wczoraj nie wytrzymalam pojechałam do apteki i zrobiłam test po południu niestety to co zawsze jedna krecha nawet najmniejszego cienia drugiej. Teraz to już zwariowałam jeżeli te plamienia to był @ to niby teraz miałam owu. Trochę się poprzytulalismy na wyjeździe i po i przed więc za mniej więcej dwa tygodnie znowu będę testować i tak w kółko... Zwariować można sama już nie wiem co o tym myśleć zapisze się na przyszły tydzień do gin niech oceni jak to wygląda.
-
Zmotywowałyście mnie żeby jeszcze się dobadać. Zrobię tym razem cały panel tarczycowy i do tego prolaktynę i progesteron, akurat dziś dostałam @ więc w czwartek zrobię wszystko na raz. Zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że nie mam przeciwciał tarczycowych... znowu na mnie lekarka spojrzy jak na wariata, że niepotrzebnie to wszystko. Ostatnio jak byłam, to powiedziała że 'czasem nie warto drążyć', i może faktycznie, przestanę drążyć np. wizyty u niej.
-
Ja słyszałam, że najlepiej robić badania w 3-5 dc. Ja robiłam w 4 i wszystko mi powychodziło
Renes i bardzo dobrze! Zmień lekarkę jak takie ma podejście. Lepiej się zbadać i wiedzieć na czym się stoi mi to bardzo pomaga, bo mniej się stresujęRenes lubi tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:Progesteron to mi gin kazal robic 21 dc zeby spr czy owu byla. Prolaktyne chyba nie ma znaczenia kiedy. Ja robilam tez w 21 dc.
Ania95, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Ania95 wrote:Ja słyszałam, że najlepiej robić badania w 3-5 dc. Ja robiłam w 4 i wszystko mi powychodziło
Renes i bardzo dobrze! Zmień lekarkę jak takie ma podejście. Lepiej się zbadać i wiedzieć na czym się stoi mi to bardzo pomaga, bo mniej się stresuję -
Renes wrote:Zmotywowałyście mnie żeby jeszcze się dobadać. Zrobię tym razem cały panel tarczycowy i do tego prolaktynę i progesteron, akurat dziś dostałam @ więc w czwartek zrobię wszystko na raz. Zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że nie mam przeciwciał tarczycowych... znowu na mnie lekarka spojrzy jak na wariata, że niepotrzebnie to wszystko. Ostatnio jak byłam, to powiedziała że 'czasem nie warto drążyć', i może faktycznie, przestanę drążyć np. wizyty u niej.
hahah i tak jak Ania powiedziała - ja też byłam zdrowa dopóki się o dziecko nie zaczęliśmy staraćPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:jak nie możesz zajść w ciążę, to jak tu przestać drążyć? Po takim tekscie to ja bym chyba zmieniła lekarza, ciężko trafić na jakiegoś dobrego i konkretnego
hahah i tak jak Ania powiedziała - ja też byłam zdrowa dopóki się o dziecko nie zaczęliśmy staraćAnia95 lubi tę wiadomość