Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    W cyklach owulacyjnych tak widziałam różnice. Bo widziałam płodny śluz :)

Testy owulacyjne stosowałam i nawet mam mały zapas. One mówią ze się zbliża organizm do owulacji ale nie potwierdzają ze owulacja była. Tylko monitoring da pewność 100%
    Jus@tyna chodzisz do kliniki ze takie ceny?

No własnie mi tez się wydaje że ja dużo płacę za ginekologa a to nie jest żadna klinika leczenie niepłodności.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Nie wiem bo juz nie mam 2 miesiac okresu.. Mam jakiegos przykrego lekarza i musze go zmienic bo on mi powiedzial ze to normalne ze tak mam. I ze to przyczyna stresu ale nic z tym nie robi. Dlatego zdecydowalam sie na specjalistow w klinice nieplodnosci ale musze czekac niestety.. ;(

Nie masz 2 miesiące @ a ginekolog mówi że to normalne to chyba z nim jest coś nie tak. Powinien to sprawdzić dlaczego nie masz tyle czasu @ przecież 2 miesiące do dużo.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych testów owulacyjnych to nie wiem muszę przemyśleć kiedyś je robiłam ale później stwierdziłam że to strata pieniędzy najpierw zainwestuje w żel :).

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus to dużo płacisz, ja teraz 160 u nowej, tak to 150.

A co do diety, niby powinnam być na bezglutenowej ale mój organizm by tego nie przeżył więc żrę gluten w każdej postaci <3

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak mysle. Zapisal mi Ovarin i to wszystko. :( od zawsze mialam takie przerwy ale z czasem to juz mnie to przerasta.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    No tez tak mysle. Zapisal mi Ovarin i to wszystko. :( od zawsze mialam takie przerwy ale z czasem to juz mnie to przerasta.

Nie no, bez przesady. A lekarze nie powinni przepisywać SUPLEMENTÓW a leki :) o ile uważam, że ovarin i inofem są super (biorę oba) to jednak to tylko suplement i on nie zdziała cudów, a może nawet nic jak jest coś poważniejszego.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wlasnie.. Stwierdzil ze wszystko jest w porzadku ze mna. Od tygodnia to wszystko mnie przerasta. Moglabym plakac z byle jakiego powodu, nie mam ochoty na nic. :(

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    No wiec wlasnie.. Stwierdzil ze wszystko jest w porzadku ze mna. Od tygodnia to wszystko mnie przerasta. Moglabym plakac z byle jakiego powodu, nie mam ochoty na nic. :(

Ja mam tak od wczoraj :P Najchętniej bym leżała w łóżku i sobie płakała :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jeszcze poczekac i dopiero isc do lekarza czy juz teraz isc nie wiem co robic. :( a jak pojde znowu do niego to pewnie nic madrego mi nie powie.

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jus to dużo płacisz, ja teraz 160 u nowej, tak to 150.

A co do diety, niby powinnam być na bezglutenowej ale mój organizm by tego nie przeżył więc żrę gluten w każdej postaci <3

No własnie dużo płace tez tak myślę ale nie mogę w Warszawie znaleźć dobrego i taniego gina. jak np. Chcę robić badania hormonalne to idę po skierowanie do ginekologa na NFZ. Bo przez tych lekarzy to splajtować można.

Dlatego tutaj padło moje pytanie gdzie chodzicie i ile płacicie.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Nie wiem czy jeszcze poczekac i dopiero isc do lekarza czy juz teraz isc nie wiem co robic. :( a jak pojde znowu do niego to pewnie nic madrego mi nie powie.

To zmień lekarza bo Ovarin to suplement ja sama kiedyś go brałam ale w dniu owulacji powodował u mnie takie bóle jajnika że wytrzymać nie mogłam i musiałam odstawić.

Ja na twoim miejscu poszukałabym sobie innego ginekologa który porządnie sie tobą zajmie.

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Nie wiem bo juz nie mam 2 miesiac okresu.. Mam jakiegos przykrego lekarza i musze go zmienic bo on mi powiedzial ze to normalne ze tak mam. I ze to przyczyna stresu ale nic z tym nie robi. Dlatego zdecydowalam sie na specjalistow w klinice nieplodnosci ale musze czekac niestety.. ;(
    Oooo matko! I nic nie dostałaś na wywołanie okresu??? Moim zdaniem wystarczyłaby przez 5 dni Luteina i byś dostała miesiączkę. Najzwyklejszy gin taka luteinę by Ci wypisał :(
    Zmiana lekarza to dobry krok. To nie jest normalne. Masz pco? Badalas prolaktyne? Tsh?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Ovarin i Inofem...poprawy nje zaobserwowałam , ale podejrzewam ze cykle bezowulacyjne wywoływała prolaktyna, a nie pco :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Ja brałam Ovarin i Inofem...poprawy nje zaobserwowałam , ale podejrzewam ze cykle bezowulacyjne wywoływała prolaktyna, a nie pco :(

ja już sama nie wiem czy mam pco czy nie :) może mam luf :P to już kiedyś podejrzewałam.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak badalam prolaktyne i tsh. Pan doktor stwierdzil ze wszystko w normie.. Niby staramy sie 4 lata ale to nie sa takie starania na sile. Zawsze mowilam bedzie to bedzie. Ale cos dlugo go nie ma. Maz czesto wyjezdza w delegacje i jak tu sie starac teraz akurat jest wieczorami w domu codziennie wiec tez lepiej. Do tego byl remont domu ktory kupilismy caly rok go remontowalismy by zrobic to za gotowke pozniej przeprowadzka wiec nie mtyslalam o tym tak jak teraz. Na domiar zlego meczy mnie przepluklina kregoslupa.A zeby bylo tego malo to nie przedluzyli mi umowy w pracy.. Wiec wariuje. ;(

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Tak badalam prolaktyne i tsh. Pan doktor stwierdzil ze wszystko w normie.. Niby staramy sie 4 lata ale to nie sa takie starania na sile. Zawsze mowilam bedzie to bedzie. Ale cos dlugo go nie ma. Maz czesto wyjezdza w delegacje i jak tu sie starac teraz akurat jest wieczorami w domu codziennie wiec tez lepiej. Do tego byl remont domu ktory kupilismy caly rok go remontowalismy by zrobic to za gotowke pozniej przeprowadzka wiec nie mtyslalam o tym tak jak teraz. Na domiar zlego meczy mnie przepluklina kregoslupa.A zeby bylo tego malo to nie przedluzyli mi umowy w pracy.. Wiec wariuje. ;(

Nieciekawie, 4 lata to też dość długo...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy leć do innego lekarza!! To nie jest normalne, że lekarz widząc że nie masz 2 miesiące @, nie dał Ci nic na wywołanie...

Ja za wizytę w Poznaniu płacę 250 zł z cytologią. Dużo, ale dostaję wydruk z dokładym opisem usg i zdjęciami.

Marudaruda lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie do poznania jestem zarejestrowana na Polna. Ale w marcu.. ;( On mi powiedzial ze on nie da mi na wywolanie bo za mloda jestem.. Za 9 dni koncze 25lat.. ;/ Nie wiedzialam co mam mu odpowiedziec wiec wyszlam..

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile musialabym miec lat.. ;/ ;(

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idiota....

dZhdp1.png

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ