X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie.. Tylko jakos nie mam ochoty isc do innego i opowiadac wszystko od poczatku. ;( chociaz wiem ze i tak bede musiala bo tu to jakos tego nie widze.. Tylko strata pieniedzy.

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ten lekarz to jakiś kretyn jak jesteś za młoda na wywoływanie okresu to trzeba mieć jakiś wiek żeby móc okres wywołać w razie problemów szkoda gadać i szkoda twojego czasu i nerwów zmień lekarza i to jak najszybciej.

No ja płacę z monitoringiem,konsultacjami i badaniami jakieś 300 zł aż strach pomyśleć ile zapłacę jak będę musiała więcej badań zrobić. Bo w tym miałam takie podstawowe. Teraz nauczyłam sie i jak chce zrobić badania hormonalne to idę na NFZ do ginekologa.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę do 3, do kobiety, facetów mam dość, tego rozbierania się na nowo u innych i gadania... Rozumiem to.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja już sama nie wiem czy mam pco czy nie :) może mam luf :P to już kiedyś podejrzewałam.

hehe dobre określenie ja chyba tez jestem jakaś dziurawa i mam luft i gdzieś to wszystko mi ucieka :) :P

• olciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - powinnaś zmienić lekarza, Tak spojrzałam na Twój wykres i masz dziś duży spadek temperatury wiec może kto wie, ten spadek może oznaczać okres.
    Przez te 4 lata starań miała zawsze problem z tak długimi cyklami?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Jus@tyna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja idę do 3, do kobiety, facetów mam dość, tego rozbierania się na nowo u innych i gadania... Rozumiem to.

Ja tez teraz mam kobietę ginekologa.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej normalny nie jest.. ;( to jest przykre. Niby place mu 100zl ale badania wszystkie robilam w laboratorium prywatnie.

Czekamy...
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Boże ten lekarz to jakiś kretyn jak jesteś za młoda na wywoływanie okresu to trzeba mieć jakiś wiek żeby móc okres wywołać w razie problemów szkoda gadać i szkoda twojego czasu i nerwów zmień lekarza i to jak najszybciej.

No ja płacę z monitoringiem,konsultacjami i badaniami jakieś 300 zł aż strach pomyśleć ile zapłacę jak będę musiała więcej badań zrobić. Bo w tym miałam takie podstawowe. Teraz nauczyłam sie i jak chce zrobić badania hormonalne to idę na NFZ do ginekologa.
    Mi wywoływali okres w wieku 17lat bo nagle nie z tego ni z owego zniknął mi na 6miesiecy.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Od zawsze mam takie przerwy. Kiedys balam sie isc do lekarza chyba jak kazda z was. No i tak zostalo.A jak juz poszlam to do jakiegos konowala ktory leczy mnie witaminkami. ;( u nas kobiety sa bardzo nieprzyjemne (giny). Bynajmniej w mojej okolicy. Chyba pojade z kolezanka do jej pana doktora ona jest w drugiej ciazy i zmienila lekarza i mowi ze ten jest taki z prawdziwego zdarzenia ;p

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to ona nie wiedziala jak ma mi powiedziec ze jest poraz drugi w ciazy zebym sie nie zalamala.. Chlopczyk skonczyl we wrzesniu rok a ona ma teraz na kwiecien termin.. Bardzo sie ciesze z jej szczescia ale z drugiej strony cholernie boli. Ze ja nie moge. Mam bratanice ktora obdarowuje czym tylko moge,to jest moje oczko w glowie i moj pocieszacz. Ma 4 latka ale daje mi tyle szczescia.

olciaa lubi tę wiadomość

Czekamy...
  • olciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy zawsze możesz znaleść lekarza w Twojej okolicy na portalu znany lekarz. Ważne by taki lekarz miał napisane ze zajmuje się niepłodnością i oczywiście miał duzo dobrych opinii. Bo lekarz koleżanki może być dobry ale w prowadzeniu ciazy. Ja się spotkałam w przychodni z lekarzami którzy na wstępie mi powiedzieli ze niepłodnością się nie zajmują. Wiec szkoda na takich czasu. Wystarczy tez wpisać w google lekarza koleżanki i będziesz mieć jasność :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    hehe dobre określenie ja chyba tez jestem jakaś dziurawa i mam luft i gdzieś to wszystko mi ucieka :) :P

Chodziło mi o LUF :) zespół niepękającego pęcherzyka :P podobno mylony z pco :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez prawda. Nie po myslalam o tym. Dziekuje za wsparcie. Nie mam z kim porozmawiac o tym. W sumie kuzynka miala tez problemy z zajsciem w ciaze i teraz kuzyn z zona tez maja problemy. Mam nadzieje ze to nic genetycznego.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    No tez prawda. Nie po myslalam o tym. Dziekuje za wsparcie. Nie mam z kim porozmawiac o tym. W sumie kuzynka miala tez problemy z zajsciem w ciaze i teraz kuzyn z zona tez maja problemy. Mam nadzieje ze to nic genetycznego.

oby :)

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w lzy same mi leca.. Maz za chwile wraca z pracy musze mu obiad zrobic. Przynajmniej zajme sie czyms i nie bede myslec o tym. Ale moj brzuch nie daje mi spokoju. Czuje bol jak bym miala okres a go nie mam. Za to duzo sluzu wodnistego. ;(

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Siedze w lzy same mi leca.. Maz za chwile wraca z pracy musze mu obiad zrobic. Przynajmniej zajme sie czyms i nie bede myslec o tym. Ale moj brzuch nie daje mi spokoju. Czuje bol jak bym miala okres a go nie mam. Za to duzo sluzu wodnistego. ;(

mam tak na owulację :P i właśnie to samo przeżywam ;)

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chodziło mi o LUF :) zespół niepękającego pęcherzyka :P podobno mylony z pco :D
    Aha hahahahaha a ja to inaczej zrozumiałam przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:36

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja juz tak mam od 2 tyg ;(

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym mieć śluz. Ja ogólnie mam nadzieje ze go mam tylko sie schował

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Tylko ze ja juz tak mam od 2 tyg ;(
    Po spadku temperatury można wnioskować ze dzisiejszy ból brzucha może skończyć się okresem :) i naprawdę bym pomyślała przez te kilka dni nad nowym lekarzem. Tym bardziej ze na wizytę czeka się nawet do 3 tygodni. Nie mówiąc już o Klinikach niepłodności :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ