X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie tak..;) mam nadzieje..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli... Ciągle, okres nie okres...
    Owulacji jak widać nie ma :p a bez leków się nie obejdzie... Pewnie jakbym nawet chciała to nie ma u mnie szans na ciążę :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed wyjściem sie wysiusialam wsiadłam do autobusu trochę przejechałam i znów chce mi sie siku. Oby to nie żadna infekcja bo chyba mnie szlak trafi. Nie dość ze jestem nie wyspana i znów bede umierać w pracy to jeszcze to sikanie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    A ja przed wyjściem sie wysiusialam wsiadłam do autobusu trochę przejechałam i znów chce mi sie siku. Oby to nie żadna infekcja bo chyba mnie szlak trafi. Nie dość ze jestem nie wyspana i znów bede umierać w pracy to jeszcze to sikanie.

Ja mam czasem tak i nie jest to infekcja. Może tak się zdarzyło Ci i tyle :P Nerki się oczyszczają :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe mam nadzieje ze to nic złego.

Czekamy musisz uzbroić sie w cierpliwość i obserwować sie dalej.

Mi dzisiaj ładnie temperatura skoczyła 36,89

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedactwo.. Ja czasem tez tak mam.. Rzadko ale czasem sie zdarzy. Kiedys nawet sie posikalam bo nie zdazylam ;p ale wtedy mialam przeziebiony pecherz. Ale czasem nawet nie czuje zebym miala przeziebiony a sikam jak kot. ;p

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 36,3..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    A ja mam 36,3..

Czyli tak owulacyjnie, mierzysz codziennie z rana? Robisz sobie wykres? Jak skoczy Ci jutro albo pojutrze to będziesz wiedzieć :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie nie zawsze oznacza chorobę. Może ono np. poprzedzać okres. Dość często krótkie krwawienie pojawia się w połowie cyklu, podczas owulacji. W czasie jajeczkowania organizm wytwarza komórki jajowe. Naturalnym procesem jest pękanie pęcherzyka Graafa. Temu procesowi czasami towarzyszy ból i plamienie związane ze spadkiem poziomu estrogenów. Takie krwawienie nie jest obfite, trwa kilka, kilkanaście godzin. Najczęściej ma kolor brunatny. Jest normalnym objawem świadczącym o jajeczkowaniu.

Patrzcie co znalazlam..

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie mierzyc ale teraz przez chorobe nie mierzylam. I dopiero wczoraj i dzisiaj.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Plamienie nie zawsze oznacza chorobę. Może ono np. poprzedzać okres. Dość często krótkie krwawienie pojawia się w połowie cyklu, podczas owulacji. W czasie jajeczkowania organizm wytwarza komórki jajowe. Naturalnym procesem jest pękanie pęcherzyka Graafa. Temu procesowi czasami towarzyszy ból i plamienie związane ze spadkiem poziomu estrogenów. Takie krwawienie nie jest obfite, trwa kilka, kilkanaście godzin. Najczęściej ma kolor brunatny. Jest normalnym objawem świadczącym o jajeczkowaniu.

Patrzcie co znalazlam..

Jeśli jest u kogoś często zawuażalne a nie nagle pierwszy raz :) No chyba, że nigdy wcześniej u siebie tego nie zauważyłaś. Nie wiem :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mialam pierwszy raz cos takiego.. Dlatego tak sie przerazilam jak to zobaczylam..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tylko się cieszyć? Może masz normalne owulacje i cykl. Nigdy nic nie wiadomo, możesz się teraz zastanawiać i się domyślać. Jak nigdy nie badałaś się pod tym względem u gina to nic nie wiadomo :) Możesz sobie progesteron zrobić 7-8 dni po owulacji, czyli za tydzień, to nie drogie badanie krwi. Będziesz miała obraz tego :)

Jedni mówią, że właśnie dzięki antybiotykom się udało, na innych działa niszcząco :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. No tez czytalam o tym ze kobiety w czasie przeziebienia albo w czasie brania antybiotykow zaszly w ciaze bo organizm jest oslabiony i tak to na nie zadzialalo.. Mam nadzieje.. A to badanie zrobie. ;) a skad bede wiedziala czy mialam owulacje czy nie ? Nie znam sie na tych badaniach.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będziesz miała duży wynik progesteronu to będzie świadczyło o owulacji :)

I jeśli mówimy o dziwactwie... No to ja mam 24 dc i powinnam dostać okresu, brzuch boli, czuje, że cieknie, sprawdzam a tu niemal przezroczysty śluz i rozciąga się na 4 cm :P zwariuje....

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurcze ;) to chyba obie jestesmy wypierdkami natury ;p ja tak sobie leze i caly czas mysle.. Brzuch mnie boli jakos dziwnie..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć, mnie właśnie przestał boleć... Kurdę, brałam dupka! Nie powinno tak być :(

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie moglam zasnac a moj maz sie na mnie zloscil bo sobie pogaduszki wymyslilam o 24. ;p a on rano do pracy. Ogolnie pogadalismy sobie tak, fajnie bylo.. Wymyslilismy sobie wyjazd na weekend do karpacza ;) zeby sie odprezyc. :) ciekawe czy to sie uda..

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam dosyć, mnie właśnie przestał boleć... Kurdę, brałam dupka! Nie powinno tak być :(

Co my musimy przejsc w tym zyciu.. ;( Nikt nas nie oszczedza..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to życzę by się udał :)

dZhdp1.png

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ