#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie boli... Ciągle, okres nie okres...
Owulacji jak widać nie ma :p a bez leków się nie obejdzie... Pewnie jakbym nawet chciała to nie ma u mnie szans na ciążę -
Jus@tyna wrote:A ja przed wyjściem sie wysiusialam wsiadłam do autobusu trochę przejechałam i znów chce mi sie siku. Oby to nie żadna infekcja bo chyba mnie szlak trafi. Nie dość ze jestem nie wyspana i znów bede umierać w pracy to jeszcze to sikanie.
Ja mam czasem tak i nie jest to infekcja. Może tak się zdarzyło Ci i tyle Nerki się oczyszczają -
Czekamy wrote:A ja mam 36,3..
Czyli tak owulacyjnie, mierzysz codziennie z rana? Robisz sobie wykres? Jak skoczy Ci jutro albo pojutrze to będziesz wiedzieć -
Plamienie nie zawsze oznacza chorobę. Może ono np. poprzedzać okres. Dość często krótkie krwawienie pojawia się w połowie cyklu, podczas owulacji. W czasie jajeczkowania organizm wytwarza komórki jajowe. Naturalnym procesem jest pękanie pęcherzyka Graafa. Temu procesowi czasami towarzyszy ból i plamienie związane ze spadkiem poziomu estrogenów. Takie krwawienie nie jest obfite, trwa kilka, kilkanaście godzin. Najczęściej ma kolor brunatny. Jest normalnym objawem świadczącym o jajeczkowaniu.
Patrzcie co znalazlam..Czekamy... -
Czekamy wrote:Plamienie nie zawsze oznacza chorobę. Może ono np. poprzedzać okres. Dość często krótkie krwawienie pojawia się w połowie cyklu, podczas owulacji. W czasie jajeczkowania organizm wytwarza komórki jajowe. Naturalnym procesem jest pękanie pęcherzyka Graafa. Temu procesowi czasami towarzyszy ból i plamienie związane ze spadkiem poziomu estrogenów. Takie krwawienie nie jest obfite, trwa kilka, kilkanaście godzin. Najczęściej ma kolor brunatny. Jest normalnym objawem świadczącym o jajeczkowaniu.
Patrzcie co znalazlam..
Jeśli jest u kogoś często zawuażalne a nie nagle pierwszy raz No chyba, że nigdy wcześniej u siebie tego nie zauważyłaś. Nie wiem -
Może tylko się cieszyć? Może masz normalne owulacje i cykl. Nigdy nic nie wiadomo, możesz się teraz zastanawiać i się domyślać. Jak nigdy nie badałaś się pod tym względem u gina to nic nie wiadomo Możesz sobie progesteron zrobić 7-8 dni po owulacji, czyli za tydzień, to nie drogie badanie krwi. Będziesz miała obraz tego
Jedni mówią, że właśnie dzięki antybiotykom się udało, na innych działa niszcząco -
Hm.. No tez czytalam o tym ze kobiety w czasie przeziebienia albo w czasie brania antybiotykow zaszly w ciaze bo organizm jest oslabiony i tak to na nie zadzialalo.. Mam nadzieje.. A to badanie zrobie. a skad bede wiedziala czy mialam owulacje czy nie ? Nie znam sie na tych badaniach.Czekamy...
-
Jeśli będziesz miała duży wynik progesteronu to będzie świadczyło o owulacji
I jeśli mówimy o dziwactwie... No to ja mam 24 dc i powinnam dostać okresu, brzuch boli, czuje, że cieknie, sprawdzam a tu niemal przezroczysty śluz i rozciąga się na 4 cm zwariuje.... -
Ja mam dosyć, mnie właśnie przestał boleć... Kurdę, brałam dupka! Nie powinno tak być
-
Wczoraj nie moglam zasnac a moj maz sie na mnie zloscil bo sobie pogaduszki wymyslilam o 24. ;p a on rano do pracy. Ogolnie pogadalismy sobie tak, fajnie bylo.. Wymyslilismy sobie wyjazd na weekend do karpacza zeby sie odprezyc. ciekawe czy to sie uda..Czekamy...