X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Po owulacji nic by nie wyszło. Nie ma to znaczenia. Naprawdę, ja bym tym testom nie wierzyła.

Zgadzam się

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Mierze i wydaje mi sie że sie pokrywa ale na 100% będę wiedziała to w lutym.
    oki to jak będziesz wiedziała to daj znać ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze i zobacze jutro..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:

Z czym? Testy teraz nic nie zmienią, bo powinno być tak, że coraz ciemniejsza kreska się robi, nie odwrotnie :P Możesz jeszcze iść teraz do gina i np. powie Ci w jakim momencie cyklu jesteś, sprawdzi czy pęcherzyk jest, czy pękł. Albo czekać jeszcze te 7 dni i zrobić proga.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    oki to jak będziesz wiedziała to daj znać ;)

Pewnie :P :)

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no testow juz nie bede robic.. Chodzi mi o to ze poczekam czy bede plamic jeszcze czy nie.. Jesli tak to pojde do gina...

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:

Ja bym poszła na twoim miejscu sprawdzić kochana nie ma na co czekać . Badania i tak musisz zrobić.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Nie no testow juz nie bede robic.. Chodzi mi o to ze poczekam czy bede plamic jeszcze czy nie.. Jesli tak to pojde do gina...

Prawidłowo jeżeli jutro będziesz plamić to idź do gina

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła sprawdzić nawet jak nie, bo jeśli nigdy nie było plamienia a jest to coś znaczy. Poza tym można się domyślać, możesz przeszukać cały net i się denerwować a i tak nic Ci to nie da. Jedynie wizyta u gina i usg.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Wiecie co tak sobie mysle ze moze moj organizm nie byl nauczony takiego czestego i "ostrego"seksu ? A tu nagle taki szok dla organizmu ? Wczoraj czulam ze maz za mocno wklada w sensie ze za gleboko bo az mnie bolal brzuch i moze to przez to ?

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Hmm. Wiecie co tak sobie mysle ze moze moj organizm nie byl nauczony takiego czestego i "ostrego"seksu ? A tu nagle taki szok dla organizmu ? Wczoraj czulam ze maz za mocno wklada w sensie ze za gleboko bo az mnie bolal brzuch i moze to przez to ?

Bzdura :P Nie wymyślaj sobie :) Zwariujesz za moment od swoich i googlowych teorii

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza pochwa, macica jest elastyczna, dostosowuje się do "warunków" Tak jak przy porodzie, przy ciąży, tak przy seksie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 14:51

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po okresie tez tak mialam. Juz niby sie skonczyl a wieczorem po seksie znowu sie pojawilo plamienie. Nie wiem czy to to samo.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Ale po okresie tez tak mialam. Juz niby sie skonczyl a wieczorem po seksie znowu sie pojawilo plamienie. Nie wiem czy to to samo.

To nie to samo, to resztki okresu, tym bardziej jak miałaś 8 dni :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra musze wyluzowac bo zwariuje..

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie ;*

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz :P Chyba, że bardzo Ci zależy to ginekolog...

Choć ja szukam kogoś kto by dziś przyjął na samo usg bo sama jestem ciekawa... To ciężko :P Kurdę, nie mam ani szyjki na okres, ani nie jestem wzdęta, ani nic... A chciałabym dostać już bo muszę te leki brać, chce mieć to za sobą.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko jest tak od razu znalezc kogos.. Musze dopytac kolezanke kiedy przyjmuje ten co ona chodzi. Bo do tego juz nie pojde co chodzilam..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do tego, gdzie będzisz czuć się bezpiecznie i powiesz co Cię nęka.

dZhdp1.png

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ