#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie pisze z kuzynka i pisze czy robilam cytologie bo mowilam jej o tych plamieniach i mowie ze mialam niedawno robiona a ona mowi ze dobrze bo jej kolezanka stara sie o dziecko i miala plamienia i myslala ze jest w ciazy ale to nie to.. To rak szyjki.. ! Wyobrazacie to sobie ? Masakra.Czekamy...
-
Czekamy wrote:Zrobie sobie od razu Tsh, ft3 ft4 Anty Tpo i prolaktyne. Cos jeszcze proponujecie .?
Pamietaj, ze nie mozesz dzien wczesniej uprawiac seksu, sportu ani wysilac sie fizycznie, musisz sie tez wyspac i byc na czczo i zrobic to kolo 7-9 rano ;p -
U mnie wszystko wskazuje na owulacje... Musze jutro znalezc jakiegos gina... uh co za wariactwo...
-
Seli wrote:Pamietaj, ze nie mozesz dzien wczesniej uprawiac seksu, sportu ani wysilac sie fizycznie, musisz sie tez wyspac i byc na czczo i zrobic to kolo 7-9 rano ;p
A dlaczego? Nigdy nie słyszałam tego żeby tak sie przygotować do badania TSH. Dlaczego lekarze o tym nie mówią? -
Jus@tyna wrote:A dlaczego? Nigdy nie słyszałam tego żeby tak sie przygotować do badania TSH. Dlaczego lekarze o tym nie mówią?
Chodzi o prolaktyne bardziej. Tsh tez na czczo. I progesteron tez podonno jak do prolaktyny spokojnie. -
Jus@tyna wrote:Skąd wiesz ze wskazuje na owulację?
Szyjka jest otwarta i moze nie wysoko ale w gorze, tamten test niby, tempka w gore, sluz plodny jak nigdy... -
Jus@tyna wrote:Ahaaaa no na czczo to wiem ze krew sie pobiera.
Ale do prl i proga nie moze byc seksu i wysilku fizycznego. I musi byc czlowiek wypoczety. -
Jus@tyna wrote:Aha. A mialas kiedys robiony monitoring? Masz regularne cykle?
Pisalysmy o tym. Cykle mam 29 dniowe. I mialam jedna owu 14 dnia, nie pekl pecherzyk, a w tym cyklu niby 7 dc bo bylam na usg... ale mozna miec dwie owulacje ;p wiec tadam! musi to gin potwierdzic wiec ide. -
Seli wrote:Pisalysmy o tym. Cykle mam 29 dniowe. I mialam jedna owu 14 dnia, nie pekl pecherzyk, a w tym cyklu niby 7 dc bo bylam na usg... ale mozna miec dwie owulacje ;p wiec tadam! musi to gin potwierdzic wiec ide.
Dwie owulację w jednym cyklu tego to ja nie slyszalam jak to jest mozliwe? Nie chyba raczej to nie jest mozliwe a kiedy masz fazę folekularna i lutealna skoro owulację masz 2 razy.