#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Jus@tyna wrote:Dwie owulację w jednym cyklu tego to ja nie slyszalam jak to jest mozliwe? Nie chyba raczej to nie jest mozliwe a kiedy masz fazę folekularna i lutealna skoro owulację masz 2 razy.
Jest możliwe JEdna kobietka miała tak przy pcos, pisała, że miała monitoring przez cały cykl i jedna u niej była 9 dc a druga 21 dc i były ciałka żółte, wszystko normalne. -
Jus@tyna wrote:Aż zapytam o to lekarza jak to jest mozliwe. Nigdy nie slyszalam o czymś takim.
Zależy też jak masz doświadczonego lekarza Jak powie Ci, że nie to stwierdzisz, że kłamię ? Musiałabyś zobaczyć wpisy tej dziewczyny, jak znajdę to podeślę. -
Jus@tyna wrote:Ja wiem ze lekarze określają dwie owulację wtedy kiedy urosna dwa pęcherzyki i dochodzi do ciąży bliźniaczej. Ale nie slyszalam żeby mieć dwie owulacje w odstępie czasu i to w jednym cyklu
Niekoniecznie dwa pęcherzyki, przecież może być jeden i jest bliźniacza Ciało kobiece jeśli chodzi o cykl to magia -
Jak jutro temperatura wzrośnie to idę do gina jak spadnie to znaczy pewnie, że nic nie było
-
Czekamy wrote:Tez o tym slyszalam ze tak moze byc.. Nie zdarza sie to czesto ale bywa tak.
Ja tamten pęcherzyk miałam raczej pusty, ona powiedziała, że te na jajniku wyglądają jeszcze na niedojrzałe jako takie, A od 9 dc do dziś to mogło się dużo zmienić. Albo też pusty jakiś pękł. Nie wiem. -
Jus@tyna wrote:Z jednego pęcherzyka ciąża blizniacza? Chyba nie. No zobaczysz jutro jak będzie.
TAK! Bo przecież są dwu jajowi i jednojajowi są dwie opcje, albo dwa pęcherzyki, albo dwa plemniki dostają się do jednego jajka -
z dwoma owulacjami się zgadzam...osobiście znam przypadek taki, żona kuzyna, urodziła " niby " bliźniaki chłopca i dziewczynkę z tym że chlopiec był o 3 tygodnie młodszy od siostry Miała 2 owulacje w cyklu.....
A ja dziś w szoku jestem..... 11 dc ból prawego jajnika taki, że nawet panadol musiałam łyknąć, to tego śluz max rozciągliwy (chyba ze 4cm).....ale koloru brązowego!!!! czy to normalne?
ostatnio czekałam na @ 40 dni a teraz owu by była w 11dc? coś mi nie pasuje.......
może coś poradzicie -
Czekamy..... no i co to może być? taki kolor? to raczej nie jest normalne....
ja u siebie podejżewam jakieś problemy z hormonami....ostatni 40 dniowy cykl, do tego ból piersi właściwie cały czas mam i teraz śluz płodny w 11dc.....
trzeba by się do lekarza wybrać
Nie można tego nazwać plamieniem bo na bieliźnie czysto, tylko na papierze strzępki brązowe i piękny śluz -
Cześć dziewczyny Dawno nie pisałam bo masakra w pracy
Czekamy , uspokój się i nie czytaj głupot na internecie bo jak już kiedyś pisałam , jakbym miała wierzyć we wszystko co tam pisza to miałabym wszystkie choroby świata .
2 miesiące temu też miałam jednodniowe plamienie w środku cyklu ( miałam wtedy owulacje co było potwierdzone przez lekarza). Zdarzyło mi się to jeden raz i tyle . Wcale nie musi tak byc co miesiąc. Czasem organizm świruje i tyle .
Mi akurat testy owulacyjne (firma domowe laboratorium ) co miesiąc od pół roku wychodzą pozytywne w momencie kiedy mam bardzo silny ból jajnika i śluz rozciągliwy.
Zawsze kreski są takie same lub testowa ciemniejsza . Jeżeli kreska jest słabsza tzn .że owulacji jeszcze nie było albo już jest po Mi zawsze wychodzą w dobrym momencie także polecam testy tej firmy
Jus@tyna lubi tę wiadomość