X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne prolaktyna-bromergon
Odpowiedz

prolaktyna-bromergon

Oceń ten wątek:
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w czwartek badać prl, a o wyniku dowiem się w poniedziałek na wizycie u gin, ale czuję, że jest niski poziom, bo mam dość ładny wykres :)

• e.wela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:23

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    pierwszy raz piszę na forum, więc wybaczcie jeśli będzie chaotycznie smiling smiley
    Od ponad roku staramy się z chłopakiem o bobaska, nie są to może takie starania co mies. z zegarkiem w ręku ale jednak pilnujemy płodnych dni mimo to jak dotąd nic z tego.
    Moim problemem są regularne plamienia przed okresem,zaczynają się około 19/20 dc kończą z nadejściem krwawienia. Do tej pory lekarze u jakich byłam wogóle ignorowali te plamienia. 3 mies temu z badań hormonalnych wyszło że mam chorobę Hashimoto - biorę na to eutyrox
    Poza tym podwyższona prolaktyna, od dwóch tyg biorę bromergon i duphaston od 16 dc
    Niestety jak narazie nie widzę efektu bo plamienia jak były tak są sad smiley
    ktoś miał podobny problem?

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podpowiedzcie w którym dniu cyklu zbadać prolaktynę?
    TSH chyba bez różnicy w którym dniu cyklu zrobię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello Prolaktyna chyba bez różnicy w jakim dniu cyklu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello mi lekarz kazal prl zrobic w 5-7dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    A przed braniem bromka mialas inny, tzn jaki? To moj pierwszy cykl w ktorym starannie mierze temp. i niestety nie moge okreslic czy wykres jest ladniejszy niz wczesniejsze. Jedyne co zaobserwowalam to w ubieglym cyklu nie bylo spadku temp przed owulacja - w tym byl bardzo wyrazny ale nie wiem czy to zasluga bromka- biore go dopiero 3tygodnie
    Przed braniem bromka moje cykle miały nawet 70 dni...wiec, wiesz... z bromkiem się skróciły i jest wyraźny podział na dwie fazy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Witam,
    pierwszy raz piszę na forum, więc wybaczcie jeśli będzie chaotycznie smiling smiley
    Od ponad roku staramy się z chłopakiem o bobaska, nie są to może takie starania co mies. z zegarkiem w ręku ale jednak pilnujemy płodnych dni mimo to jak dotąd nic z tego.
    Moim problemem są regularne plamienia przed okresem,zaczynają się około 19/20 dc kończą z nadejściem krwawienia. Do tej pory lekarze u jakich byłam wogóle ignorowali te plamienia. 3 mies temu z badań hormonalnych wyszło że mam chorobę Hashimoto - biorę na to eutyrox
    Poza tym podwyższona prolaktyna, od dwóch tyg biorę bromergon i duphaston od 16 dc
    Niestety jak narazie nie widzę efektu bo plamienia jak były tak są sad smiley
    ktoś miał podobny problem?
    sylwia, cierpliwości i na pewno zobaczysz efekt. Leki potrzebują troszkę czasu żeby zadziałać. Regularnie bierz i będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello, mi lekarz nie powiedział w jaki dzień robić, sama uznałam, że będę robić w drugiej fazie cyklu :)

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie :)
    A jest to naprawdę wszystko męczące,bromergon biorę co drugi dzień, tak mi zaleciła Pani doktor..biorę go na noc i niestety strasznie zatyka mi nos. Ale tyle to przeżyje, raz wzięłam tabletkę w ciągu dnia to coś strasznego - zrobiło mi się niedobrze i prawie zasłabłam, musiałam się położyć i po jakimś czasie wróciłam do życia.
    Wy też macie takie skutki uboczne przy bromergonie ?

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jestem ta szczęściarą, której bromergon nie rusza :) tzn działa, ale samopoczucie normalne. Sporo jednak czytałam o dziewczynach, które źle bromka znoszą, nawet lekarz za każdym razem się mnie pyta czy wszystko ok. No najlepiej brać na noc i przespać skutki uboczne. Pierwszego dnia gdy wzięłam to pamietam, że mnie mdliło, i tyle.
    PS. Sylwia, ja też rocznik '86 ;)

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc witaj w klubie Biała Azlia :)
    Ja niestety muszę zmniejszyć dawkę bromka na 1/2 tabletki, dzwoniłam własnie do mojej Pani gin kazała zmniejszyć
    Całą noc nie spałam tak miałam wysuszony i zatkany nos...męczarnia ledwo na oczy patrzę a trzeba się zbierać do pracy

Jaki miałaś poziom prolaktyny zanim zaczęlaś brać bromergon ?
    Napisze wieczorkiem jak to u mnie wygląda

Miłego dnia forumowiczki :)

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie robiłam 7 października - poziom 2600 jednostek przy normie do 500 jednostek. Kolejne badanie 16 listopada - poziom 460 jednostek. Jutro robię nastepne badanie, o wyniku dowiem się w poniedziałek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bromek na szczęście tez nie wywoluje skutków ubocznych.

Pisalam tu jakiś czas temu. Dzisiaj zrobilam badanie (22dc) i prolaktyna spadła do 8.540 co mnie bardzo cieszy. Biorę pol tabletki na noc. Ale za to progesteron wyszedł 6.630 ng/ml. Czy to nie za malo na 7dpo? :-(

• e.wela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:24

• e.wela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial, zebym brala bromka caly czas i nie odstawiala.
    Pisalam Wam kilka stron wczesniej o moich przygodach z ostatnimi wynikami i lekarz stwierdzil, ze reaguje na 0,5tabletki bromka i mam dalej brac w takiej dawce. Mimo, ze prolaktyna na czczo wyszla mi podwojnie przekroczona.

Tylko nie spytalam czy w razie ciazy mam odstawic od razu czy stopniowo sa rozne opinie z tego co czytalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch prg w normie ale moglby byc wyzszy ;) ale nie martw sie w razie czego mozna suplementowac, zapytaj lekarza....

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wszystkim, które mogą łykać bromka i nie mają skutków ubocznych :)
    u mnie ta prolaktyna podstawowa niby w normie tylko po obciążeniu za duża i pani gin oraz Pani endokrynolog uważają że trzeba ją obnizyć i że to stąd moje plamienia przed @

u mnie w X 2016 było:
    23,43 ng/ml przy normie: 5 - 35
    po obciążeniu: 301,00 ng/ml

w grudniu po 2,5 mies brania samego euthyroxu ( Hashimoto)
    wynik prolaktyny:
    30,6 ng/ml przy normie: 5 - 35
    po obciążeniu:264,12 ng/ml

Pani dr uznała że to lepszy wynik od poprzedniego bo mniejszy jest wzrost w stosunku do podstawowego wyniku

ale no mnie się wydaje że to i tak poziom prolaktyny już w górnej granicy normy

co o tym myślicie ?

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ