prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam,
pierwszy raz piszę na forum, więc wybaczcie jeśli będzie chaotycznie smiling smiley
Od ponad roku staramy się z chłopakiem o bobaska, nie są to może takie starania co mies. z zegarkiem w ręku ale jednak pilnujemy płodnych dni mimo to jak dotąd nic z tego.
Moim problemem są regularne plamienia przed okresem,zaczynają się około 19/20 dc kończą z nadejściem krwawienia. Do tej pory lekarze u jakich byłam wogóle ignorowali te plamienia. 3 mies temu z badań hormonalnych wyszło że mam chorobę Hashimoto - biorę na to eutyrox
Poza tym podwyższona prolaktyna, od dwóch tyg biorę bromergon i duphaston od 16 dc
Niestety jak narazie nie widzę efektu bo plamienia jak były tak są sad smiley
ktoś miał podobny problem?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnye.wela wrote:A przed braniem bromka mialas inny, tzn jaki? To moj pierwszy cykl w ktorym starannie mierze temp. i niestety nie moge okreslic czy wykres jest ladniejszy niz wczesniejsze. Jedyne co zaobserwowalam to w ubieglym cyklu nie bylo spadku temp przed owulacja - w tym byl bardzo wyrazny ale nie wiem czy to zasluga bromka- biore go dopiero 3tygodnie
-
nick nieaktualnysylwia1986 wrote:Witam,
pierwszy raz piszę na forum, więc wybaczcie jeśli będzie chaotycznie smiling smiley
Od ponad roku staramy się z chłopakiem o bobaska, nie są to może takie starania co mies. z zegarkiem w ręku ale jednak pilnujemy płodnych dni mimo to jak dotąd nic z tego.
Moim problemem są regularne plamienia przed okresem,zaczynają się około 19/20 dc kończą z nadejściem krwawienia. Do tej pory lekarze u jakich byłam wogóle ignorowali te plamienia. 3 mies temu z badań hormonalnych wyszło że mam chorobę Hashimoto - biorę na to eutyrox
Poza tym podwyższona prolaktyna, od dwóch tyg biorę bromergon i duphaston od 16 dc
Niestety jak narazie nie widzę efektu bo plamienia jak były tak są sad smiley
ktoś miał podobny problem? -
nick nieaktualny
-
Dziękuję za pocieszenie
A jest to naprawdę wszystko męczące,bromergon biorę co drugi dzień, tak mi zaleciła Pani doktor..biorę go na noc i niestety strasznie zatyka mi nos. Ale tyle to przeżyje, raz wzięłam tabletkę w ciągu dnia to coś strasznego - zrobiło mi się niedobrze i prawie zasłabłam, musiałam się położyć i po jakimś czasie wróciłam do życia.
Wy też macie takie skutki uboczne przy bromergonie ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualnyJa akurat jestem ta szczęściarą, której bromergon nie rusza tzn działa, ale samopoczucie normalne. Sporo jednak czytałam o dziewczynach, które źle bromka znoszą, nawet lekarz za każdym razem się mnie pyta czy wszystko ok. No najlepiej brać na noc i przespać skutki uboczne. Pierwszego dnia gdy wzięłam to pamietam, że mnie mdliło, i tyle.
PS. Sylwia, ja też rocznik '86 -
Więc witaj w klubie Biała Azlia
Ja niestety muszę zmniejszyć dawkę bromka na 1/2 tabletki, dzwoniłam własnie do mojej Pani gin kazała zmniejszyć
Całą noc nie spałam tak miałam wysuszony i zatkany nos...męczarnia ledwo na oczy patrzę a trzeba się zbierać do pracy
Jaki miałaś poziom prolaktyny zanim zaczęlaś brać bromergon ?
Napisze wieczorkiem jak to u mnie wygląda
Miłego dnia forumowiczki01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie bromek na szczęście tez nie wywoluje skutków ubocznych.
Pisalam tu jakiś czas temu. Dzisiaj zrobilam badanie (22dc) i prolaktyna spadła do 8.540 co mnie bardzo cieszy. Biorę pol tabletki na noc. Ale za to progesteron wyszedł 6.630 ng/ml. Czy to nie za malo na 7dpo? -
nick nieaktualnyMi lekarz powiedzial, zebym brala bromka caly czas i nie odstawiala.
Pisalam Wam kilka stron wczesniej o moich przygodach z ostatnimi wynikami i lekarz stwierdzil, ze reaguje na 0,5tabletki bromka i mam dalej brac w takiej dawce. Mimo, ze prolaktyna na czczo wyszla mi podwojnie przekroczona.
Tylko nie spytalam czy w razie ciazy mam odstawic od razu czy stopniowo sa rozne opinie z tego co czytalam... -
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę wszystkim, które mogą łykać bromka i nie mają skutków ubocznych
u mnie ta prolaktyna podstawowa niby w normie tylko po obciążeniu za duża i pani gin oraz Pani endokrynolog uważają że trzeba ją obnizyć i że to stąd moje plamienia przed @
u mnie w X 2016 było:
23,43 ng/ml przy normie: 5 - 35
po obciążeniu: 301,00 ng/ml
w grudniu po 2,5 mies brania samego euthyroxu ( Hashimoto)
wynik prolaktyny:
30,6 ng/ml przy normie: 5 - 35
po obciążeniu:264,12 ng/ml
Pani dr uznała że to lepszy wynik od poprzedniego bo mniejszy jest wzrost w stosunku do podstawowego wyniku
ale no mnie się wydaje że to i tak poziom prolaktyny już w górnej granicy normy
co o tym myślicie ?
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )