prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewela to nic tylko działać
Ja też muszę iść zbadać tsh czy aby za bardzo nie spadło po euthyroxie i zapisać się do endo na kontorle.
Przy okazji może dostane coś zamiast bromergonu na zbijanie prolaktyny, bo ten musiałam odstawić.
Nawet się zastanawiam czy po tych moich ubocznych skutkach bromka nie przywlekło mi się zapalenie zatok na które niestety muszę brać antybiotyk
Narazie zostaje na samym duphastonie w drugiej połowie cyklu.01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
A już myślałam że tylko na mnie tak źle działał...
Ja narazie zostanę przy samym duphastonie...Ty Moni91 bierzesz coś innego zamiast bromka ? czy jeszcze nie konsultowałaś tego z lekarzem..01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, byłam dziś u gina, i jednak jedna tabletka dziennie to dla mnie za mało, mam wrócić do dwóch. Na badaniu prl lekko ponad normę. Doktorek nawet mi już nie dał skierowania na badanie, tylko 3 opakowania bromka. Zadowolony był, że cykl mi się uregulował. Powiedział, że już spokojnie będę mogła w ciąże zajść. No zobaczymy Bezpieczniej się czuję, jak tego bromka biorę. Wiem, że okres będzie regularnie i owulacje będą, to lek na moje dolegliwości.
Co do efektu jojo po nagłym odstawieniu bromka to potwierdzam, bo mnie to spotkało. W efekcie straciłam połowę objętości włosów, dobrze, że mam gęste. Doktorek powiedział, że jak tylko dowiem się o ciąży to mam bromka odstawić, nawet jak będę czuła, że mogę w tej ciąży być. Mówił, że na początku nie zaszkodzi, ale lepiej go nie brać za długo. Bo prolaktyna w ciąży jest potrzebna. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiała Azlia wrote:Dziewczyny, byłam dziś u gina, i jednak jedna tabletka dziennie to dla mnie za mało, mam wrócić do dwóch. Na badaniu prl lekko ponad normę. Doktorek nawet mi już nie dał skierowania na badanie, tylko 3 opakowania bromka. Zadowolony był, że cykl mi się uregulował. Powiedział, że już spokojnie będę mogła w ciąże zajść. No zobaczymy Bezpieczniej się czuję, jak tego bromka biorę. Wiem, że okres będzie regularnie i owulacje będą, to lek na moje dolegliwości.
Co do efektu jojo po nagłym odstawieniu bromka to potwierdzam, bo mnie to spotkało. W efekcie straciłam połowę objętości włosów, dobrze, że mam gęste. Doktorek powiedział, że jak tylko dowiem się o ciąży to mam bromka odstawić, nawet jak będę czuła, że mogę w tej ciąży być. Mówił, że na początku nie zaszkodzi, ale lepiej go nie brać za długo. Bo prolaktyna w ciąży jest potrzebna.
To mocno trzymam kciuki za II kreseczki Bromek jest bardzo skuteczny. Szkoda tylko, że na niektórych działa tak jak na mnie. -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja juz zglupialam...zastanawiam sie wlasnie, bo lekarz powiedzial, ze mam brac bromka az zajde w ciaze, na noc pol tabletki. Czy w razie pozytywnego testu zmniejszylybyscie dawke do 1/4 np przez tydzien i dopiero odstawic czy od razu odstawic? Zadzwonie napewno do lekarza, ale wolalabym wiedziec wczesniej. Sa dwie szkoly, zeby od razu odstawic albo zmniejszac stopniowo dawke...ostatni wynik mialam 1,3 przy normie 3-20 i zastanawiam sie czy nie zmniejszyc dawki do 1/4 jeszcze przed testem, skoro wynik jest juz ponizej normy.
-
nick nieaktualnyJoasiu, ciężko Ci w tej kwestii doradzić, bo zmiana dawki może być ryzykowna. Ja na Twoim miejscu brałabym cały czas tak samo do pozytywnego testu, a po II kreskach pilnie skontaktowała się z lekarzem.
Ja też miałam brać pół tabletki na noc i endokrynolog powiedziała, że jak będę miała pozytywny test to mam po prostu odstawić. Uważam, że w tej kwestii trzeba słuchać lekarza
-
moni91 daj znać jak już będziesz po konsultacji.
Czy Pani doktor dala Ci jakiś inny lek na obniżenie prolaktyny.
U mnie ten cykl i tak stracony bo oboje chorzy i nawet nici z przytulanka a tu akurat dni odpowiednie ku temu
Plus taki że przynajmniej raz nie będę schizowała przed okresem że może jednak nie przyjdzie...
za was wszystkie dziewczyny trzymam kciuki01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia, dam znać
Biała Azalia, ja mam to samo. Bardzo nie lubię tych 2 tygodni po owu... jak przychodzi okres to mimo tego, że mi cholernie smutno, że znowu nic - czuję ulgę.
Echh... ciężkie to nasze staraczek życie, ale doczekamy się dzidziutkówspioch, e.wela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Drogie Kolezanki... potrzebuje waszej pomocy w interpretacji wyników prolaktyny, które dzis odebrałam: na czczo 350,8 mlU norma do 102-496 po godzinie, po obciążeniu 4795mlu czyli 13 krotnie podwyższona, czytałam ze powinna byc Max 6 krotnie wyższa. Czy mój wyniki wskazuje na hiperprolaktynemie czynnościową ?Do lekarza idę dopiero w czwartek i trochę sie denerwuje... dodam ze biorę leki na nadciśnienie... będę ogromnie wdzięczna za jakikolwiek poradę info... pozdrawiam serdecznieNasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka... ja miałam 7x większa i mi wyszła hiperprolaktynemia.
Co do badań prolaktyny... mi zawsze i gin i endo mówili, żeby robic w 3-5 dc, ale spotkałam sie tez z tym, ze dziewczyny były wysyłane w 21dc. Na pewno to nie jest obojętne kiedy sie robi, to każdy hormon produkuje sie w innym dniu cyklu.
Oprócz bromergon kolejnym lekiem jest dostinex.spioch lubi tę wiadomość