prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWinko bym odradzala.
Ja chcialam brac wiesiolek, ale w tym cyklu co zaczelam (wzielam 2 dni) zdecydowalam sie na laparo i przerwalam.
Nie wiem czy to zasluga bromka czy laparo, ale mialam 4 dni takiego sluzu plodnego, jakiego w zyciu u siebie nie widzialam.
Moze poczekaj z jeden cykl i zobaczysz jak bedzie u Ciebie sluz po bromku wygladal... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ prolaktyna mam problem juz od jakiś 3 lat ale lekarze póki nie staralismy sie nie dawali leków. Kiedyś prolaktyna wynosiła ok 16 potem 24 potem 28 potem około 30 sie utrzymywała. 2 miesiące temu z powodu ze ciąży dalej nie ma zrobilam badanie i prolaktyna wyniosła 50. Jeszcze takiej wysokiej nie było...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przy poziomie 2600 jednostek (norma do 500) miałam 2x1 tabletkę. Po miesiącu, po kontroli przy poziomie 490 jednostek mam 0,5 tabletki rano i pół wieczorem. Po kontroli następnej okaże się czy to odpowiednia dawka.
Bromek szybko działa
Ale że się robi w takich dniach badanie prolaktyny to nie wiedziałam, gin mi nic nie mówił, że dzień cyklu ma znaczenie, a internety też różnie piszą, hmm...
A na śluz polecam siemię lniane
Musze nad endometrium chyba popracować, migdały uwielbiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny moja kochana tesciowa wysłała mi mmsem wyniki. Znalazłam też ostatnie dla porównania.
27.10.2016 (9dc)
TSH 2.18 ulU/mL
Prolaktyna 49.450 ng/ml
16.12.2016 (3dc)
Tsh 0.31 ulU/mL
Prolaktyna 17.330 ng/ml
Jedyne co zrobilam i nie wiem czy dobrze. Wczoraj przed snem jak każdego wieczoru wzielam pol tabletki bromergonu a rano byłam na pobraniu. Może powinnam odpuścić jeden dzień? Chociaż z drugiej strony wiem ze bromek działa
Co sądzicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, ja dostałam bromek pół tabletki na noc i po pierwszej nocy powiem Wam, że miałam ciężko. Rano osunęłam się na nogach, musiałam poleżeć jakieś pół h zanim wstałam do pracy, a do tego mdłości...
Najgorsze jest to, że lekarka dała mi ten lek bez przekonania.
Mam nadzieję, że pomoże, ale szczerze nie mam dużych złudzeń.
Pozdrawiam!