Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Prolaktyna - dostinex
Odpowiedz

Prolaktyna - dostinex

Oceń ten wątek:
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Również owulacje potwierdzone.. dlatego mam wątpliwości że to prolaktyna jest problemem bo mówią że przez podwyższona nie ma owulacji i w żadnej inny sposób nie utrudnia zajścia ..

Teraz mam 6 dc i staranka od nowa 🤞

Z leków to biorę avamine od jakiś 2-3 miesięcy i althyxin na TSH

Z suplementów piję fertistim i od 3-5 dc łykam miovelie nac
    Prócz tego Wit c , D3 i E :)

A ty ??

Dokładnie mam te same wątpliwości… 🤔 tym bardziej, ze napisałaś, że piersi Cię wcale nie przestały bolec i czytałam tez opinie innych dziewczyn i też je bolały dalej na lekach na prl. Wiec od czego te cycki nas tak bolą? 🤣 Biorę dostinex i witaminy na ten moment bo tarczyca mi się ładnie wyrównała. Mam też fertisim, magnez, D, B-kompleks.

zizi96 lubi tę wiadomość

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co pamiętam że zanim zaczęłam się leczyć brałam też Cyclodynon (niepokalanek) i już w pierwszym cyklu bolały tylko 1-2 dni przed..
    on niby też reguluje prolaktyne ale nie wiem jaka wtedy miałam .. teraz nie biorę bo nie wiem czy to nie będzie za dużo .

Luna_Luna lubi tę wiadomość

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Wiesz co pamiętam że zanim zaczęłam się leczyć brałam też Cyclodynon (niepokalanek) i już w pierwszym cyklu bolały tylko 1-2 dni przed..
    on niby też reguluje prolaktyne ale nie wiem jaka wtedy miałam .. teraz nie biorę bo nie wiem czy to nie będzie za dużo .

A ile czasu stosowałaś? Ja brałam castagnus ale niestety nic mi nie pomógł. Myśle, ze może być za dużo tez bym nie włączała, ale trochę mnie zachęciłaś tym cyclodynonem 😜

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    A ile czasu stosowałaś? Ja brałam castagnus ale niestety nic mi nie pomógł. Myśle, ze może być za dużo tez bym nie włączała, ale trochę mnie zachęciłaś tym cyclodynonem 😜

3 miesiące jak kazał producent, od razu po pierwszym opakowaniu przestały boleć mnie piersi .. ale np plamień przed okresem nie zniwelował i w ciąże dzięki niemu nie zaszłam więc odstawiłam.

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    3 miesiące jak kazał producent, od razu po pierwszym opakowaniu przestały boleć mnie piersi .. ale np plamień przed okresem nie zniwelował i w ciąże dzięki niemu nie zaszłam więc odstawiłam.

A nie bolały Cię przez te 3 miesiące stosowania czy tylko ból się zmniejszył w pierwszym?

Wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek 🎅🏻🙂

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    A nie bolały Cię przez te 3 miesiące stosowania czy tylko ból się zmniejszył w pierwszym?

Wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek 🎅🏻🙂

Na początku bolały lekko 1-2 dni przed okresem potem nie pamiętam czy w następnych cyklach ten ból zniknął całkowicie no ale na pewno był mniej odczuwalny i trwał krócej.. jak już nie brałam to ból w kolejnych cyklach wrócił jak zwykle 🤪

Wszystkiego dobrego 🎅❤️!

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Na początku bolały lekko 1-2 dni przed okresem potem nie pamiętam czy w następnych cyklach ten ból zniknął całkowicie no ale na pewno był mniej odczuwalny i trwał krócej.. jak już nie brałam to ból w kolejnych cyklach wrócił jak zwykle 🤪

Wszystkiego dobrego 🎅❤️!

Hej 🙂 jak samopoczucie? Zmniejszył Ci endo dawke dostinexu?

zizi96 lubi tę wiadomość

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    Hej 🙂 jak samopoczucie? Zmniejszył Ci endo dawke dostinexu?

W przyszłym tygodniu mam wizytę , w czwartek :)
    Ale byłam sobie jeszcze raz zrobić prolaktyne bo wtedy brałam tabletkę w niedzielę a w pon byłam robić badania bo musiałam w odpowiednim dniu cyklu więc poszłam zrobić jeszcze tak jakby 4 dni po wzięciu tabletki i też wyszła obniżona bardzo więc myślę że faktycznie jest już taka niska 🙉

Robiłam też tsh wtedy i martwi mnie że znów poszło do góry a już tak ładnie spadło :( miałam 1,4 a teraz nagle 1,9 i też powtarzałam i kolejny wynik to 2,6 więc nie czaję o co chodzi pewnie będzie większa dawka leków w tym przypadku :/

Mam teraz dni płodne i jestem pełna nadziei ale obawiam się że za dużo myślę o tym wszystkim 🙈

A ty jak się czujesz ? ❤️❤️

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    W przyszłym tygodniu mam wizytę , w czwartek :)
    Ale byłam sobie jeszcze raz zrobić prolaktyne bo wtedy brałam tabletkę w niedzielę a w pon byłam robić badania bo musiałam w odpowiednim dniu cyklu więc poszłam zrobić jeszcze tak jakby 4 dni po wzięciu tabletki i też wyszła obniżona bardzo więc myślę że faktycznie jest już taka niska 🙉

Robiłam też tsh wtedy i martwi mnie że znów poszło do góry a już tak ładnie spadło :( miałam 1,4 a teraz nagle 1,9 i też powtarzałam i kolejny wynik to 2,6 więc nie czaję o co chodzi pewnie będzie większa dawka leków w tym przypadku :/

Mam teraz dni płodne i jestem pełna nadziei ale obawiam się że za dużo myślę o tym wszystkim 🙈

A ty jak się czujesz ? ❤️❤️

Dobrze, ze sobie zrobiłaś żeby się upewnić. Rzeczywiście nieźle Ci spadła, super bo będziesz może już miała z nią spokój :) właśnie to TSH czasami tak skacze ☹️ tez tak miałam ale aktualnie jestem bez leków bo jest w normie. Czuje sie dobrze dziekuje ❤️ Będę sobie badać prolaktyne za jakieś 3 tyg, ciekawa jestem czy mi się zmniejszy tak ładnie jak Tobie.

Ja tez ostatnio więcej o tym wszystkim myśle ale to chyba nieuniknione jak już staramy się z ta pomocą medyczna. Wszystko jest takie ustawione, ciagle badania itp. 🫣 😅

zizi96 lubi tę wiadomość

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    Dobrze, ze sobie zrobiłaś żeby się upewnić. Rzeczywiście nieźle Ci spadła, super bo będziesz może już miała z nią spokój :) właśnie to TSH czasami tak skacze ☹️ tez tak miałam ale aktualnie jestem bez leków bo jest w normie. Czuje sie dobrze dziekuje ❤️ Będę sobie badać prolaktyne za jakieś 3 tyg, ciekawa jestem czy mi się zmniejszy tak ładnie jak Tobie.

Ja tez ostatnio więcej o tym wszystkim myśle ale to chyba nieuniknione jak już staramy się z ta pomocą medyczna. Wszystko jest takie ustawione, ciagle badania itp. 🫣 😅

To dawaj znać jak wyniki:)

No spadła spadła ale żeby to coś pomogło 🙏🙏

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    To dawaj znać jak wyniki:)

No spadła spadła ale żeby to coś pomogło 🙏🙏

Ok dam znać, trzymam za nas kciuki za ten miesiąc 😁✊🏻

zizi96 lubi tę wiadomość

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mocno !!! ✊✊✊

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja po wizycie :) Endo zmniejszył dawkę będę teraz brać pół tabletki raz w tygodniu :)

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Hej , ja po wizycie :) Endo zmniejszył dawkę będę teraz brać pół tabletki raz w tygodniu :)

Hej, super :) a piersi Cię bolą? Ja już po owu i narazie cisza.

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie , ale mnie zaczynają boleć jakoś 5-7 dni przed okresem dopiero , a jestem w 16 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 11:13

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Jeszcze nie , ale mnie zaczynają boleć jakoś 5-7 dni przed okresem dopiero , a jestem w 16 dc

Aaaaa ok to jeszcze za wcześnie, bo mnie przez ostatnie kilka cykli bolały już od owulacji… 😳 😅

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście już rozkmina czy się udało czy nie 🤭

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja tak samo 😂 to byłby najpiękniejszy prezent na Święta dla nas 😁

zizi96 lubi tę wiadomość

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    Haha ja tak samo 😂 to byłby najpiękniejszy prezent na Święta dla nas 😁

Jejku nooo… 🤞🤞🤞

• Aurore Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziom prolaktyny:
    - z dnia 21.03.2014 wynosił 32,5 ng/ml
    - z dnia 19.04.2023 wynosił 31,2 ng/ml
    - z dnia 12.08.2023 wynosił 25,7 ng/ml
    - z dnia 21.10.2023 wynosi 17,3 ng/ml

Najmniejszy poziom jaki osiągnęłam w życiu.
    Przypomnę, że po kuracji Dostinexem był wzrost do 47,7 ng/ml!

Kuracja trwała: od 10.05.2023 do... Prawdopodobnie będę jeszcze brać do końca roku.
    Zastosowałam: 1x dziennie 500mg Niepokalanek firmy Aliness

Czkawka lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ