Prolaktyna - dostinex
-
WIADOMOŚĆ
-
zizi96 wrote:Również owulacje potwierdzone.. dlatego mam wątpliwości że to prolaktyna jest problemem bo mówią że przez podwyższona nie ma owulacji i w żadnej inny sposób nie utrudnia zajścia ..
Teraz mam 6 dc i staranka od nowa 🤞
Z leków to biorę avamine od jakiś 2-3 miesięcy i althyxin na TSH
Z suplementów piję fertistim i od 3-5 dc łykam miovelie nac
Prócz tego Wit c , D3 i E
A ty ??
Dokładnie mam te same wątpliwości… 🤔 tym bardziej, ze napisałaś, że piersi Cię wcale nie przestały bolec i czytałam tez opinie innych dziewczyn i też je bolały dalej na lekach na prl. Wiec od czego te cycki nas tak bolą? 🤣 Biorę dostinex i witaminy na ten moment bo tarczyca mi się ładnie wyrównała. Mam też fertisim, magnez, D, B-kompleks.zizi96 lubi tę wiadomość
-
Wiesz co pamiętam że zanim zaczęłam się leczyć brałam też Cyclodynon (niepokalanek) i już w pierwszym cyklu bolały tylko 1-2 dni przed..
on niby też reguluje prolaktyne ale nie wiem jaka wtedy miałam .. teraz nie biorę bo nie wiem czy to nie będzie za dużo .Luna_Luna lubi tę wiadomość
-
zizi96 wrote:Wiesz co pamiętam że zanim zaczęłam się leczyć brałam też Cyclodynon (niepokalanek) i już w pierwszym cyklu bolały tylko 1-2 dni przed..
on niby też reguluje prolaktyne ale nie wiem jaka wtedy miałam .. teraz nie biorę bo nie wiem czy to nie będzie za dużo .
A ile czasu stosowałaś? Ja brałam castagnus ale niestety nic mi nie pomógł. Myśle, ze może być za dużo tez bym nie włączała, ale trochę mnie zachęciłaś tym cyclodynonem 😜 -
Luna_Luna wrote:A ile czasu stosowałaś? Ja brałam castagnus ale niestety nic mi nie pomógł. Myśle, ze może być za dużo tez bym nie włączała, ale trochę mnie zachęciłaś tym cyclodynonem 😜
3 miesiące jak kazał producent, od razu po pierwszym opakowaniu przestały boleć mnie piersi .. ale np plamień przed okresem nie zniwelował i w ciąże dzięki niemu nie zaszłam więc odstawiłam.Luna_Luna lubi tę wiadomość
-
zizi96 wrote:3 miesiące jak kazał producent, od razu po pierwszym opakowaniu przestały boleć mnie piersi .. ale np plamień przed okresem nie zniwelował i w ciąże dzięki niemu nie zaszłam więc odstawiłam.
A nie bolały Cię przez te 3 miesiące stosowania czy tylko ból się zmniejszył w pierwszym?
Wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek 🎅🏻🙂 -
Luna_Luna wrote:A nie bolały Cię przez te 3 miesiące stosowania czy tylko ból się zmniejszył w pierwszym?
Wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek 🎅🏻🙂
Na początku bolały lekko 1-2 dni przed okresem potem nie pamiętam czy w następnych cyklach ten ból zniknął całkowicie no ale na pewno był mniej odczuwalny i trwał krócej.. jak już nie brałam to ból w kolejnych cyklach wrócił jak zwykle 🤪
Wszystkiego dobrego 🎅❤️!Luna_Luna lubi tę wiadomość
-
zizi96 wrote:Na początku bolały lekko 1-2 dni przed okresem potem nie pamiętam czy w następnych cyklach ten ból zniknął całkowicie no ale na pewno był mniej odczuwalny i trwał krócej.. jak już nie brałam to ból w kolejnych cyklach wrócił jak zwykle 🤪
Wszystkiego dobrego 🎅❤️!
Hej 🙂 jak samopoczucie? Zmniejszył Ci endo dawke dostinexu?zizi96 lubi tę wiadomość
-
Luna_Luna wrote:Hej 🙂 jak samopoczucie? Zmniejszył Ci endo dawke dostinexu?
W przyszłym tygodniu mam wizytę , w czwartek
Ale byłam sobie jeszcze raz zrobić prolaktyne bo wtedy brałam tabletkę w niedzielę a w pon byłam robić badania bo musiałam w odpowiednim dniu cyklu więc poszłam zrobić jeszcze tak jakby 4 dni po wzięciu tabletki i też wyszła obniżona bardzo więc myślę że faktycznie jest już taka niska 🙉
Robiłam też tsh wtedy i martwi mnie że znów poszło do góry a już tak ładnie spadło miałam 1,4 a teraz nagle 1,9 i też powtarzałam i kolejny wynik to 2,6 więc nie czaję o co chodzi pewnie będzie większa dawka leków w tym przypadku
Mam teraz dni płodne i jestem pełna nadziei ale obawiam się że za dużo myślę o tym wszystkim 🙈
A ty jak się czujesz ? ❤️❤️Luna_Luna lubi tę wiadomość
-
zizi96 wrote:W przyszłym tygodniu mam wizytę , w czwartek
Ale byłam sobie jeszcze raz zrobić prolaktyne bo wtedy brałam tabletkę w niedzielę a w pon byłam robić badania bo musiałam w odpowiednim dniu cyklu więc poszłam zrobić jeszcze tak jakby 4 dni po wzięciu tabletki i też wyszła obniżona bardzo więc myślę że faktycznie jest już taka niska 🙉
Robiłam też tsh wtedy i martwi mnie że znów poszło do góry a już tak ładnie spadło miałam 1,4 a teraz nagle 1,9 i też powtarzałam i kolejny wynik to 2,6 więc nie czaję o co chodzi pewnie będzie większa dawka leków w tym przypadku
Mam teraz dni płodne i jestem pełna nadziei ale obawiam się że za dużo myślę o tym wszystkim 🙈
A ty jak się czujesz ? ❤️❤️
Dobrze, ze sobie zrobiłaś żeby się upewnić. Rzeczywiście nieźle Ci spadła, super bo będziesz może już miała z nią spokój właśnie to TSH czasami tak skacze ☹️ tez tak miałam ale aktualnie jestem bez leków bo jest w normie. Czuje sie dobrze dziekuje ❤️ Będę sobie badać prolaktyne za jakieś 3 tyg, ciekawa jestem czy mi się zmniejszy tak ładnie jak Tobie.
Ja tez ostatnio więcej o tym wszystkim myśle ale to chyba nieuniknione jak już staramy się z ta pomocą medyczna. Wszystko jest takie ustawione, ciagle badania itp. 🫣 😅zizi96 lubi tę wiadomość
-
Luna_Luna wrote:Dobrze, ze sobie zrobiłaś żeby się upewnić. Rzeczywiście nieźle Ci spadła, super bo będziesz może już miała z nią spokój właśnie to TSH czasami tak skacze ☹️ tez tak miałam ale aktualnie jestem bez leków bo jest w normie. Czuje sie dobrze dziekuje ❤️ Będę sobie badać prolaktyne za jakieś 3 tyg, ciekawa jestem czy mi się zmniejszy tak ładnie jak Tobie.
Ja tez ostatnio więcej o tym wszystkim myśle ale to chyba nieuniknione jak już staramy się z ta pomocą medyczna. Wszystko jest takie ustawione, ciagle badania itp. 🫣 😅
To dawaj znać jak wyniki:)
No spadła spadła ale żeby to coś pomogło 🙏🙏Luna_Luna lubi tę wiadomość
-
Poziom prolaktyny:
- z dnia 21.03.2014 wynosił 32,5 ng/ml
- z dnia 19.04.2023 wynosił 31,2 ng/ml
- z dnia 12.08.2023 wynosił 25,7 ng/ml
- z dnia 21.10.2023 wynosi 17,3 ng/ml
Najmniejszy poziom jaki osiągnęłam w życiu.
Przypomnę, że po kuracji Dostinexem był wzrost do 47,7 ng/ml!
Kuracja trwała: od 10.05.2023 do... Prawdopodobnie będę jeszcze brać do końca roku.
Zastosowałam: 1x dziennie 500mg Niepokalanek firmy AlinessCzkawka lubi tę wiadomość