Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cos zasieje przed wyjazdem :)
    Dzisiaj 7h. Kończę o 15. Nie ma ruchu bo wszyscy wczoraj na andrzejkach popili haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mogłaś złapać oddechu w pracy jak był mniejszy ruch ;)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do końca. Miałam trochę sprzątania. Oglądaliśmy obrączki dziś w aparcie ale ceny mają zaporowe. U nas u jubilera dużo mniej nam powiedzieli..

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeej :)
    dziewczyyynki... załamka... tak Mnie choroba dopadła.... cały weekend zdychałam...
    a wczoraj akurat chyba owulka była ... śluz nawet się pojawił co zazwyczaj nie mam.. a jajniki tak bolały ze masakara....
    ale niby wirusy nie są dobre dla poczęcia... więc ten cykl odpada chyba znowuuu....
    kurde dupa...i na Święta nic... nic nie będzie :/
    a dziś mój mąż już rano chodził i marudził że chora go dopadła.....
    P O R A ż K A .

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A I TEST WCZORAJ ROBIŁAM OWULACYJNY ...POZYTYWNY WYSZEDŁ ;(

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel wrote:
    No nie do końca. Miałam trochę sprzątania. Oglądaliśmy obrączki dziś w aparcie ale ceny mają zaporowe. U nas u jubilera dużo mniej nam powiedzieli..
    my kupiliśmy w aparcie obrączki, bo w sklepach jubilerskich było o wiele drożej. no ale to też zależy od miejsca gdzie sie mieszka. sama nie wiem.
    Gabryśka czasami choroba pomaga. często kobiety zachodzą podczas przeziębienia. ponieważ organizm walczy z wirusami, a plemniki przechodzą sobie nie zauważone. i robią co mają robić i kobiecy organizm im w niczym nie przeszkadza.

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to nie fajnie. Następny cykl będzie Wasz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jednak choroba nie przeszkodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam do Was. Ostatni czas byl ciężki, momentami bardzo, kryzys w związku, zalamka na widok dzieci, itp itd. Ale na szczęście najgorsze mamy za soba i wracam z nowa nadzieja, ktora daly mi Paula i Olga :) i bede Was zarazac NIĄ. Sytuacja u mnie w skrócie: 25 dc, spodziewana @ - jutro. 8 grudnia wizyta u endo, w piatek kontrolne tsh. Wizyta u gin - 16 grudnia (umowiona) lub 9 grudnia (jesli malpka przyjdzie punktualnie i zdazy sie skonczyc do tego czasu).
    Plan działania - ustalic termin laparoskopii, przejść ją bez komplikacji, zajsc w kolejnym cyklu po zabiegu w ciążę i urodzic ślicznego, malego, zdrowego, rozowiutkiego Bobaska :) naszego Szymusia lub Alusię :)
    Damy rade dziewczyny :)
    Gabrysia nie przejmuj sie choroba. Dzialajcie jeśli macie ochotę, a moze akurat bedzie zloty strzal :)
    Olga my wlasnie w aparcie kupiliśmy obraczki, bo u nas w jubilerskich to ceny byly z kosmosu, no i na dodatek maly wybor obraczek, a nam akueat takie sie nie podobaly :) mamy cieniutkie, moja siostra jak zobaczyla moja obraczke to powiedziala ze jej juz sie nie podoba i zaraz jedzie wymienic :-D haha..
    Gdzie nasza Barbarella sie podziala? Czyzby nas opuscila, tak jak cynamonka? ;)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,9712
    My mamy ten model :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi uda nam się i będę to powtarzać do znudzenia.! <3
    ładne macie obrączki :) u nas też w apart było taniej, ale już pisałam o tym. zdjęcie kiedyś też pokazywałam :P to się chwalić nie będę :D
    no jakoś dziewczyny zaniedbują forum, chociaż niestety ja sama mam mniej czasu, żeby tu zaglądać :/
    może w tym stanie Błogosławionym nadrobimy wszelkie zaległości :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej ze tak, bo wtedy (przynajmniej ja) bede obchodzić się z soba jak z jajkiem, więc bede miec wiecej czasu :) haha..

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety niiiic z tego działania... mój mąż teraz rozchorował się na dobre... /// wgl wsz odłożyłam na kolejny rok..... koniec kropka. postanowione. te dni płodne przepadły przez choroby...a następne wypadają mi w Święta.... a całe Święta jesteśmy w gościach... ////
    także od Nowego roku będą nowe starania..

powodzenia dla Was :)

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko zajde w ciążę to L4 i lezakowanie haha. Obrączki śliczne. Ja bym chciała cieniutka a mój grubsza więc i tak musismy na zamówienie a w aparcie nie zawsze się tak da. No cóż. Mamy dużo czasu jeszcze.
    Rzygam moja praca już. Czuję się ostatnio bardzo wykorzystywana a najlepsze jest to że nie mogę tego nigdzie zgłosić, smutek :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryśka oby Twoje postanowienia noworoczne się spełniły :)

Olga niestety tak już jest, pracownik nie ma żadnych praw. a jak Ci źle to ciesz się, że w ogóle masz prace bo na Twoje miejsce jest 10 innych osób. ... w takim chorym kraju żyjemy . i jak pracodawca Ci tak powie to człowiek nie ma wyjścia już .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia -życzę w takim razie żeby ta przerwą zrobiła Wam dobrze :-D i oby po nowym roku ruszyło z kopyta, no i termin porodu na wrzesień :) haha
    Olga wspolczuje i Przytulam :-* no niestety Paula to co piszesz to prawda. Znaczy nie wszędzie ale coraz częściej się to zdarza.. Ehhh..chory kraj. :-(
    Jakąś Chandra mnie złapała, poplakalam i już jest ok. Chyba zaraz pojde do sklepu bo od wczoraj za mną chodzi sałatka z kurczakiem (przez Ciebie Paula :-D ) i tym razem nie odpuszcze, póki jej nie dostane :-D haha.
    Znowu mnie gardło pobolewa. Sezon chorób rozpoczęty :-D IDE zaraz sobie zrobić mleko z czosnkiem. Mniam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi moja sałatka z kurczakiem była pyszna :D z wyjątkiem oliwek których nie lubię, ale mój eM mi je wyjadł :P pod nadzorem, żeby nie zjadł nic więcej :)
    a dziś znowu powtórka z wczoraj. tylko dziś innej osobie pomaga. a ja sama zamulam.
    jutro do szkoły na 7.10 :( jak mi się nie chce, ale za to w styczniu będę miała na później (bo odrabiamy teraz bo w styczniu nauczycielki ma nie być)
    propo chorób mój narzeczony jeszcze kaszle, bo też był chory i muszę go chyba do lekarza wysłać, bo pije drugi syrop i nic. a boję się, żeby mu na płuca się nie rzuciło. ale wyslać go do lekarza to tak jakby morze z górami miały się spotkać.

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra dziewczyny. Jadę właśnie do pracy dobrze że tylko do 12.
    Ja bym zjadła pieczarkowa..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wstałam o 5.30 . myślałam, że gorzej będzie zejść z łóżka. ale jestem już padnięta, jeszcze walczę z kluczami/pakietami do microsofta bo coś mi się popsuło i nie mogę nawet napisać żadnego dokumentu. poza tym zaczyna mnie już głowa boleć i marzy mi się łóżeczko już :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skończyłam o 13, potem marton przez całe miasto. :D zatankować auto, zrobić zakupy, odebrać rachunek za prąd od właścicieli i lecieć go zapłacić, odebrać paczkę. Przyszłam do domu po 15, a tutaj góra zmywania na mnie czekała :D i tak chyba z pól godziny myłam gary :D zmywarki niestety nie mamy, bo nawet by się do kuchni nie wieszła, mamy taką malutką. ;) potem ogarnąc obiad jakiś i już przed 18 jest :D

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ