Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Kochane dawno mnie tutaj nie było
Paula -czasem dobrze jest się komuś wyzalic, wykrzyczec co leży na sercu i wątrobie. To pomaga obojgu
Gabrysia -dobrze że już działasz z ta tarczyca. I dołączam się do pytania Olgi -jaka masz dawkę? ja mam obecnie 75 i wizyta 8 grudnia, zobaczymy jakie będzie TSH.
Olga -no to faktycznie z tym ogłoszeniem niezle jaja. Ale może w PZU pójdzie lepiej trzymam kciuki
Ja w sumie nie odzywalam się bo musialam wypocząć od forum, tych całych starań i myśli. A teraz idealną okazją bo musieliśmy odpuścić że względu na moje zapalenie zatok i kolejną kurację sterydami. Na początku było trochę smutno ale teraz czuje się swietnie i mam takie pozytywne nastawienie, bo w 16grudnia IDE omawiać z ginem termin laparo. No i wierze że w koncu po tym zabiegu się uda a teraz mam taki luz psychiczny.
Ale powiem Wam że w tym mcu miałam tak wyraźną owulke jak rzadko kiedy. Silny ból jajnika, ale aż taki uniemożliwiający chodzenie no i śluz mega płodny. Tak sam z siebie,bez wiesiolka i siemienia. Ironia losu, prawda?
Nawet przez chwilę po myslalam żeby się postarać ale za chwilę się opamietalam -nie będę ryzykować zdrowia dziecka dla własnego widzimisie. No a poza tym byłam mega zmęczona.
AA tak a propozycję pracy jeszcze to dziś znalazłam ogłoszenie że w moim miasteczku szukają do sklepu spożywczego więc w poniedziałek zasuwam z podaniem o 7 rano i mam nadzieję że będzie dobrze. Bo musi być
Milego wieczoru dziewczynki, IDE konczyc karpatke -
nick nieaktualnyGabi szkoda, że zachorowałaś na te zatoki. Ale najważniejsze, że się nie dołujesz. Mi już trochę lżej na psychice. po tamtej nocy czuję na prawdę ulgę. no i moje libido trochę podskoczyło
ale odnowił się mój problem z niedoborem magnezu. kiedyś drgała mi powieka, zaczęłam brać magnez i minęło. brałam go cały czas i ostatnio kilka dni opuściłam bo zapomniałam o nic całkiem. i drżenie znowu wróciło mało tego jeszcze policzek zaczął mi drgać (raz tak miałam gdzieś z minute) i nie wiem czy to raczej nie na tle nerwowym ... -
dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić, bo może macie jakieś sugestie..
A wiec: wieczorem jak zasypiam, a może jak już zasne, bo nie wiem, tak jakby sni mi się że muszę gdzieś jechać ale tak mi się kręci w głowie ze się przewracam albo coś. Wczoraj np wchodzilam po schodach i wypadalam przez barierke. Nie umiem tego opisać ale normalnie jakby ktoś obracal mną o 180 stopni. Męczy mnie już to trochę.
Mój mi mówi że mam też coś takiego jakbym drgawek dostawala i na początku myślał ze mi coś jest. Tak wiem neurolog się kłania ale byłam już dostałam skierowanie na rtg i rezonans ale nie poszłam i teraz boję sie ze jak pójdę to mnie ochrzani, że tego nie zrobiłam
A nie zrobiłam tego, bo cały czas liczyłam na bejbi born hah -
nick nieaktualny
-
hej
dawkę euthyrox mam 25 dziennie.
cachaarel... może to nic groźnego... ale radziłabym udać się o neurologa... a masz jeszcze jakieś inne objawy?? zawroty głowy?? ból głowy???
a badania jakieś robiłaś?? morfologia?? cukier???
kurcze różne mogą być przyczyny.
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
cachaarel wrote:dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić, bo może macie jakieś sugestie..
A wiec: wieczorem jak zasypiam, a może jak już zasne, bo nie wiem, tak jakby sni mi się że muszę gdzieś jechać ale tak mi się kręci w głowie ze się przewracam albo coś. Wczoraj np wchodzilam po schodach i wypadalam przez barierke. Nie umiem tego opisać ale normalnie jakby ktoś obracal mną o 180 stopni. Męczy mnie już to trochę.
Mój mi mówi że mam też coś takiego jakbym drgawek dostawala i na początku myślał ze mi coś jest. Tak wiem neurolog się kłania ale byłam już dostałam skierowanie na rtg i rezonans ale nie poszłam i teraz boję sie ze jak pójdę to mnie ochrzani, że tego nie zrobiłam
A nie zrobiłam tego, bo cały czas liczyłam na bejbi born hah
Mam tak często we śnie, że mdleję, może to głupie, ale lubię ten stan w momencie kiedy mdleje czuję się taka zrelaksowana, nie wiem nie zastanawiałam się nad tym czy to groźne czy nie, najlepsze jest to, że w rl zemdlałam tylko 2 razy w życiu raz w podstawówce, a raz przy ciąży pozamacicznej jak pękł mi jajowód, więc nadrabiam w nocy hehe nie no żartujęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja tak sobie siedzę i myślę. i czekam na owulkę. już bym ją chciała. a tu jeszcze tyle czasu czekać. Siódmy cykl. A moje ulubione liczby to 7, 14 i 21. (nie wiem czemu, ale mam upodobane te liczby) .
Jestem pozytywnie nastawiona na ciążę. Może się uda??
a jak nie to chyba to nie jest mi pisane ... -
no to cachaarel... działaj działaj ....
mi tak dni płodne niby wypadają za tydzień... bo @ mam regularną co do dnia.. ale.... jak te tsh mam jeszcze wysokie to nie wiem czy jest jakaś szansa... no i nigdy nie wiem czy ta ovu jest czy jej nie ma ... śluzu nie mam w ogóle... od jutra piję len ....i biorę wiesiołek
staraniom nie zaprzestanę❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
U mnie ewidentnie śluz plodny pierwszy raz taki zaobserwowalam. Przezroczysty, pięknie się rozciąga no cud miód i orzeszki. Idę gwalcic mojego. Może w zaręczyny pochwalę się już fasolką
Chociaż może lepiej się nie chwalić i dawkowac emocje?
Mój tata najpierw musi strawić to że jego malutka córeczka wychodzi za mąż. O plodzeniu potomka nikt nic nie wie haha -
nick nieaktualny
-
No miałam dobry dzień wczoraj ale dzisiaj dopada mnie melancholia trochę. Ot co takie nieciazowe wahania nastroju.
Śluz zniknął ale zostawił po sobie pobolewanie w jajnikach.
Ślub gdzieś za 3 lata. Zareczylismy się w zeszłym roku w wigilię ale takich oficjalnych nie było więc trzeba zrobić. Po świętach jedziemy zaklepac salę. Tym czasem wybieram sukienkę haha -
Paula ananas jest w biedronce ale dość drogi. Ja zawsze kupuje kilka jak jadę do Auchana bo mają najtańsze gdzieś 4,90zl za sztukę a w biedronce lub lidlu cena dochodzi do 7zl za kg a taki ananas nawet 2kg może ważyć. Aa dziewczyny polecam kupcie sobie owoc kaki w biedronce jest na promocji 5.99zl/kg. Coś pysznego! Wystarczy obrać ze skórki i wcinac. W smaku podobne do gruszki ale takie słodkie ze looo. I zawiera dużo witaminy A, C i błonnika dobrze przyswajalnego.