Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapewne tak właśnie by było kochana :) racja każdy ma swoje marzenia i życie nudne by było jak by każdy marzył o tym samym ;) z tego co opowiadasz no to faktycznie Twoje relacje nie są zbyt ciekawe więc też bez sensu jest bawić się w jedną noc z tymi na których nie możesz patrzeć i musisz się do nich ciągle uśmiechać.. No i niestety taka noc też jest trochę kosztowna.

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. już ją zmontował? Sam czy z pomocą taty? Może jego lejdi mu pomagała? :-P
    Ahh.. obiadu nawet dzisiaj nie gotuje, nie chce mi sie. Zjem jakąs kanapkę na szybko..

Aaa. Ogólnie co się dziś dowiedziałam? Ze tutaj, gdzie pracuję to pracuję tylko do połowy stycznia ( do 15 października mam staż z Up,potem zadeklarował się pracodawca, że mnie zatrudni na 3 mce.) i do widzenia - kolejnej pracy szukać. Czyli już jestem na 80 % pewna swojego wyjazdu ( choc Dawid ciągle powtarza, że nigdzie nie pojadę bo będę w ciąży :-D jeszcze się łudzi ) :-P

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, ale tata zadzwonił, bo dwóch moich wujków którzy oni robią szafy na zamówienie i oni ją złożyli, bo mój brat kochany oczywiście został dłużej w pracy ;) więc sama rozumiesz kochana. Jego lejdi chyba dziś przyjeżdża mu pomagać w układaniu tego wszystkiego o.O

Przynajmniej wiesz kochana na czym stoisz, że nie dowiedziałaś się o wszystkim dzień przed. Ja Ci powiem, że zgadzam się z Twoim mężem w 100 % ;) Nigdzie już nie wyjedziesz chyba, że na porodówkę ;) innej opcji nie ma <3 i koniec kropka .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. ;-) wiesz co - lubię z Tobą pisać, bo miszybko czas mija. I nie wiem jak, ale od razu mi sie humor poprawia.

Czyli braciszek się nie przemęczył? :-P Dobrze, ze ta jego mu pomoże, a nie prosi Ciebie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się fajnie z Tobą piszę ;) tym bardzie, że na forum już rzadko się udzielam. Zazwyczaj jak chcę o coś zapytać. Chociaż kochana Ty to już w ogóle chyba tylko tu się udzielasz ;)
    Trochę to wkurza jak tyle ciężarówek i chcesz napisać swoje objawy jak się dziś czujesz, a one od razu gaszą, że to nie ciążą itp. Albo zrobią test i od razu suwaczki itd. a dobrze bety jeszcze nie zrobiły :/

No niestety się nie przemęczył :/ jego nie doczekanie sam by prędzej to robił niż jak bym miała mu pomóc :P chociaż kilka rzeczy jego wisiało u mnie w szafie to jak do pracy pojechał to szybko je mu wyniosłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację. Tylko tutaj piszę, no chyba że coś mnie niepokoi albo ciekawi to pytam na konkretnym wątku. Jakoś tak jak się przywiąże do jednego tematu to o innym już nie myślę :-P nie mam podzielności uwagi :-P
    Oj z tymi ciężarówkami to masz całkowitą rację.. niby też się starały, ale ja odnoszę takie wrażenie, że jak zachodzą w ciązę, to zapominają, że przed chwilą byly same po tej różowej stronie... i wszędzie ich pełno tutaj :-P cieszę się ich szczęściem, ale kurde - to jest forum dla starających się :-p

hehe..dobre i to - powinien być wdzięczny, że w ogóle chciałaś mu to przenieść, bo to tez wymaga wysilku :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie kochana. mam nadzieję, że my takie upierdliwe nie będziemy :P wiadomo udaloby nam się i miałybyśmy jakieś koleżanki to coś tam można popisać. Ale na forum o staraniu się ciągle czytam o usg dziecka, o objawach, o ubrankach, o rzeczach dla dzieci itp. a zero rozmów o staraniach :/ ehh no cóż. Też się cieszę ich szczęściem, ale tak samo czy my czy one każda z nas sie stara i by chciała jak najprędzej, ale one szybko zapominiały jak to człowiek przeżywa..

baa :D dużo wysiłku mnie to kosztowało haha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie to ujęłaś Kochana.
    Skończyłem właśnie 1 część Greya. (Nie wiem czy się przyznać bo opinie są dość sprzeczne na temat tej ksiazki ;-) ) ale mi sie ja fajnie czytalo- bardzo szybko. Ciekawe, jaka jest 2 czesc. A Ty czytalas moze ta ksiazke? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Landryneczka :-) oczywiście, że można. :-) powiesz nam coś o sobie? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem. My też mamy antybiotyk, bo wyszła bakteria u mojego męża w nasieniu, a raczej dwie. Więc mi też zapisał lekarz tabletki. Na ile dostaliście antybiotyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Landryneczko :* ;) pewnie, że możesz dołączyć .

Gabi napisałam do administratorów o zmianę nazwy na "Rozmowy przed ciążowe Gabi i Paulette" to jak zmienią, żebyś wiedziała gdzie szukać :P o ile zmienią nam nazwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo.. super :-P świetny tytuł wymyśliłaś :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe kiedy zmienią :P

jej ale mnie brzuch boli, tylko ani nie na @ ani sama nie wiem na co. Tylko tak mnie jakoś dziwnie łapie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze - super avatar ;) aż mam ochotę Ci go ukraść :D ale będziemy się wtedy mylić :D
    testujesz jutro Kochana, czy sobie darujesz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziękuje ;) może znajdziesz coś podobnego kochana :)
    a sama nie wiem kusi mnie, żeby zrobić, ale ja już nie wiem czy aby na pewno jutro mam termin @. Niby Ciri (ona mi najlepiej interpretuje wykresy) twierdzi, że program dobrze mi wyznaczył owulkę, ale jakoś mam do tego dystans :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten obrazek też jest ładny :

http://static.pokazywarka.pl/i/5981368/711773/kalendarz-ciazy-trzynasty-tydzien-ciazy.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie jesteś pewna, to może zaczekaj. Jeżeli faktycznie coś pokręcił, to może być za wcześnie i wyjdzie negatyw, a Ty się niepotrzebnie zakręcisz negatywnie. Jak uważasz ;)
    ja wiem, że nigdy więcej nie kupię testu amil i nie zrobię testu choćby w dniu @, tylko poczekam chociaż do 1 dnia po (haha - co miesiąc tak mówię, a potem świruje :D ) ja taka mądra tylko w środku cyklu :D

Obrazek śliczny.. Ależ ja bym chciała być na miejscu tej kobiety.. Nawet już bym zrezygnowała z tego parasola.. Ba. Nawet nie musi być nad morzem :D byle tylko ten brzuszek się pojawił, ale nie od jedzenia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby wszystko wskazuje, że owulka była, ale sama nie wiem. ostatnio nie mam żadnych symptomów przed @ i teraz też cisza. Więc pewnie jutro dostanę jakichś plamień. Za pewne test zrobię, bo nie wytrzymam :P chyba że wredny małpiszon mnie uprzedzi :D

No ja też bym chciała być na jej miejscu nie ważne gdzie ważne by z brzuszkiem a brzuszku zdrowo rosnący Bąbelek *.*

gabi544, małe marzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że nie zjawi się ani jutro, ani przez następne 9 miesięcy :)

Ja chyba uciekam, bo znowu mnie dopadają nędzne myśli. :( idę sie wykąpać i położyc, może się dziś chociaż wyśpię.. Miłego wieczoru Kochana.. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:16

Paulette, małe marzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że uda Ci się odgonić choć na chwilę czarne chmury :*

Wzajemnie miłego :*

małe marzenie lubi tę wiadomość

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ