Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dopiero się rozkręca.. Ładnie się przesunęło :O

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel a może jednak @ nie przyjdzie ?? :) skoro plamienie ustało ;)

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu tak miałam, że w dniu spodziewanej @ było plamienie a dwa dni później dopiero krwawienie...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette przyjdzie przyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szkoda dziewczyny. Moze we wrzesniu nam sie wszystkim uda :)

cinnamon cookie, gabi544 lubią tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się udać w końcu :)

cinnamon cookie, gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki :)
    podczytywałam Was codziennie i naprawdę po cichutku liczyłam, ze Wam się udało. Choć jeszcze nic straconego, jesli @ się nie rozkręciła. :)
    My mieliśmy znów zacząć sie starać, ale.. No właśnie. Odkąd prowadzę obserwacje, czyli od stycznia, zauwazyłam, że okres z miesiąca na miesiąc się skraca.. Po zabiegu łyżeczkowania. Poczytałam trochę, jakie mogą być tego przyczyny (niestety! internet to złoooooo! ). I wyczytałam,że najczęściej jest to objaw zrostów. I się nakręciłam, że na pewno mam zrosty na jajowodach... Ehh.. Walnijcie mnie czymś twardym w łeb, bo nie mogę teraz wybić tej myśli z głowy.. :/

Paulette lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam? Też się wiecznie naczytam, wpiszę objaw w Google i szukam i czytam... I nic dobrego z tego nie wychodzi. Przynajmniej nie zawsze. Już sobie wkręcałam wszystkie możliwe choroby :P Gabi a tak w ogóle to krótka miesiączka jest zła? Tzn oznacza coś złego?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nie wkrecaj sobie tego. Przeciez doskonale wiesz ze teraz @ sie konczy i zachodzisz w ciaze :* wiec Twoj umysl musi byc wypelniony samymi dobrymi myslami <3

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette podoba mi się Twoje pozytywne nastawienie :) musisz mnie nim zarazić! ;)

gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Skąd ja to znam? Też się wiecznie naczytam, wpiszę objaw w Google i szukam i czytam... I nic dobrego z tego nie wychodzi. Przynajmniej nie zawsze. Już sobie wkręcałam wszystkie możliwe choroby :P Gabi a tak w ogóle to krótka miesiączka jest zła? Tzn oznacza coś złego?
    Wiesz co - ogólnie to chyba nie. Tylko, że ja zawsze miałam dość długą i obfitą - 5 dni porządnego krwawienia, 2 dni lżejsze. A po poronieniu i zabiegu zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc robi się bardziej skąpa i krótsza - w poprzednim cyklu było 5 dni krwawienia, 1 plamienie cały dzień a teraz już tylko 4 dni i dziś tylko rano plamienie. A ten okres i tak jakiś taki nienormalny. Jak kot napłakał. Prawie nic nie było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Gabi nie wkrecaj sobie tego. Przeciez doskonale wiesz ze teraz @ sie konczy i zachodzisz w ciaze :* wiec Twoj umysl musi byc wypelniony samymi dobrymi myslami <3
    Wiem wiem - ale już coraz bardziej znów zaczynam wątpić w to wszystko.. Tyle czasu minęło już. Chyba powoli wyczerpują się pokłady pozytywnych myśli..
    Mam nadzieję, że to tylko chwilowe

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Wiesz co - ogólnie to chyba nie. Tylko, że ja zawsze miałam dość długą i obfitą - 5 dni porządnego krwawienia, 2 dni lżejsze. A po poronieniu i zabiegu zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc robi się bardziej skąpa i krótsza - w poprzednim cyklu było 5 dni krwawienia, 1 plamienie cały dzień a teraz już tylko 4 dni i dziś tylko rano plamienie. A ten okres i tak jakiś taki nienormalny. Jak kot napłakał. Prawie nic nie było...
    Rozumiem... Zapytałam, bo u mnie to w ogóle z 2 dni plemienia i 2 dni krwawienia i tyle..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny przecież wrzesień jest nasz! A w maju urodza nam się najpiękniejsze groszki na świecie. Nie może być inaczej :) :*

Paulette, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, kochanie wiem mnie tez czasem nachodzą czarne mysli, no dobra nawet czesciej niz czasem ;) ale sama wiesz teraz te zbiego okolocznosci i w ogole :) to musi sie udac nie ma innej opcji <3 sama widzisz jak mi sie humor poprawil i jak pozytywnie mowie wiec jest cos na rzeczy <3

Poki moge zarażam Was wszystkie kochane pozytywnym nastrojem!!! :* :* <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel wrote:
    No dziewczyny przecież wrzesień jest nasz! A w maju urodza nam się najpiękniejsze groszki na świecie. Nie może być inaczej :) :*
    Z 30-go maja jest moj narzeczony ;) wiec fajnie by bylo mu dac taki prezent <3

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was... Przed chwilą łzy mi się cisnęły do oczu, bo oglądałam zdjęcia kuzynki której niedawno urodziła się córeczka... A teraz już się uśmiecham :) będzie dobrze... Musi być!! Idę teraz do łóżka wypocząć.. Dziękuję Kochane za wsparcie :* :) dobranoc :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego wlasnie jestesmy :* Dobranoc ;) <3

gabi544, cinnamon cookie, małe marzenie lubią tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z 8 maja i liczę na taki prezent :)
    U mnie @ się rozkręca więc zaczynamy :)
    Dobranoc :*

Paulette, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    noo powiem Wam, że to forum i Wy wszystkie naprawdę pomaga. Takie wygadanie (wypisanie? ) wszystkich swoich żali i bolączek komuź, kto doskonale nas rozumie.. Mam dziś już lepszy humor dzięki Wam :) Kurcze, musi być dobrze..
    Możemy sobie narzekać i płakać, ze nie mam siły, ale przecież i tak się nie poddamy. :)
    Cachaarel - mój brat jest z tego dnia co Ty :) mój ślubny z 14 lipca, ja z września. Ale gdyby udało się na maj byłoby cudownie :) zawsze znajdzie się piękna okazja, żeby to akurat był ten miesiąc. Chociażby dzień matki :) Ja już sobie datę porodu wyliczyłam :D na 20 maja, ale gdyby zacisnął nogi to by przetrzymał te 6 dni :D haha..

Paulette, cinnamon cookie, małe marzenie lubią tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ